Neden ? [Beyin Fırtınası]

afesraca

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
YOKLUKTA OLAN BİR ŞEY NASIL BİRDEN VARLIĞA DÖNÜŞEBİLİR ?

Kendi kendine oluşmuş gibi bir saçmalık olamaz fakat, insan beyninin bunu sorgulamaya yeterli olmayacağını düşünüyorum ?
aslında zaten yok ve varsa olabilir die düşünüyorum yani hem yok hem var :) Yani Her iki kavramıda yarattığı için aslında ikiside.

zombiespaceman1

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Düşününce kafayı yiyorsunuz. Bir tanrı olduğu bence kesin ama kim yarattı konusu falan işin içinden çıkılmıyor..

Tenekesaurus

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Öncelikle bu yaşlarda böyle konuları tek başınıza düşünmemenizi öneririm. Ayrıca şöyle bir şey düşünebilirsiniz.

Bir işte çalışıyorsunuz, sizin bir patronunuz var. Patronunuz da iş yerinde bir yenilik yaptı. O yeniliği sorgulamaya hakkınız olur mu?

Düşünme eğilimi genç yaşlarda başlar. Düşünme aktivitesi eğitilmelidir ki ileri yaşlarda beyin paslanmasın.

Soruna gelirsek, eğer işçi-patron ilişkileri Türkiye içindeyse hiçbir şey yapamazsın çünkü patron ilahi bir güçtür ve seni evine götürdüğün ekmekten edebilir.

Edirne'den çıkıp bir 1200 km batıya gidince işler değişiyor. Burada patron her zaman diken üstündedir çünkü sendikalar ve işçi kolektifleri işçiyi korur, siyasi ve ekonomik güç işçilerindir. İşçilere 3 dakika tuvalet izni verildiği için patronlarını rehin alan işçilerle alakalı bir film vardı. Bulursam yollarım.

Faunne

Team Fergus
En iyi cevaplar
0
Neden böyle bir düzen kurulmuş ne gereği var insanlar yaratılıp davranışlarına göre cennete cehenneme atılması gibi mesela davranışlar neye göre cezalandırılacak biz bilemeyiz ?

dünyanın adaletine geleyim biraz da bu dünyada krallar gibi yaşamış adamlardan hiç birisinin mi ameli iyi değil hiç mi cennete gidecek yok elbette vardır e o zaman sefil bir yaşam sürenlerin günahı ne mesela afrikadaki aç, sefil insanların günahı ne de bu dünyada sürünmek zorundalar ?

Dantero

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Neden böyle bir düzen kurulmuş ne gereği var insanlar yaratılıp davranışlarına göre cennete cehenneme atılması gibi mesela davranışlar neye göre cezalandırılacak biz bilemeyiz ?

dünyanın adaletine geleyim biraz da bu dünyada krallar gibi yaşamış adamlardan hiç birisinin mi ameli iyi değil hiç mi cennete gidecek yok elbette vardır e o zaman sefil bir yaşam sürenlerin günahı ne mesela afrikadaki aç, sefil insanların günahı ne de bu dünyada sürünmek zorundalar ?
Onlarda öyle sınanıyor bu dünya yalan diğer dünya gerçek..

afesraca

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0

Aslında Kimse bence bu konu hakında tartışamaz çünkü daha kitabı bile okumadık ve anlamadık tartışmak neyimize

Tenekesaurus

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0

İslam felsefesine göre insanlara bir muhakeme yeteneği verilir, insanlar insanları korur kollar. Afrika'daki gariban insanların suçlusu biziz, onlar, bütün insanlık. Tanrı İnsanları yardım aracı olarak kullanır diğer insanlara karşı.

Batıya göre şanssız onlar ve bizim şansımızı kullanarak onlara yardım etmeliyiz.

İnanılmaz

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Bir de düşünsenize, bundan önce hiç varolmamıştınız, Allah bizleri yaratmazsaydı bunları görmeyecektiniz, şu an hiçbir şey yapamıyor olup sırf karanlıkta kaybolacaktınız, Dünya'ya geldiğiniz ilk günü düşünün ondan önceleri bunlar yoktu ve ölünce de Kıyamet Günü'ne kadar olmayacaksınız. Bir de şunu düşünün ya Allah sizi değil de sizin yerinize başka birini yaratsaydı veya başka biri yerine sizi yaratmış olsaydı ?...
Soruna geçersek, Allah ona kulluk edilmesi, onun en büyük güç olduğunun ve ondan büyük bir şeyin olmayacağını düşünmemiz için bizleri yarattı. Hiç yaratmaya da bilirdi ama yarattı. Çünkü bizim de böyle bir hayatı yaşayıp, Cennet'te onunla beraber olmamızı istemiştir. Ancak bir sorunla karşılaşmıştır. Şeytan. Ona kulluk etmekten vazgeçip bizi kıskanan şeytan. Evet normalde Cehennem diye bir kavram olmayacaktı ve biz bilmeyecektik. Ancak şeytan Allah'a, yok olmadan önce sunmuştur; Sen beni öldürme, eğer yarattığın kullara güveniyorsan, beni öldürme demiştir. Şeytan, ben senin kullarını dininden soğutabilirim demiş, onları kendi yanıma çekebilirim demiş. Ve benim için Cehennemi var et buyurmuş. Allah kullarına güvendiğini belirtip ve onun için bu Evreni yaratıp Dünya'yı oluşturmuştur. Burayı bizi bir imtihana sokmak için yaratmıştır. Düşünsenize, tesadüf olabilir mi ?
Önce Evrenin bir patlama da oluşup, sonra toz parçacıkları sayesin de Dünya'nın oluşması ardından Theia adlı Gezegenin Dünya ile çarpışarak Ay'ı oluşturması ardından Dünya'ya Uzay'dan kuyruklu yıldızlar inerek, Dünya'da okyanus tabakalarını ve ardından suyu oluşturması, Onun ardından Atmosfer'in oluşması ve Ya-ratıkların oluşmaya başlaması. Bunlar tesadüf olamaz, elbette bunu yaratan bir Tanrı vardır. Hala inanmayanlar için şu video'yu baştan sona izlemelerini tavsiye ederim;

CelilOguz

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0

İlk yazılana gelince. Düzen diye bir şey var ama cennet ve cehennemin olduğuna inanmıyorum
İkinci yazılana gelince; Dinler bu yüzden üzerine çok inanan çekmiştir. Özellikle de reenkarnasyon'u destekleyen dinler. Çoğu din şunu söyler; ''Bu dünyada fakirsiniz ama öbür dünyada zengin olacaksınız'' cennet ve cehennem de buna dahildir.