Neden Java Değilde Skript ?

blackone1991

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ne zaman foruma girsem "Neden Skript ?" sorusunu görüyorum. Bak kısa ve öz açıklıyorum. Neden öğrenmemiz zor olmayan bir şeyi, öğrenilmesi zor olan bir şeye tercih edersin ? Bu sadece minecraft için geçerli. Skriptte bir Java ürünü biliyorsunuz. Açıkçası Java ile benim veya başka Skripter arkadaşlarının yapamadığı şeyler var.(Bu Türkiye için geçerli :D) Adamlar "Java ile Minecraft kodlamalıyım, Java daha kaliteli." düşünceler ile Skripti kötü bir şey farz ediyorlar. Türkiye'de 'Lapisli Faction' açılırken Java'nın ne önemi var Allah aşkına bana bir açıklama yap. Yakında skript ile yapılan 'farklı temalı' sunucular açılacak. Madem Skript kolay; bir gününüzü harcayarak Javacıların bile zar zor yaptığı şeyi siz kendiniz yapsanız ? "Ah şunlara bak nasıl kodluyorlar. Öğrenmesi zor keşke ben üşengeç olmasam." gibi cümleler yerine aç bir Notepad++ Skript Documents'e gir oradan kodları deneye deneye git. Sonrada 1-2 günde öğren ve hayalini gerçekleştir :D

Bundan sonra lütfen bu konular kapatılsın. Forum yöneticileri ilgilenin forum ile, aynı konu 1000.defa açılışı...

hacii_

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
yıllar geçer versiyonlar yükselir skriptin ayağı kayar düşer o zaman görürüm arkanızı

wolfenstrike

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
KONU SATEN YANLIŞ JAVA İLE SKRİPT KARŞILAŞTIRILAMAZ ÇÜNKÜ SKRİPT BİR YAZILIM DİLİ DEGİL SKRİPTİN ANASIDA BABASIDA JAVA JAVADAN DOGMUŞTUR KONUYU KAPATIN ÇOK BOŞ LAF YAPTINIZ BUGÜN
Skript günümüzde mevcut ve java ile yapabildiğin nerdeyse herşeyi programlama dili bilmeden yapmanı sağlıyor. Yani şuanda objektif olarak bakarsak neredeyse eklenti yazarken Javanın rakibi diyebiliriz. Ben sadece merak ettiğim için konuyu açtım. Sen ise resmen Skript ölsün diyosun. Biraz objektif bak olaya.

hacii_

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
bunlarda diyor ki skript olmasaydı biz ne yapardık diyor bak güzel kardeşim ne güzel demişin java bilmeyenler yazılım bilmeyenler için tabii ki süper bir şey ama sen kıyaslama yapıyorsun java diyorsun java ile kıyaslama yaptıgında yazılımcı ile .sk yazan birisin karşılaştırıyorsun demektir.

RedFail

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Çünkü skript kullanan sunucuların 9/10'u Lapisli, VIP alana Protection 99 falan veren sunucular. Adamlar uğraşmak istemiyor, o yüzden kolaya kaçıyor ve forumdan skript (ç)alıyorlar

Geri kalan 1/10 ya çok az kullanıyordur (hemen basit bir iki komut için) ya da belirli bir nedenleri vardır.
Lütfen* KitPvP sunumun tüm sistemlerini skriptten yapıyorum D. (Java öğreten yok.)

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
Addonsuz Skript bir ise yaramaz, güncellemesi durduruldu çoğu şey addon gerektiriyor, Addon = API, senin kullandiklarinda API, sen bana ağzını kullanmadan konuş diyorsun.

Vede şu şeyi açıklarsan ne işe yaradigini, yapabilirim.
MCWSC*
Benim kullandıklarım API gerektiriyor olabilir fakat o apiler Java ile hazır geliyor. (commons-io yerine kendi fonksiyonarımı kullanabilirdim ama daha kolay diye kullandım.)

MCWSC, Java ile bir web sunucusu açıpp sunucunun bilgilerini o web sunucusuna aktarıyor.

CMO

Emekli
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Java bir programla dili olduğu için.
Skript ise sadece minecraft kullanılan bir şey anladığım kadarıyla.
Zaten gördüğüm kadarıyla genelde skript minecraft için kullanılıyor.
O zaman java gerek yok
Minecraft üstü şeyler yapacak iseniz java öğrenin.

Rosenrot

LAGOMORPHA
En iyi cevaplar
0
Benim kullandıklarım API gerektiriyor olabilir fakat o apiler Java ile hazır geliyor. (commons-io yerine kendi fonksiyonarımı kullanabilirdim ama daha kolay diye kullandım.)

MCWSC, Java ile bir web sunucusu açıpp sunucunun bilgilerini o web sunucusuna aktarıyor.
Addon kullanmak vede Web sunucusu açmamak şartıyla yapabilirim.
Bilgileri belli bir siteye aktaracak

MhaWTHoR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
1
Öncelikle bu tekrardan konuyu açan arkadaşı tebrik ediyorum.
Javanın performansı ve zorluğu inkar edilemez.
Aslında java sanıldığı kadar zor değil, uzundur.
Şimdi javada bekletmek yani skriptte wait 1 second karşılığını yazalım.
Kod:
        BukkitScheduler scheduler = Bukkit.getServer().getScheduler();
        scheduler.scheduleSyncDelayedTask(this, new Runnable() {
            @Override
            public void run() {
                // Do something
            }
        }, 20L);
Skriptteki hali ise;
Kod:
wait xx second
Skriptin kolaylığı ve kısalığı tartışılmaz.
Bu konu gerçekten çok gereksiz.
Kısacası özetliyeyim;
"Skript her zaman daha fazla lag yapar javanın ise performansı daha iyidir."
İsteyen skript isteyen java öğrensin.
Bundan sonra da böyle gereksiz konular açmayın lütfen.

Skript bir alanda javadan daha zordur. Javada kolay yapılan şeyleri Skriptte zor yapmak.

Buda sizin gelişmiş algoritmanıza bağlı.
Skript neden lag yapıyor acaba şimdi bunu açıklayalım.
Skript javanın basit halidir ve kodların kolaylaşması için javada birçok işlem yapılır.
Örneğin;
PHP:
command /selam:
    trigger:
        send "as"
Bu kodun java haline getirilmesi için java da birçok işlem uygulanır.
Yani skriptin mantığı "send "." yazıyorsa javada şu kodu çalıştır" bu şekilde değil.
Eğer bu şekilde olsaydı skript neredeyse* hiç lag yapmazdı.
Kodun java haline getirilmesi için birçok işlem yapılır.
Bu işlemler sonucu kod java kodu gibi çalıştırılabilir.
Yani skript bizim kodumuzu birçok işlemden geçirir bu yüzden lag yapar.
Yanii skriptin javadan zor olması teknik olarak mümkün değil.

ShiodomeMiuna

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
11
Öncelikle bu tekrardan konuyu açan arkadaşı tebrik ediyorum.
Javanın performansı ve zorluğu inkar edilemez.
Aslında java sanıldığı kadar zor değil, uzundur.
Şimdi javada bekletmek yani skriptte wait 1 second karşılığını yazalım.
Kod:
        BukkitScheduler scheduler = Bukkit.getServer().getScheduler();
        scheduler.scheduleSyncDelayedTask(this, new Runnable() {
            @Override
            public void run() {
                // Do something
            }
        }, 20L);
Skriptteki hali ise;
Kod:
wait xx second
Skriptin kolaylığı ve kısalığı tartışılmaz.
Bu konu gerçekten çok gereksiz.
Kısacası özetliyeyim;
"Skript her zaman daha fazla lag yapar javanın ise performansı daha iyidir."
İsteyen skript isteyen java öğrensin.
Bundan sonra da böyle gereksiz konular açmayın lütfen.

Skript neden lag yapıyor acaba şimdi bunu açıklayalım.
Skript javanın basit halidir ve kodların kolaylaşması için javada birçok işlem yapılır.
Örneğin;
PHP:
command /selam:
    trigger:
        send "as"
Bu kodun java haline getirilmesi için java da birçok işlem uygulanır.
Yani skriptin mantığı "send "." yazıyorsa javada şu kodu çalıştır" bu şekilde değil.
Eğer bu şekilde olsaydı skript neredeyse* hiç lag yapmazdı.
Kodun java haline getirilmesi için birçok işlem yapılır.
Bu işlemler sonucu kod java kodu gibi çalıştırılabilir.
Yani skript bizim kodumuzu birçok işlemden geçirir bu yüzden lag yapar.
Yanii skriptin javadan zor olması teknik olarak mümkün değil.

Ya olursa -_- (Particleleri rahat oluşturursun fakat skriptte çok uğraşman gerekir?)

CrafterMan24

Arduino is my life :C
En iyi cevaplar
0
Vah vah, konuyu okudum da durumlar vahim.
Hem de çok vahim.

Öncelikle hangi aracı kullanırsanız kullanın, önemli olan sonuç. Ben aynı programı ha Assembly ile yazmışım, ha C# ile, ha C ile, ha Python ile, ha Java ile, ha da başka bir şey ile. Ne fark edecek? İşlevleri aynı mı aynı. Çalışacak yazılım aynı mı aynı.

Performans çok ayrı bir konu. Çatır çutur performans isteyen biri gider bu üstte yazdığım dillerden Assembly'i seçer, programını onunla yazar. Uğraşmayı sevmiyorum hız umrumda değil diyenler de gider Python ile yazar, C# ile yazar. İkisinin de sonucu aynı mıdır? Evet, aynıdır.

Evet de o zaman uzatılacak ne kaldı ki? Sunucuda çok kaynak tüketecek karışık ve hız isteyen bir şey gerekiyorsa Java ile, çok kaynak tüketmeyecekseniz, ve uğraşmak istemiyorsanız da Skript ile ekleyin o özelliği sunucunuza.

Sonuç aynı mı olacak? Evet.

Bence tartışmanın bir manası yok bu bakımdan. Arcade sunucum için tüm eklentileri kendim hazırlıyorum, Java ile çok zorlandığım ve performansı önemli olmayan yerlerde skript, zorlanmadığım ve performansı önemli olan her şeyi de Java ile yazıyorum. Duruma göre tercih yapılmalı.

Ayrıca Java bir programlama dili, Skript ise Java ile yazılmış bir sunucu sistemindeki Java ile yazılmış bir eklenti, Python gibi kodu yorumlayarak uygulatıyor.
İkisini karşılaştırmak klavye mi yastık mı gibi bir şey herhalde.