Müzikal için bir ricam olacak (Audacity, parçayı otomatik durdurma)

tutkusina

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0

Merhaba arkadaşlar ben tutkusina, tanıyanınız da olabilir olmayadabilir ama yine de kendimi kısaca tanıtıp konuya geçeyim.

14 yaşında liseye geçmeye hazırlanan TEOG öğrencisiyim, ne kadar aklı başında gencimiz olmasada ben onlardan değilim (umarım kışkırtmaya girmiyordur, kusura bakmayın) ve şu an audacity için yardıma ihtiyacım var.
Okulumuzun düzenlediği yıl sonu müzikalleri için parça görevlisi -düzenleyicisi- seçildim ve şu an parçaların belli yerlerde nasıl otomatik duracağını araştırıp duruyorum tam bir saattir.
Sizden ricam şu; acaba şarkıları belli yerlerde durdurabilir miyim? durdurabilirsem nasıl durdururum? durduramazsam başka bir program veya bir teknik önerebilir misiniz?
Okuyan arkadaşlarım için teşekkürler ve ayrıca bu acil bir konudur yarına düzenleyip yetiştirmem lazım, tek isteğim hızlı ve doğru cevap vermeniz.

İyi akşamlar.

Hsbas

Berk
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Amacını net olarak anlayamadım. Amacın bir oynatma listesi oluşturup bu liste de müzikler arasında belli bir süre boşluk mu bırakmak?

tutkusina

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Amacını net olarak anlayamadım. Amacın bir oynatma listesi oluşturup bu liste de müzikler arasında belli bir süre boşluk mu bırakmak?
Boşluk da olabilir ama amacım şu;
belli kişilerin belli yerlerde kendilerine özgü konuşmaları var, bende onlar tam konuşacakken müzik listesini durdurmam lazım ama birbirlerine çok bitişikler ve ayırmayı bilmiyorum. Eğer durdurmak için bir buton tarzı bir şey yada boşluk koymak için bir yol söylersen müteşekkir olurum.

Hsbas

Berk
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
2 farklı seçenek önerebilirim;
  • Audacity ile böyle bir şey yapmadım daha önce ancak Cubase programı ile bu mümkün. Çalınacak tüm parçaları programa attıktan sonra yukarıdan zaman ibresini saniye cinsinden ayarlayıp bandda çalınacak parçaları sürükleyerek zamanı ayarlayabilirsin.
  • Hiç bununla uğraşmayıp "Parça görevlisi - düzenleyicisi -" rütbesi ile parçaların çalacağı bilgisayarın başına oturup el yordamı ile müzikleri durdurabilirsin. Sırayla çalmak için ise herhangi bir medya oynatıcısı kullanabilirsin.

tutkusina

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
2 farklı seçenek önerebilirim;
  • Audacity ile böyle bir şey yapmadım daha önce ancak Cubase programı ile bu mümkün. Çalınacak tüm parçaları programa attıktan sonra yukarıdan zaman ibresini saniye cinsinden ayarlayıp bandda çalınacak parçaları sürükleyerek zamanı ayarlayabilirsin.
  • Hiç bununla uğraşmayıp "Parça görevlisi - düzenleyicisi -" rütbesi ile parçaların çalacağı bilgisayarın başına oturup el yordamı ile müzikleri durdurabilirsin. Sırayla çalmak için ise herhangi bir medya oynatıcısı kullanabilirsin.
Bugün indiremeyeceğim Cubase programını ama yardımın için teşekkür ederim, eğer yarın da izin alabilirsem hemen indirip işleve geçireceğim. :)