Osmanlıcılık.
Şunu kesin olarak söyleye bilirimki OSMANLI 'yı şahlandıran ATATÜRK'çülüğü Yerin dibine vuranlar tarih hakkında hiçbir bilgiye sahip olayanlardır Osmanlının çöküş yıllarından sonra eyer ATATÜRK gelip TÜRKİYE'yi kurmasaydı şu an ingiliz,fransız,,rus gibi ırklardan olabilirdik YANİ KISACASI TÜRK OLMAZDIK
Merak etme 20-30 yılda bir ırk, özelliklede türk ırkı yok olmaz. Hindistan yüzlerce yıl türk ve ingiliz işgalinde kaldı, ama şu an türk veya ingiliz değiller. Bize okullarda osmanlıcılık (veya Neo-Ottoman düşüncesini) öğretmiyorlar ve öğrenciler osmanlıyı sadece "Savaşlar yapmış, fetihler yapmış, sonra bencil padişah gelmiş ülkeyi dağıtmış" şeklinde düşünüyor. Hiçbir Osmanlı padişahı, Osmanlının kötülüğünü istemedi. Evet hatalar yaptılar. Ama bunlar tek bir padişahın değil tüm yönetim ve halkın hatalarıydı. Osmanlı yavaş yavaş geri kalmaya başladı. Ve sonunda 50.000 Osmanlı askeri, 3.000-4.000 Donanımlı düşman askerini yenemeyecek duruma geldi. Nizam-ı Cedid gibi girişimler olsada artık çok geçti.
Bu durumda yapılabilecek en iyi şey, en az kayıpla savaşı bitirmekti.
Atatürk nasıl kurtardı derseniz, Atatürk (saltanatın kaldırılmasından sonra) İngilizleri yenmedi, fransızları (Devlet ordusuyla) yenmedi hatta italyanlardan destek aldı. Türk ordusundan biraz daha güçlü Yunanları yendi. Doğu Cephesindede çok güçlü olmayan Ermenileri yendi.
Atatürk samsuna 1919'da çıktı. Ama I. Dünya Savaşı 1918'de sona erdi. Yanı I. Dünya savaşında öyle "İngilizlerle Fransızlarla" maraş dışında mücadeleler etmedi.
Savaş Sonrası Harita:
I. Dünya savaşı bittikten sonra İngilizler ve Fransızlar Zaten yavaş yavaş bölgeden çekilmeye başladı.
Bölgede sadece Yunan ve Ermeni birlikleri kaldı. Onlarda Kısa sürede temizlendi.
Haritada Atatürk ile değişen bölgeler
İstanbul: İngilizler savaşsız geri çekildi (Savaş bittiği için artık İstanbul'a gerek kalmamıştı.)
İzmir: İtalyanların desteğini alarak Yunanları yendik.
Doğu: Ermenileri yendik.
Maraş ve çevresi: Halk fransız askerleri ile mücadele etti, Fransızlar geri çekildi. (Maraşı gereksiz gördükleri için.)
Görüldüğü gibi sadece Ermeni ve Yunanları yenmiş bir komutandan bahsediyoruz. Evet ülkeyi çok zor bir durumdan kurtardı, Evet iyi bir liderdi, Evet eğitim sistemini çok geliştirdi ülke için gerekli birçok reform yaptı. Ama
"Dünya'nın saydığı büyük baş kumandan" bana "
Ebedi ve yüce lider Kim Jong-un" der gibi geliyor. Şimdi birisi gelip bana diyecek "Atatürk şunu yaptı bunu yaptı senin hiç mi saygın yok." Herkes biliyor ne yapıp yapmadığını. Anadolu Türklerinin en iyi lideri (Padişahları dahil etmeyeyim, tartışma çıkmasın) sıralaması yapılsa, Hiç düşünmeden ilk 3'e girer.
Gelip Atatürk'e ülkeyi batırdı demek çok yanlış, Ama "Üstün lider, Dünya ondan korkuyor, 3 Milyon İngilizi devirdi, Birtek Ankara kalmıştı türkiyeyi yeniden kurdu !" gibi ifadeleri yanlış buluyorum.
Aslında bu konunun osmanlıcılık ile alakası yok. Görüşünüz önemli, Hani şu İdeoloji sekmesinde nerde olduğunuza bağlı bir durum.