Osmanlıcılık vs Atatürkçülük - Sizce hangisi? Neden?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MC4FUN

play.mc4fun.net
Aktif Üye
En iyi cevaplar
4
Muhabbete bakarmısın ya :D
8. Sınıf Tarihi ile hayatinda ders kitaplarından başka kitap okumamış cahil kesim Atatürk gibi bir insanı kötüleme Cabasında
Böyle bir konunun böyle bir oyun platformunda yani yaş ortalamasi +15 olan bir forum'da böyle bir konu acilmasi cok sacma
Cidden Nankörlük'te üstünüze yok

İnanılmaz

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Osmanlı'nın yeniçerileri gibi savaşçıları, kurduğu taktikler gibi taktikleri bu dünya hiç görememişti. Ayrıca Osmanlı bu dalda çok büyük ödüllere sahip. En uzağa ok atma vs. Eğer düşmanlarımız yeterince şerefli olsalardı savaşda kaybetmeyi bırak belki yine Avrupa'yı alırdık.

Yani bence Osmanlıcılık.
Yeniçerileri gibi savaşçılar mı ? Hükümdarlarını para kazanmak için katleden savaşçılar. Ve bu savaşçıların bir kısmı savaş olmadığı zamanlar halktan para toplarlardı ve eğlenceye düşkün başka bir padişah da yeniçeri ocağına şaklabanları alırdı, savaşmayı bilmeyen savaşçılar. Bilime değer verilmeyen bir ortam, sırf dine uymadığı için yıkılan rasathaneler, paranoyak bir hükümdarın korkusu yüzünden roket icatlarının yıkılması, açıkçası ben ne atatürkçüyüm ne de osmanlıcı, bu mesajıma da kimse alınmasın, gerçekler.

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Osmanlıyı savunan ve torunuyuz diye bağıran kişiler Osmanlıyı Türkçülük duyguları olmadan objektif olarak incelediler mi acaba? Ek olarak bu karşılaştırma tamamen mantık dışıdır. Ne Atatürk ve çağdaş Türkiye nede Osmanlı farklı cepheler değildir. İki tarafta Türk ırkına ait değerlerdir. Ancak Osmanlıyı internet üzerinden ve kitaplardan okuduğunuz şaşalı metinlerde anlatılandan daha farklıdır bunu da bilmelisiniz. Osmanlı yönetiminin baş esası "Her şey devletin bekası içindir". Peki devlet kimdir? Devlet Osmangazi ve soyudur. Bütün hazine devlete ait değil mi peki? Halk sürünürken Saray hayatını keyifle yaşamaktaydı. Ayaklanmaların ve bu ayaklanmaların sonucunda devletin zayıflamasının en nihayetinde de yıkılmasının sebebi budur. Siz şu an çalışıp bir şeyler elde edebiliyorsanız bunu cumhuriyete borçlusunuz. Suçlular adil olarak yargılanabiliyorsa bunu da cumhuriyete borçlusunuz. Kısacası siz Osmanlının hatalarından bu devleti arındırıp feraha kavuşturan Atatürk'e ve Türkiye Cumhuriyetine hayatınızı borçlusunuz.
Hiç olmazsa Osmanlı'da dini değerlerimiz hakkında sorun yaşanmıyordu. Cumhuriyet döneminde bütün İslam karşıtları birleşip dini değerleri yıkmaya çalışmasaydı, Atatürk bizim atalarımızın tarihi okuyabilmemizi engellemeseydi, Kur'an okumayı öğreten medreseleri kapattırmasaydı Atatürkçülüğü seçerdik tabii ki. Yani siyasete gitmesin diye ileri götürmüyorum konuyu ama benim sebeplerim bunlar.

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Osmanlı'nın yeniçerileri gibi savaşçıları, kurduğu taktikler gibi taktikleri bu dünya hiç görememişti. Ayrıca Osmanlı bu dalda çok büyük ödüllere sahip. En uzağa ok atma vs. Eğer düşmanlarımız yeterince şerefli olsalardı savaşda kaybetmeyi bırak belki yine Avrupa'yı alırdık.

Yani bence Osmanlıcılık.
Osmanlı'nın çökmesinin nedenlerinden baya etkili bir şey olaraktan yeniçeriler olması*
10. sınıf tarih dersi
lel

Exo

Gray
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Hiç olmazsa Osmanlı'da dini değerlerimiz hakkında sorun yaşanmıyordu. Cumhuriyet döneminde bütün İslam karşıtları birleşip dini değerleri yıkmaya çalışmasaydı, Atatürk bizim atalarımızın tarihi okuyabilmemizi engellemeseydi, Kur'an okumayı öğreten medreseleri kapattırmasaydı Atatürkçülüğü seçerdik tabii ki. Yani siyasete gitmesin diye ileri götürmüyorum konuyu ama benim sebeplerim bunlar.
Türkiye Cumhuriyetinde dini değerler hakkında sorun yaşandığını düşünüyorsan kültürden ve aydın kesimden uzak olduğunu söylüyorum sana. Siz tarih bilgisi olmayan ve şu an ülkenin daha kötüye gitmesinin sebebi olan kesimin zihniyetine sahipsiniz. Size cevap vereyim. Atatürk siz atalarınızın tarihini gerçekleriyle okuyabilmeniz adına Türk Tarih Kurumunu kurmuştur. Atatürk eski Göktürk alfabelerinin gelişmişliğinin farkında olmasıyla ve Arapçanın dışarıdan soyutlanmış bir dil olması sebebiyle iletişim kopukluklarını engellemek ve devlet olabilmenin temeli olan ortak dili oluşturmuştur. Bu dili halka eğitmek ve öğretmek adına birçok çalışmalar gerçekleştirmiştir. Bunun üstüne Kur'an-ı Kerim'in Türkçe çevirisini yaptırmıştır. Siz şimdi Atatürk'ün ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin bu değerler için çalışmalar yapmadığını savunuyorsanız bana göre cahilsinizdir. Buraya 10. sınıf Tarih bilgilerinizle gelip savunuculuğunu yapmadan önce özgür iradenizle araştırma yapmanızı önermekteyim.

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Osmanlıcılık.
Şunu kesin olarak söyleye bilirimki OSMANLI 'yı şahlandıran ATATÜRK'çülüğü Yerin dibine vuranlar tarih hakkında hiçbir bilgiye sahip olayanlardır Osmanlının çöküş yıllarından sonra eyer ATATÜRK gelip TÜRKİYE'yi kurmasaydı şu an ingiliz,fransız,,rus gibi ırklardan olabilirdik YANİ KISACASI TÜRK OLMAZDIK
Merak etme 20-30 yılda bir ırk, özelliklede türk ırkı yok olmaz. Hindistan yüzlerce yıl türk ve ingiliz işgalinde kaldı, ama şu an türk veya ingiliz değiller. Bize okullarda osmanlıcılık (veya Neo-Ottoman düşüncesini) öğretmiyorlar ve öğrenciler osmanlıyı sadece "Savaşlar yapmış, fetihler yapmış, sonra bencil padişah gelmiş ülkeyi dağıtmış" şeklinde düşünüyor. Hiçbir Osmanlı padişahı, Osmanlının kötülüğünü istemedi. Evet hatalar yaptılar. Ama bunlar tek bir padişahın değil tüm yönetim ve halkın hatalarıydı. Osmanlı yavaş yavaş geri kalmaya başladı. Ve sonunda 50.000 Osmanlı askeri, 3.000-4.000 Donanımlı düşman askerini yenemeyecek duruma geldi. Nizam-ı Cedid gibi girişimler olsada artık çok geçti.
Bu durumda yapılabilecek en iyi şey, en az kayıpla savaşı bitirmekti.

Atatürk nasıl kurtardı derseniz, Atatürk (saltanatın kaldırılmasından sonra) İngilizleri yenmedi, fransızları (Devlet ordusuyla) yenmedi hatta italyanlardan destek aldı. Türk ordusundan biraz daha güçlü Yunanları yendi. Doğu Cephesindede çok güçlü olmayan Ermenileri yendi.

Atatürk samsuna 1919'da çıktı. Ama I. Dünya Savaşı 1918'de sona erdi. Yanı I. Dünya savaşında öyle "İngilizlerle Fransızlarla" maraş dışında mücadeleler etmedi.

Savaş Sonrası Harita:

I. Dünya savaşı bittikten sonra İngilizler ve Fransızlar Zaten yavaş yavaş bölgeden çekilmeye başladı.
Bölgede sadece Yunan ve Ermeni birlikleri kaldı. Onlarda Kısa sürede temizlendi.

Haritada Atatürk ile değişen bölgeler
İstanbul: İngilizler savaşsız geri çekildi (Savaş bittiği için artık İstanbul'a gerek kalmamıştı.)
İzmir: İtalyanların desteğini alarak Yunanları yendik.
Doğu: Ermenileri yendik.
Maraş ve çevresi: Halk fransız askerleri ile mücadele etti, Fransızlar geri çekildi. (Maraşı gereksiz gördükleri için.)

Görüldüğü gibi sadece Ermeni ve Yunanları yenmiş bir komutandan bahsediyoruz. Evet ülkeyi çok zor bir durumdan kurtardı, Evet iyi bir liderdi, Evet eğitim sistemini çok geliştirdi ülke için gerekli birçok reform yaptı. Ama "Dünya'nın saydığı büyük baş kumandan" bana "Ebedi ve yüce lider Kim Jong-un" der gibi geliyor. Şimdi birisi gelip bana diyecek "Atatürk şunu yaptı bunu yaptı senin hiç mi saygın yok." Herkes biliyor ne yapıp yapmadığını. Anadolu Türklerinin en iyi lideri (Padişahları dahil etmeyeyim, tartışma çıkmasın) sıralaması yapılsa, Hiç düşünmeden ilk 3'e girer.

Gelip Atatürk'e ülkeyi batırdı demek çok yanlış, Ama "Üstün lider, Dünya ondan korkuyor, 3 Milyon İngilizi devirdi, Birtek Ankara kalmıştı türkiyeyi yeniden kurdu !" gibi ifadeleri yanlış buluyorum.

Aslında bu konunun osmanlıcılık ile alakası yok. Görüşünüz önemli, Hani şu İdeoloji sekmesinde nerde olduğunuza bağlı bir durum.

Greyder

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Türkiye Cumhuriyetinde dini değerler hakkında sorun yaşandığını düşünüyorsan kültürden ve aydın kesimden uzak olduğunu söylüyorum sana. Siz tarih bilgisi olmayan ve şu an ülkenin daha kötüye gitmesinin sebebi olan kesimin zihniyetine sahipsiniz. Size cevap vereyim. Atatürk siz atalarınızın tarihini gerçekleriyle okuyabilmeniz adına Türk Tarih Kurumunu kurmuştur. Atatürk eski Göktürk alfabelerinin gelişmişliğinin farkında olmasıyla ve Arapçanın dışarıdan soyutlanmış bir dil olması sebebiyle iletişim kopukluklarını engellemek ve devlet olabilmenin temeli olan ortak dili oluşturmuştur. Bu dili halka eğitmek ve öğretmek adına birçok çalışmalar gerçekleştirmiştir. Bunun üstüne Kur'an-ı Kerim'in Türkçe çevirisini yaptırmıştır. Siz şimdi Atatürk'ün ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin bu değerler için çalışmalar yapmadığını savunuyorsanız bana göre cahilsinizdir. Buraya 10. sınıf Tarih bilgilerinizle gelip savunuculuğunu yapmadan önce özgür iradenizle araştırma yapmanızı önermekteyim.
Çok iyi yazmışsın da biz Atatürk ü kötülemiyoruz. Ben Osmanlıcıyım ve böyle devam edicek. Atatürk e saygım sonsuz. Ben Atatürk ün "Ben Müslümanım" dediği bir cümlesini görmedim hiçbir yerde şimdi kusura bakma ben Atatürk e ATAM diyemem. Ben Osmanlı torunuyum emin ol sende oylesin ve böyle ilerliyecek!

Fatih Sultan Mehmed belki 10 sene daha yaşasaydı tüm dünya Müslüman olurdu. Osmanlı nın savaş taktikleri tartışılmaz.

Biz Atatürk ü hiçbir şekilde kötülemiyoruz, gönlün rahat olsun.

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BlockMagician

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Osmanlıda yeniçerilerin savaşlarda bukadar baskın olduğunu ilk defa duydum,Yeniçeri dediğin parasını alır sarayda oturur.Askerler halktı Sizin konuştuğunuz Osmanlı dönemlerinde.Yeniçeri gibi bozulmuş bir sistemi ''YENİÇERİ BE ADAM BE'' diyerek büyütmeye çalışmanız,Tarih öğretmeninizin kemiklerini sızlatır.

Sadece 1 arkadaşa lütfen söyledim yoruma cevap vermeyin demesem olmazdı ..

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Osmanlıda yeniçerilerin savaşlarda bukadar baskın olduğunu ilk defa duydum,Yeniçeri dediğin parasını alır sarayda oturur.Askerler halktı Sizin konuştuğunuz Osmanlı dönemlerinde.Yeniçeri gibi bozulmuş bir sistemi ''YENİÇERİ BE ADAM BE'' diyerek büyütmeye çalışmanız,Tarih öğretmeninizin kemiklerini sızlatır.
Mohaç'ta savaşanlar Konya'dan toplanmış çiftçi askerler miydi ?

Osmanlı Duraklama dönemine kadar düzenli ordu kullanmıştır.

şehirbekçisi

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
I. Dünya savaşı bittikten sonra İngilizler ve Fransızlar Zaten yavaş yavaş bölgeden çekilmeye başladı.
Bölgede sadece Yunan ve Ermeni birlikleri kaldı. Onlarda Kısa sürede temizlendi.
Çok iyi yazmışsın da biz Atatürk ü kötülemiyoruz. Ben Osmanlıcıyım ve böyle devam edicek. Atatürk e saygım sonsuz. Ben Atatürk ün "Ben Müslümanım" dediği bir cümlesini görmedim hiçbir yerde şimdi kusura bakma ben Atatürk e ATAM diyemem. Ben Osmanlı torunuyum emin ol sende oylesin ve böyle ilerliyecek!

Fatih Sultan Mehmed belki 10 sene daha yaşasaydı tüm dünya Müslüman olurdu. Osmanlı nın savaş taktikleri tartışılmaz.

Ozaman sende sorun var atatürk olmasaydı afedersin ama şimdi kimse türküm demezdi ve ayrıca fatih sultan mehmet 10 sene daha yaşasaydı ne olurdu bilmem ama bütün dünya müslüman olmasdı aabartmayın VE ŞÜKÜR EDİNKİ ATATÜRK ATAM KURTARDI SİZİN GİBİ VE AYRICA BURAYA GELİP ATATÜRKÜN GETİRDİĞİ DİLLE ATATÜRKÜN DEVLETİNDE ATATÜRKE LAF ATAMASSINIZ ATTIRMAM

Exo

Gray
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0

Ben Türkçüyüm. Benim liderim halka hizmet etmelidir kendisine değil. Osmanlı işgallere karşı gelmeyin diyorsa ve halkına değil kendisine bakıyorsa ben Osmanlı torunu değilim. Ben Cumhuriyet döneminde yaşayan özgür bir Türküm.

Konu tartışma yolunda ilerlediği için kapatıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...