Bir de düşünsenize, bundan önce hiç varolmamıştınız, Allah bizleri yaratmazsaydı bunları görmeyecektiniz, şu an hiçbir şey yapamıyor olup sırf karanlıkta kaybolacaktınız, Dünya'ya geldiğiniz ilk günü düşünün ondan önceleri bunlar yoktu ve ölünce de Kıyamet Günü'ne kadar olmayacaksınız. Bir de şunu düşünün ya Allah sizi değil de sizin yerinize başka birini yaratsaydı veya başka biri yerine sizi yaratmış olsaydı ?...
Soruna geçersek, Allah ona kulluk edilmesi, onun en büyük güç olduğunun ve ondan büyük bir şeyin olmayacağını düşünmemiz için bizleri yarattı. Hiç yaratmaya da bilirdi ama yarattı. Çünkü bizim de böyle bir hayatı yaşayıp, Cennet'te onunla beraber olmamızı istemiştir. Ancak bir sorunla karşılaşmıştır. Şeytan. Ona kulluk etmekten vazgeçip bizi kıskanan şeytan. Evet normalde Cehennem diye bir kavram olmayacaktı ve biz bilmeyecektik. Ancak şeytan Allah'a, yok olmadan önce sunmuştur; Sen beni öldürme, eğer yarattığın kullara güveniyorsan, beni öldürme demiştir. Şeytan, ben senin kullarını dininden soğutabilirim demiş, onları kendi yanıma çekebilirim demiş. Ve benim için Cehennemi var et buyurmuş. Allah kullarına güvendiğini belirtip ve onun için bu Evreni yaratıp Dünya'yı oluşturmuştur. Burayı bizi bir imtihana sokmak için yaratmıştır. Düşünsenize, tesadüf olabilir mi ?
Önce Evrenin bir patlama da oluşup, sonra toz parçacıkları sayesin de Dünya'nın oluşması ardından Theia adlı Gezegenin Dünya ile çarpışarak Ay'ı oluşturması ardından Dünya'ya Uzay'dan kuyruklu yıldızlar inerek, Dünya'da okyanus tabakalarını ve ardından suyu oluşturması, Onun ardından Atmosfer'in oluşması ve Ya-ratıkların oluşmaya başlaması. Bunlar tesadüf olamaz, elbette bunu yaratan bir Tanrı vardır. Hala inanmayanlar için şu video'yu baştan sona izlemelerini tavsiye ederim;