- En iyi cevaplar
- 0
SİLVER STONE TUNDRA SERİSİ SIVI SOĞUTMA İŞLEMLERİreklam ?*?????
AMD'den kaçınmaya çalışıyorum zaten yeni bir konu açtım ona bakabilirsinbunu yerine amd alsa ii bence amd zirvede tabi o ekran kartı bu pc uyarmı pek bilmem
SİLVER STONE TUNDRA SERİSİ SIVI SOĞUTMA İŞLEMLERİreklam ?*?????
AMD'den kaçınmaya çalışıyorum zaten yeni bir konu açtım ona bakabilirsinbunu yerine amd alsa ii bence amd zirvede tabi o ekran kartı bu pc uyarmı pek bilmem
Hiçbir şey bilmediğiniz ortada. Ekran kartlarını BIT değerine ve VRAM değerlerine göre kıyaslayamayız. Önemli olan içindeki GPU mimarisidir.800 TL'ye "4 GB 128 BIT" ekran kartı alacağına,
800 TL'ye güzelinden bir "2 GB 256 BIT" ekran kartı alırsan daha iyi olacaktır.
amac ne reklamı ??Kocaman bir reklam kaplıyor sayfayı
Artık ekran kartında ram ve bit sayısının az olması durumu etkilemiyor.En basitinden benchmarklara bakılarak kartlar karşılaştırılabilir.800 TL'ye "4 GB 128 BIT" ekran kartı alacağına,
800 TL'ye güzelinden bir "2 GB 256 BIT" ekran kartı alırsan daha iyi olacaktır.
Bunu neye dayanarak konuşuyorsunuz sorabilir miyim ? şu an sizin yaptığınız şey tam bir saçmalık olsa gerek , GTX1070 1850 TL olarak çıkacak deniyor ancak AMD RX480 ise 1000 TL neden hiçbir zaman aynı fiyattan satılan kartları karşılaştırmazsınız ki ! AMD ucuza performansı satar tabii Nvidia kazık değil Nvidia'nında geliştirdiği teknolojiler iyi ama pahalı.Öncelikle her bilgisayar toplarken içine i7 koymaktan vazgeçin, cpu'yu büyük bir yüke koyacak bir işlem yapmıyorsunuz. i5 gayet yeterli bir oyuncu bilgisayarı için. şu an bir bilgisayar toplayacak olsaydım kesinlikle içine NVIDIA ekran kartı koyardım(gtx 1070). AMD kullanan biri olarak performansının aynı jenerasyon bir nvidia kartına yaklaşması yakın bile değil. Ek olarak anakart alırken msi, asus ve gigabyte'dan vazgeçmeyin. RAM alırken CL değerlerinin düşük olmasına ve single slot almak yerine dual slot ramler almaya dikkat edin. Yük paylaşımından dolayı daha hızlı çalışacaklardır. Her toplanan kasaya düşük kapasiteli olsada bir SSD şart en azından windows'un ve ana programların hızlı çalışmasını sağlayacaktır. Kasa alırken türkiyede rahatça bulunan ve kasalarında hakkını veren CoolerMaster favorimdir. İşlemci soğutucu için sıvı soğutmaya ihtiyacınız yok. Coolermaster'ın işlemci soğutucularıda tekrardan önerimdir. Sıvı soğutma yapmak istiyorsanız custom sıvı soğutma yapabilirsiniz tabi bu konuda yeterli bilgiye ve el becerisine sahipseniz yapmalısınız aksi takdirde parçaları çöp edebilirsiniz.
AMD fazla güç tüketiyor ve ısınma sorunları yaşıyor ama :/Artık ekran kartında ram ve bit sayısının az olması durumu etkilemiyor.En basitinden benchmarklara bakılarak kartlar karşılaştırılabilir.
Bunu neye dayanarak konuşuyorsunuz sorabilir miyim ? şu an sizin yaptığınız şey tam bir saçmalık olsa gerek , GTX1070 1850 TL olarak çıkacak deniyor ancak AMD RX480 ise 1000 TL neden hiçbir zaman aynı fiyattan satılan kartları karşılaştırmazsınız ki ! AMD ucuza performansı satar tabii Nvidia kazık değil Nvidia'nında geliştirdiği teknolojiler iyi ama pahalı.
Sonuç : Aynı fiyattan satılmadığı için farklı kartları karşılaştırmayın derim mesela en basitinden R9 390X GTX970 fiyatında ancak GTX980'e yakın ve bazen geçen performans sunuyor ve başka bir örnekte ise R9 Fury GTX980 fiyatındadır fakat GTX980Ti gücünde çalışır ve R9 Fury 2000 GTX980Ti 3000 TL fiyat etiketine sahiptir.
Sonuç 2 : Nividia bol teknolojileri - GeforceSync AMD ise f/p ve ucuz fiyattan satılan FreeSync'si ile üstündür seçim tamamen kullanıcıya kalmıştır.
Evet 4 yıl önce öyleydi. Yok ısınma sorunu var yok güç tüketiyor, bıktık artık AMD'yi kötülemenizden.AMD fazla güç tüketiyor ve ısınma sorunları yaşıyor ama :/
Ama cidden, bana kötülecek kadar var gibi geliyor, mesela bir sorunla karşılaştığım zaaman destek alamayacakmışım gibi hissediyorum şahsen.Evet 4 yıl önce öyleydi. Yok ısınma sorunu var yok güç tüketiyor, bıktık artık AMD'yi kötülemenizden.
Yeni ekran kartlarında sorunla karşılaşmayacağın için destek almana gerek kalmayacak.Ama cidden, bana kötülecek kadar var gibi geliyor, mesela bir sorunla karşılaştığım zaaman destek alamayacakmışım gibi hissediyorum şahsen.
Bana burdan ekran kartı teknolojileri üzerinden laf yapmadan önce AMD'nin lansmanını izlemeliydiniz. Kendileride bu kartı sunarken 2 tane AMD RX480'nin bir 1080 gücüne eş değer olduğunu söylüyorlar. 2000TL maliyet ile neden AMD alayım? Ayrıca crossfire desteği çok yetersiz piyasada. Çoğu oyunun Crossfire desteği bulunmamakta. Öbür elden NVIDIA yaptıkları kartlarla tam performans ve kalite sunuyor. Bende şu an bir AMD ekran kartı kullanıyorum ancak size garanti edebilirim birçok yaptığım bilgisayarda NVIDIA tercih ediyorum. Bunlara ek olarak AMD'yi savunacağım derken biraz araştırma yapınız. R9 Fury GTX980Ti'ın yanından bile geçemiyor. Lütfen bir dahaki sefer benchmark testlerine ve teknik spesifikasyonlarına bakıpta konuşun.Artık ekran kartında ram ve bit sayısının az olması durumu etkilemiyor.En basitinden benchmarklara bakılarak kartlar karşılaştırılabilir.
Bunu neye dayanarak konuşuyorsunuz sorabilir miyim ? şu an sizin yaptığınız şey tam bir saçmalık olsa gerek , GTX1070 1850 TL olarak çıkacak deniyor ancak AMD RX480 ise 1000 TL neden hiçbir zaman aynı fiyattan satılan kartları karşılaştırmazsınız ki ! AMD ucuza performansı satar tabii Nvidia kazık değil Nvidia'nında geliştirdiği teknolojiler iyi ama pahalı.
Sonuç : Aynı fiyattan satılmadığı için farklı kartları karşılaştırmayın derim mesela en basitinden R9 390X GTX970 fiyatında ancak GTX980'e yakın ve bazen geçen performans sunuyor ve başka bir örnekte ise R9 Fury GTX980 fiyatındadır fakat GTX980Ti gücünde çalışır ve R9 Fury 2000 GTX980Ti 3000 TL fiyat etiketine sahiptir.
Sonuç 2 : Nividia bol teknolojileri - GeforceSync AMD ise f/p ve ucuz fiyattan satılan FreeSync'si ile üstündür seçim tamamen kullanıcıya kalmıştır.
2 tane amd 1070 değil 1080 i geçtiği söylenmiyormuydu ve bunlar 4GB olanlar içindiBana burdan ekran kartı teknolojileri üzerinden laf yapmadan önce AMD'nin lansmanını izlemeliydiniz. Kendileride bu kartı sunarken 2 tane AMD RX480'nin bir 1070 gücüne eş değer olduğunu söylüyorlar. 2000TL maliyet ile neden AMD alayım? Ayrıca crossfire desteği çok yetersiz piyasada. Çoğu oyunun Crossfire desteği bulunmamakta. Öbür elden NVIDIA yaptıkları kartlarla tam performans ve kalite sunuyor. Bende şu an bir AMD ekran kartı kullanıyorum ancak size garanti edebilirim birçok yaptığım bilgisayarda NVIDIA tercih ediyorum. Bunlara ek olarak AMD'yi savunacağım derken biraz araştırma yapınız. R9 Fury GTX980Ti'ın yanından bile geçemiyor. Lütfen bir dahaki sefer benchmark testlerine ve teknik spesifikasyonlarına bakıpta konuşun.
GTX1070 mi ? Güldürmeyin beni yanlış bilgi paylaşmayın o GTX1080 olmasın eğer hala olmadığını iddia ediyorsanız bir göz doktoruna danışınız.Bana burdan ekran kartı teknolojileri üzerinden laf yapmadan önce AMD'nin lansmanını izlemeliydiniz. Kendileride bu kartı sunarken 2 tane AMD RX480'nin bir 1070 gücüne eş değer olduğunu söylüyorlar. 2000TL maliyet ile neden AMD alayım? Ayrıca crossfire desteği çok yetersiz piyasada. Çoğu oyunun Crossfire desteği bulunmamakta. Öbür elden NVIDIA yaptıkları kartlarla tam performans ve kalite sunuyor. Bende şu an bir AMD ekran kartı kullanıyorum ancak size garanti edebilirim birçok yaptığım bilgisayarda NVIDIA tercih ediyorum. Bunlara ek olarak AMD'yi savunacağım derken biraz araştırma yapınız. R9 Fury GTX980Ti'ın yanından bile geçemiyor. Lütfen bir dahaki sefer benchmark testlerine ve teknik spesifikasyonlarına bakıpta konuşun.
TDP Değeri 150W'a indirildi isterseniz araştırıp bakabilirsiniz.AMD fazla güç tüketiyor ve ısınma sorunları yaşıyor ama :/
İyi de GTX 980Ti ile Fury i karşılaştırdın zaten, Fury X'i değil.Ayrıca haklısınız R9 FuryX GTX980Ti ile karşılaştırmakla hata ettik (!)
Kendileride bu kartı sunarken 2 tane AMD RX480'nin bir 1070 gücüne eş değer olduğunu söylüyorlar.