Başarılı ve verimli ders nasıl çalışılır? | Yorumlarınızı bekliyorum...

Greyder

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
@Greyder belli progralar var belli süre koyuyosun bilgisayar fln oto kapanıyo araştırsan görebilirsin
Siz bana atar mısınız bu konuları :)

Bir dil öğrencisi olarak şöyle bir şey söyleyebilirim ;
  • Geç saatlere kadar çalışcaksanız kahveyi unutmuyosunuz (önemli) :ayran:
  • Açıyorsun kitabını, o gün neler işlediniz bi' bakıyosun. Daha sonra konuyla ilgili testlerini çözüyorsun.Bittikden sonra ek olarak bir kaç test (isteğine bağlı) çözebilirsin.Ertesi günün konularına da bi göz at (ders içi durum için önemli).
  • Konuyla ilgili notlar çıkart.Sayısal bir ders ise boş bir kağıda soruyu çözmeye uğraş çözemediğin soruları hocalarına mutlaka ilet.
Dediklerinizi aynen yapıcağım inşallah (2.dönemde).

Zaten, dönem'in sonuna yaklaşıyoruz. Sınavlar bitti. Ortalamam; 52,85 geldi. 2.dönem Allah'ın izniyle daha iyi çalışağım, daha verimli çalışacağım ve iyi notlar elde ediceğim. İNŞALLAH.

Hz.Muhammed'in hayatı'nın kitap'ını satın aldım ve okuyorum. Güzel 450 sayfalık bi' kitap satın aldım, okuyorum. Böylede devam ediceğim inşallah.

TurkiyeTR99

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
@Greyder Telefon ve bilgisayardan kendini azıcık uzak tutarsan, düzenli çalışma ve tekrar ile istediğin herşeyi yapabilirsin.

Epistomoloji

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Siz bana atar mısınız bu konuları :)

Dediklerinizi aynen yapıcağım inşallah (2.dönemde).

Zaten, dönem'in sonuna yaklaşıyoruz. Sınavlar bitti. Ortalamam; 52,85 geldi. 2.dönem Allah'ın izniyle daha iyi çalışağım, daha verimli çalışacağım ve iyi notlar elde ediceğim. İNŞALLAH.

Hz.Muhammed'in hayatı'nın kitap'ını satın aldım ve okuyorum. Güzel 450 sayfalık bi' kitap satın aldım, okuyorum. Böylede devam ediceğim inşallah.
tamam da derslerle ne alaka hz. muhammed? tamam güzel bir peygamberin hayatını anlatan kitap falan bilgin olur ama onun yerine haftada en çok saat olarak gördüğün matematikle ilgili bi test alıp çözmeni tavsiye ederim

Greyder

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
tamam da derslerle ne alaka hz. muhammed? tamam güzel bir peygamberin hayatını anlatan kitap falan bilgin olur ama onun yerine haftada en çok saat olarak gördüğün matematikle ilgili bi test alıp çözmeni tavsiye ederim
Sonuçta 1.dönem bitti, sınavlar bitti. Boş kalmıyayım diye, benim Hz.Muhammed'in hayatı diye dersimde var ^.^

MeapBoy

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kısacası,Eğer Varsa Haftasonu Kurslarına Git.Sınavlarda en Az 15 Fazla Not Alırsın.

running_nose

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Sayin @Greyder
Verimli ders calismak istiyorsan oncelikle sana su tavsiylerde bulunabilirim:
Ornek veriyorum
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
calisicaksin.Once kitabi eline al ve anlayamadigin konulari tespit et.Bir tanesini sec ve kendine soz ver o konuyu anlamadan kalkmayacagina.Anlamak icin her yolu dene.Oku konuyu ,hala olmuyorsa ac netten konuyu dinle ama o konuyu anla.Sonra o konudan test coz.Anladigini kanitla kendine.Anladim diyip kendini kandirma.Sonra baska konulara yonel ve ayni taktik.Tabi bunlari yaparken kendine motivasyon kaynaklari bul.:gg:

Adragos

Kızıltaş Madencisi
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Şahsen benim gibi ders çalışılacak zamanda duvar bile ilgi çekici geliyorsa işin zor.
Öncelikle sakız çiğnemek beyin fonksiyonlarını hızlandırdığı için çalıştığın konuyu daha rahat kavrarsın. Aynı zamanda çikolata içinde geçerlidir bu.
Ayrıca Ders çalışma ortamınızda telefon vb. teknolojik veya dikkatinizi çekecek araçların bulunmamasına özen gösterip, sessiz bir ortamda çalışmaya çalışın.
İyi forumlar.. :şapka: