Uçan Araba Yapma | Tartışma Konusu

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bugün aklıma bir fikir geldi. Uçan araba yapmayı biz hep ateş veya hava etkisiyle yapardık. Peki ya mıknatısların gücünden yararlansak? Mıknatıslarda aynı kutuplar birbirini iter. Eğer yeterince güçlü mıknatıslar yaparsak arabaları kaldırabilecek gücümüz olur. Hem daha ucuz hem de daha etkili bir fikir olur diye düşünüyorum. Siz de bununla alakalı fikirlerinizi ve yeni düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim :)

Tenekesaurus

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Mıknatıs kullanmak uçağın elektronik sistemlerini kızartır. Üstelik yerdeki mıknatısların elektromıknatıs olması gerekir. Muazzam bir enerji ihtiyacı duyar. Üstelik yerdeki mıknatısların insan hayatını etkileme ihtimali var (@BurnerTroll aydınlar buraları)

Tamamen sağlıklı mıknatısları buldun, enerjiyi de hallettin, manyetik alanı olan her şey birbirini çeker, yerde iki araç yan yana geldiği anda mıknatıslar arasındaki her şeyi yok edecektir (Yumruk ebatında nadir yer mıknatısları kolunu kopartabilir. Oradan hesap et.)

Tek yol Magnus Effect

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
İyi hoş düşünmüşsün de bunun torku var, yerçekimi ivmesi var, hava sürtünmesi var, manyetik alan şiddeti var, var oğlu var. Öyle ayağımıza yağ sürüp suda yürüyebiliriz ayarında bir mantık çıkmış. (Troll fiziği.)

Kesinlikle daha ucuz olmayacak. En basitinden hatlara mıknatıs döşemen gerek. Diyelim ki döşemeyi başardın, bu yol üzerinde teknolojik alet kullanılamayacak çünkü mıknatıs bu aletlerin anasını ağlatır. Kağıt uçak değil hani, bir ton elektronik devre de içeriyor bu.

Kısacası olmaz bu iş öyle düşündüğün gibi.

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Dünya'nın manyetik alanını bu şekilde kullanmak bana çok mantıklı gelmedi. Yine belli yollar yapmalısın. Maglev treni gibi bir şey olmalı ki o dediğim tren de yerden en fazla 10-20 cm havada duruyodur, ayrıca rayın içinde mıknatıslar sürekli farklı şekilde çalışır çünkü o anda başka da tren gelmez. Ama bu mantıkta bir sürü araba çok yakın seşilde bulunacaklar. Kısacası mantıksız.

AdexTR

Muvaffakiyetsizleştiriveremeyebileceklerimizdenmiş
Emekli
En iyi cevaplar
112
Ben ortaokulda teknoloji tasarım dersinde bir proje yapmıştım. İki aracın çarpıştığını düşünelim, eğer çarpıştıkları yerlere önceden güçlü ve aynı kutuplu mıknatıslar yerleştirilirse bu kaza önlenebilir. Böyle bir şeylerdi hatırladığım kadarıyla.

Mıknatısın gücü sınırsız, zaten Dünyamızda aslında bir mıknatıs. Uçan arabadan ziyade arabayı ateşsiz havasız petrolsüz yapmak bence daha ön planda olabilir. Uçan olması sürtünme kuv. en aza düşüreceğinden açığa çıkan ısı azalacaktır dolayısıyla daha az enerji harcanacaktır.
Eğer aracın alt kısmı ile taban aynı kutupta olursa ve araçlar sağdan soldan dik duracak şekilde yalıtkan raylar ile sıkıştırılsa belki bu olabilir. Fakat nasıl ilerler bilemeyeceğim. Sizin kurmak istediğiniz mıknatıslı sistem tüm teknolojiyi devre dışı bırakır. Çok pahalı olan bu sistem birçok sorunuda yanında getircektir. Onları geçtim İstanbul traf. gücünüz varsa bu sistemi kurunuz :D

Bence aslolan ülkemizdeki insanların yaptığı buluşlarla ilgilenmek. Örneğin bundan 7 (YEDİ) YIL önce Karadenizli bir adam su ile çalışan araba yaptı (yani hazır bir Renault'u su ile çalıştırmayı, yaptığı motor düzeneği ile başardı) ve bu araba 70km basıyordu çok net hatırlıyorum.
Bir başka olay ise adını tam hatırlamadığım bir tepede araçlar yokuş yukarı kendiliğinden çıkıyorlardı. Bu da magnetizmanın gücünü ispatlıyor.

Yani bu mıknatıs işi daha önce mantıklı bulunsaydı, bu gün gelişmiş olan ülkelerde mevcut olurdu.
-------------------------------
Arkadaşlar @Mr_TeneKe uçak dememiş, uçan araba demiş.

Jacops

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Ben ortaokulda teknoloji tasarım dersinde bir proje yapmıştım. İki aracın çarpıştığını düşünelim, eğer çarpıştıkları yerlere önceden güçlü ve aynı kutuplu mıknatıslar yerleştirilirse bu kaza önlenebilir. Böyle bir şeylerdi hatırladığım kadarıyla.

Mıknatısın gücü sınırsız, zaten Dünyamızda aslında bir mıknatıs. Uçan arabadan ziyade arabayı ateşsiz havasız petrolsüz yapmak bence daha ön planda olabilir. Uçan olması sürtünme kuv. en aza düşüreceğinden açığa çıkan ısı azalacaktır dolayısıyla daha az enerji harcanacaktır.
Eğer aracın alt kısmı ile taban aynı kutupta olursa ve araçlar sağdan soldan dik duracak şekilde yalıtkan raylar ile sıkıştırılsa belki bu olabilir. Fakat nasıl ilerler bilemeyeceğim. Sizin kurmak istediğiniz mıknatıslı sistem tüm teknolojiyi devre dışı bırakır. Çok pahalı olan bu sistem birçok sorunuda yanında getircektir. Onları geçtim İstanbul traf. gücünüz varsa bu sistemi kurunuz :D

Bence aslolan ülkemizdeki insanların yaptığı buluşlarla ilgilenmek. Örneğin bundan 7 (YEDİ) YIL önce Karadenizli bir adam su ile çalışan araba yaptı (yani hazır bir Renault'u su ile çalıştırmayı, yaptığı motor düzeneği ile başardı) ve bu araba 70km basıyordu çok net hatırlıyorum.
Bir başka olay ise adını tam hatırlamadığım bir tepede araçlar yokuş yukarı kendiliğinden çıkıyorlardı. Bu da magnetizmanın gücünü ispatlıyor.

Yani bu mıknatıs işi daha önce mantıklı bulunsaydı, bu gün gelişmiş olan ülkelerde mevcut olurdu.
Senin dediğin şeyi bir fuarda gördüm.

Tenekesaurus

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0

Başlık da uçan arabadan bahsediyor. Ama senin dediğin mümkün. küçük mıknatıslarla da kazanın etkisi azalabilir, önlenemez. Her etki kendi gücüne eşit bir tepkiyle karşılaşmak zorunda.

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
aslında diyorsunuz diğer arabalar etkilenir falan ozaman bunu tren yollarında kullansınlar yeterince güçlü olursa ticaret tavan yapar açıkcası

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Peki ya sadece dünya merkezindeki çekim enerjisini tersine döndürebilecek nano teknoloji ile yapsak? Dünyaya o kadar mıknatıs döşemeye veya teknolojik aletlerin etkilenmesine gerek kalmaz. Daha mantıklı bir fikir olabilir mi bu sizce?