Toplama bilgisayar denemesi 1

Exo

Gray
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Öncelikle her bilgisayar toplarken içine i7 koymaktan vazgeçin, cpu'yu büyük bir yüke koyacak bir işlem yapmıyorsunuz. i5 gayet yeterli bir oyuncu bilgisayarı için. şu an bir bilgisayar toplayacak olsaydım kesinlikle içine NVIDIA ekran kartı koyardım(gtx 1070). AMD kullanan biri olarak performansının aynı jenerasyon bir nvidia kartına yaklaşması yakın bile değil. Ek olarak anakart alırken msi, asus ve gigabyte'dan vazgeçmeyin. RAM alırken CL değerlerinin düşük olmasına ve single slot almak yerine dual slot ramler almaya dikkat edin. Yük paylaşımından dolayı daha hızlı çalışacaklardır. Her toplanan kasaya düşük kapasiteli olsada bir SSD şart en azından windows'un ve ana programların hızlı çalışmasını sağlayacaktır. Kasa alırken türkiyede rahatça bulunan ve kasalarında hakkını veren CoolerMaster favorimdir. İşlemci soğutucu için sıvı soğutmaya ihtiyacınız yok. Coolermaster'ın işlemci soğutucularıda tekrardan önerimdir. Sıvı soğutma yapmak istiyorsanız custom sıvı soğutma yapabilirsiniz tabi bu konuda yeterli bilgiye ve el becerisine sahipseniz yapmalısınız aksi takdirde parçaları çöp edebilirsiniz.

DragonCrawLs

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
800 TL'ye "4 GB 128 BIT" ekran kartı alacağına,
800 TL'ye güzelinden bir "2 GB 256 BIT" ekran kartı alırsan daha iyi olacaktır.
Artık ekran kartında ram ve bit sayısının az olması durumu etkilemiyor.En basitinden benchmarklara bakılarak kartlar karşılaştırılabilir.
Öncelikle her bilgisayar toplarken içine i7 koymaktan vazgeçin, cpu'yu büyük bir yüke koyacak bir işlem yapmıyorsunuz. i5 gayet yeterli bir oyuncu bilgisayarı için. şu an bir bilgisayar toplayacak olsaydım kesinlikle içine NVIDIA ekran kartı koyardım(gtx 1070). AMD kullanan biri olarak performansının aynı jenerasyon bir nvidia kartına yaklaşması yakın bile değil. Ek olarak anakart alırken msi, asus ve gigabyte'dan vazgeçmeyin. RAM alırken CL değerlerinin düşük olmasına ve single slot almak yerine dual slot ramler almaya dikkat edin. Yük paylaşımından dolayı daha hızlı çalışacaklardır. Her toplanan kasaya düşük kapasiteli olsada bir SSD şart en azından windows'un ve ana programların hızlı çalışmasını sağlayacaktır. Kasa alırken türkiyede rahatça bulunan ve kasalarında hakkını veren CoolerMaster favorimdir. İşlemci soğutucu için sıvı soğutmaya ihtiyacınız yok. Coolermaster'ın işlemci soğutucularıda tekrardan önerimdir. Sıvı soğutma yapmak istiyorsanız custom sıvı soğutma yapabilirsiniz tabi bu konuda yeterli bilgiye ve el becerisine sahipseniz yapmalısınız aksi takdirde parçaları çöp edebilirsiniz.
Bunu neye dayanarak konuşuyorsunuz sorabilir miyim ? şu an sizin yaptığınız şey tam bir saçmalık olsa gerek , GTX1070 1850 TL olarak çıkacak deniyor ancak AMD RX480 ise 1000 TL neden hiçbir zaman aynı fiyattan satılan kartları karşılaştırmazsınız ki ! AMD ucuza performansı satar tabii Nvidia kazık değil Nvidia'nında geliştirdiği teknolojiler iyi ama pahalı.
Sonuç : Aynı fiyattan satılmadığı için farklı kartları karşılaştırmayın derim mesela en basitinden R9 390X GTX970 fiyatında ancak GTX980'e yakın ve bazen geçen performans sunuyor ve başka bir örnekte ise R9 Fury GTX980 fiyatındadır fakat GTX980Ti gücünde çalışır ve R9 Fury 2000 GTX980Ti 3000 TL fiyat etiketine sahiptir.
Sonuç 2 : Nividia bol teknolojileri - GeforceSync AMD ise f/p ve ucuz fiyattan satılan FreeSync'si ile üstündür seçim tamamen kullanıcıya kalmıştır.

Helter

Pattes
En iyi cevaplar
0
Artık ekran kartında ram ve bit sayısının az olması durumu etkilemiyor.En basitinden benchmarklara bakılarak kartlar karşılaştırılabilir.

Bunu neye dayanarak konuşuyorsunuz sorabilir miyim ? şu an sizin yaptığınız şey tam bir saçmalık olsa gerek , GTX1070 1850 TL olarak çıkacak deniyor ancak AMD RX480 ise 1000 TL neden hiçbir zaman aynı fiyattan satılan kartları karşılaştırmazsınız ki ! AMD ucuza performansı satar tabii Nvidia kazık değil Nvidia'nında geliştirdiği teknolojiler iyi ama pahalı.
Sonuç : Aynı fiyattan satılmadığı için farklı kartları karşılaştırmayın derim mesela en basitinden R9 390X GTX970 fiyatında ancak GTX980'e yakın ve bazen geçen performans sunuyor ve başka bir örnekte ise R9 Fury GTX980 fiyatındadır fakat GTX980Ti gücünde çalışır ve R9 Fury 2000 GTX980Ti 3000 TL fiyat etiketine sahiptir.
Sonuç 2 : Nividia bol teknolojileri - GeforceSync AMD ise f/p ve ucuz fiyattan satılan FreeSync'si ile üstündür seçim tamamen kullanıcıya kalmıştır.
AMD fazla güç tüketiyor ve ısınma sorunları yaşıyor ama :/

Exo

Gray
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0

Bana burdan ekran kartı teknolojileri üzerinden laf yapmadan önce AMD'nin lansmanını izlemeliydiniz. Kendileride bu kartı sunarken 2 tane AMD RX480'nin bir 1080 gücüne eş değer olduğunu söylüyorlar. 2000TL maliyet ile neden AMD alayım? Ayrıca crossfire desteği çok yetersiz piyasada. Çoğu oyunun Crossfire desteği bulunmamakta. Öbür elden NVIDIA yaptıkları kartlarla tam performans ve kalite sunuyor. Bende şu an bir AMD ekran kartı kullanıyorum ancak size garanti edebilirim birçok yaptığım bilgisayarda NVIDIA tercih ediyorum. Bunlara ek olarak AMD'yi savunacağım derken biraz araştırma yapınız. R9 Fury GTX980Ti'ın yanından bile geçemiyor. Lütfen bir dahaki sefer benchmark testlerine ve teknik spesifikasyonlarına bakıpta konuşun.

Son düzenleme:

KosovAli27

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Bana burdan ekran kartı teknolojileri üzerinden laf yapmadan önce AMD'nin lansmanını izlemeliydiniz. Kendileride bu kartı sunarken 2 tane AMD RX480'nin bir 1070 gücüne eş değer olduğunu söylüyorlar. 2000TL maliyet ile neden AMD alayım? Ayrıca crossfire desteği çok yetersiz piyasada. Çoğu oyunun Crossfire desteği bulunmamakta. Öbür elden NVIDIA yaptıkları kartlarla tam performans ve kalite sunuyor. Bende şu an bir AMD ekran kartı kullanıyorum ancak size garanti edebilirim birçok yaptığım bilgisayarda NVIDIA tercih ediyorum. Bunlara ek olarak AMD'yi savunacağım derken biraz araştırma yapınız. R9 Fury GTX980Ti'ın yanından bile geçemiyor. Lütfen bir dahaki sefer benchmark testlerine ve teknik spesifikasyonlarına bakıpta konuşun.
2 tane amd 1070 değil 1080 i geçtiği söylenmiyormuydu ve bunlar 4GB olanlar içindi

DragonCrawLs

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Bana burdan ekran kartı teknolojileri üzerinden laf yapmadan önce AMD'nin lansmanını izlemeliydiniz. Kendileride bu kartı sunarken 2 tane AMD RX480'nin bir 1070 gücüne eş değer olduğunu söylüyorlar. 2000TL maliyet ile neden AMD alayım? Ayrıca crossfire desteği çok yetersiz piyasada. Çoğu oyunun Crossfire desteği bulunmamakta. Öbür elden NVIDIA yaptıkları kartlarla tam performans ve kalite sunuyor. Bende şu an bir AMD ekran kartı kullanıyorum ancak size garanti edebilirim birçok yaptığım bilgisayarda NVIDIA tercih ediyorum. Bunlara ek olarak AMD'yi savunacağım derken biraz araştırma yapınız. R9 Fury GTX980Ti'ın yanından bile geçemiyor. Lütfen bir dahaki sefer benchmark testlerine ve teknik spesifikasyonlarına bakıpta konuşun.
GTX1070 mi ? Güldürmeyin beni yanlış bilgi paylaşmayın o GTX1080 olmasın eğer hala olmadığını iddia ediyorsanız bir göz doktoruna danışınız.
Ayrıca haklısınız R9 FuryX GTX980Ti ile karşılaştırmakla hata ettik (!)
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Aralarında 1000 TL Fark var ve bana hala R9 FuryX'in gerek fiyat gerek performans olarak geri kaldığını söylüyorsanız ben başka bir şey diyemiyorum ha birde AMD 3000 TL'lik ekran kartı çıkarsa piyasayı yakar geçer bundan emin olun.
Bu da R9 390X Testi

Ayrıca o bahsettiğiniz CrossFire olayı GTX1080 ile karşılaştırılmasıdır hatta inanmıyor iseniz ;

Ha birde fanboyluğu bırakın derim ben 4-5 FPS fark için gidip ekstradan 1000 TL ödeyemem ki böyle bir şey yapan insanda af edersiniz enayi olsa gerek diye düşünüyorum.
Birde son olarak sizce 4-5 FPS için 1000 TL ödenir mi ?!
Edit : En son attığım test ''Directx 12 Performans'' testidir.
AMD fazla güç tüketiyor ve ısınma sorunları yaşıyor ama :/
TDP Değeri 150W'a indirildi isterseniz araştırıp bakabilirsiniz.

Son düzenleme:

KarakuleMC

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
Onu bunu bırakın 2'nizde fanboyluk yapıyorsunuz. Bütçeniz varsa istediğiniz kartı alırsınız. GTX1070, GTX1080 ilerde çıkar bi GTX1080Tİ ve AMD 480x, AMD 490x sadece 2 k için çıkartılmış kartlar. 1080p monitörünüz varsa gerek yok. Kısacası alıcaksanız ek olarak 2K bir monitörde şart. Ek olarak AMD bu kartları yeni konsollarda kullanmayı planlıyor. Aranızda konsol almayı planlayan varsa beklemesini öneririm. Yeni konsollar daha kaliteli olucak gibi. (AMD Konsolların genel üretimini üstleniyor.)

AtakanRS

osu!
En iyi cevaplar
0
Ayrıca haklısınız R9 FuryX GTX980Ti ile karşılaştırmakla hata ettik (!)
İyi de GTX 980Ti ile Fury i karşılaştırdın zaten, Fury X'i değil.

Kendileride bu kartı sunarken 2 tane AMD RX480'nin bir 1070 gücüne eş değer olduğunu söylüyorlar.

Bu konuda da GTX 1070 ile RX480'i karşılaştırmanız hata. Çünkü AMD'nin 80 serisi ekran kartları NVIDIA'nın 60 serisi ekran kartlarıyla eşdeğer seviyede kartlardır. 90 ve 90x serisi kartları görmeden yorum yapmamalıyız.