Grafik Tasarım | Yardım

BenZikriptiAzBiliom

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar grafik tasarım işine başlamak istiyorum, kağıtta çizimde gayet iyiyim bence ama grafik tablet üzerinde çizebilirmiyim sizce ?

Karne hediyesi olarak Grafik Tablet almalımıyım sizce ?
Grafik tablet kullanan bir kaç arkadaş zor olup olmadığını yazabilirmi ?

Grafik tablet yerine ne almalıyım (GRAFİK TABLETİ TAVSİYE ETMİYOR İSENİZ)?

Kağıt üzerinde çok iyi minecraft logoları ve bannerlari yapabiliyorum. bunları mouse ile bilgisayara aktarmaya çalıştığımda çok iğrenç şeylerle karşılaştım, grafik tabletlede aynısını yaşarmıyım ?

KarakuleMC

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
Herhangi bir sorun yaşamazsın. Faydalı hem minecraftlada kısıtlı kalmazsın. Güzel çizimlerin varsa bir karikatürist bile olabilirsin.

Tenekesaurus

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Al tablet ama büyülü bir şey değil bu cihaz. Geleneksel ciziminden 1 tık daha iyi olmaz.

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Musketeer

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Öncelikleri çizim tableti kullananları görüp veyahut yorumları okuyarak gaza gelip sonra pişman olma, çizim tablete alışman yaklaşık 45 günlük bir süreç alacaktır, bu süreci azmederek geçirirsen iyi bir çizer olabilirsin ancak iş sadece bu yönüyle bitmiyor. Adobe'nin Photoshop serisinden veya Illustrator serisinden bir programı edin, çizim tableti olmadan kullanmayı öğren programları, sonra çizim tabletiyle kullanmaya başla, ayrıca sana ufak bir önerimde olacak, internetten video izleyerek öğrenmeye çalışma, şahsen ben 6 ayda deneyerek öğrendim, deneyerek öğrenmek daha kalıcı oluyor, başarılar diliyorum.

BenZikriptiAzBiliom

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Öncelikleri çizim tableti kullananları görüp veyahut yorumları okuyarak gaza gelip sonra pişman olma, çizim tablete alışman yaklaşık 45 günlük bir süreç alacaktır, bu süreci azmederek geçirirsen iyi bir çizer olabilirsin ancak iş sadece bu yönüyle bitmiyor. Adobe'nin Photoshop serisinden veya Illustrator serisinden bir programı edin, çizim tableti olmadan kullanmayı öğren programları, sonra çizim tabletiyle kullanmaya başla, ayrıca sana ufak bir önerimde olacak, internetten video izleyerek öğrenmeye çalışma, şahsen ben 6 ayda deneyerek öğrendim, deneyerek öğrenmek daha kalıcı oluyor, başarılar diliyorum.
Sağol, illustrator ve photoshop cs6 gibi programlarım var, videoları çok sıkıcı geliyor daha kolay nasıl öğrenebilirim

Tenekesaurus

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sağol, illustrator ve photoshop cs6 gibi programlarım var, videoları çok sıkıcı geliyor daha kolay nasıl öğrenebilirim

İngilizcen varsa newgrounds.com forumlarında fink at. Adamın biri bana küre gölgelendirmesini açıklamak için küre renderlemişti.

Video konusunda da; Sadece fundamental bilgiler edinmek için izle. "Zırt nasıl çizilir" diye izlersen hiçbir tarzın olmaz. Kendi tarzını geliştirmen gerekiyor. (Realistik çizim için gözlem yeteneği lazım. Oralarını bilemem ben.)

zhenhao

Yeni Doğmuş
En iyi cevaplar
0
Mouse gibi kullanıla bilen ama mouse’ den çok daha fazla özellikleri olan bir cihazdır. Fakat kullanmaya başlayınca arasında ki en büyük fark çizim yaparken mouse yerine kalem konforu ile çok daha rahat çizimler yapabilmenizi sağlar.

Kısaca anlatmam gerekirse…. Ekranda kağıt üzerine çizdiğinizi düşünün…

Hayır öyle bir şey söz konusu değil.Photoshop,corel painter,illustrator hatta windows paint vb. çizim programlarında kullanabilirsin.Fare gibi düşün fare ile neler yapabiliyorsan her şeyi tabletlede yaparsın.Tabletin kendi programında

*Basınç ayarı(kalemi ne kadar bastırısan o kadar kalın çizersin)
*Aktif alan(Tablet aktif alanı ölçeklendirme)
*Kalem ucu tıklama(sağ-sol click) vb. özelliklerini ayarlayabilirsin.

ben XP-Pen Deco Pro
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
( A4 boyutu kalem basinci 8192 ) aldım çok memnunum biraz pahallı ama çok pratik ve rahat tavsiye ederim...

Surucu sorunu yok, Photoshop'ın varsayılan fırçaları çizim yapmanız için idealdir.