3600 TL değerindeki dizüstü laptopumda aşırı ısınma sorunu var...

erdemalsirts

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bilgisayarının kasasını açarsan orijinalliği bozulabilir. Eğer garantisi varsa servise vermeni öneririm, yanına da bir not düş: "Isınma sorunu yaşıyorum, yazılımsal veya işletimsel problemim yok. Lütfen format atmak yerine fan ızgaralarını ve sistemin bağlantılarını kontrol edin."

Eğer garantisi yoksa ve laptop kasası açma deneyimin varsa, macunu kontrol et, fanını temizle tekrar dene.

Ya da yanlışlıkla Overclock'ta unutmuş olabilirsin işlemcini, ayarları kontrol et.
Orjinalliği bozulabilir mi? Nasıl yani kapağı ben açınca pcnin performansını düşüren fiziksel algılayan bir şey mi var diyorsun? BU DELİLİK..

GameKingTr59

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Orjinalliği bozulabilir mi? Nasıl yani kapağı ben açınca pcnin performansını düşüren fiziksel algılayan bir şey mi var diyorsun? BU DELİLİK..
Öyle bir şey olduğunu sanmıyorum arkada etiket varsa bunu kastediyor olabilir. Videoda 20 yaşında gibi görünüyorsunuz. O yüzden sordum. Kısacası servise vereceksiniz. Veya bilgisayarı yakacaksınız. Ayrıca fazla ısındığında bilgisayar kendini kapatır. Aida64 Extreme ile yük altında ve boşta ki sıcaklık değerlerini paylaşırsan sevinirim. Ek olarak diz üstü bilgisayarlar oyun için değildir. Bu tip bilgisayarlar Game book olarak geçiyor. Genelde MSI ve Asus üretiyor zaten. Ve soğutmasından tut performansına kadar her şey bir numara. (Bir masaüstü kadar olamaz)

erdemalsirts

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Öyle bir şey olduğunu sanmıyorum arkada etiket varsa bunu kastediyor olabilir. Videoda 20 yaşında gibi görünüyorsunuz. O yüzden sordum. Kısacası servise vereceksiniz. Veya bilgisayarı yakacaksınız. Ayrıca fazla ısındığında bilgisayar kendini kapatır. Aida64 Extreme ile yük altında ve boşta ki sıcaklık değerlerini paylaşırsan sevinirim. Ek olarak diz üstü bilgisayarlar oyun için değildir. Bu tip bilgisayarlar Game book olarak geçiyor. Genelde MSI ve Asus üretiyor zaten. Ve soğutmasından tut performansına kadar her şey bir numara. (Bir masaüstü kadar olamaz)
Şöyle bir şey var şimdi Toshibanın biosunda Intel speedstep adı verilen bir teknoloji aktif ve kapatılamaz. Intel speedstepin görevi işlemci belli bir sıcaklığa geldiği zaman kendi hızını inanılmaz bir şekilde düşürür. Zaten o özelliği kapatamıyorum izin verilmiyor toshiba tarafından ve düşünün işlemci en fazla 93 dereceye kadar %40 kullanımlarda ulasıyor ayda %20... 93 dereceden hiç üste çıkamıyor sebebi ise ghzyi otomatik düşürerek 93 dereceden daha fazla çıkmamasını sağlıyor... O özelliği kapattırabilsem yazılımsal olarak işlemci 110 dereceyi bile bulur ve 3.72 ghzde çalışır sürekli evet o özelliği kapatabilseydim sürekli yüksek performansta çalışırdı ama bunun karşılığında 100 derece ve üstüne çıkardı ve bilgisayar ozaman kendini kapatırdı. Ama kapatmıyor çünkü 93 dereceden üste çıkarttırmıyor bios.

GameKingTr59

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
O zaman elektrikli süpürgeyi alıyorsun ve direkt olarak fan ızgarası çıkışlarına ve girişlerine 1 dakika boyunca tutuyorsun. Düşük ayarda aç ki içeride ki fanın kafasını yeme. Sonra sesli çalışmaya başlayabilir. Harici soğutma önermiyorum en son aldığımda fan içinde sorun oluşmuştu evde dozer varmış gibi ses çıkartıyordu. Ve aldığım soğutucu da öyle dandik bir şey değil. Logitech marka almıştım.

erdemalsirts

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
O zaman elektrikli süpürgeyi alıyorsun ve direkt olarak fan ızgarası çıkışlarına ve girişlerine 1 dakika boyunca tutuyorsun. Düşük ayarda aç ki içeride ki fanın kafasını yeme. Sonra sesli çalışmaya başlayabilir. Harici soğutma önermiyorum en son aldığımda fan içinde sorun oluşmuştu evde dozer varmış gibi ses çıkartıyordu. Ve aldığım soğutucu da öyle dandik bir şey değil. Logitech marka almıştım.
İçeriye üflersem bu sefer toz içine gelir ve zarar verebilir tozlar anakarta sanırım? Ayrıca bunu yapmak %10 yardım eder soğutmasına ancak işlemcimin maximum çalışma frekansı normalde 3.72 GHZ'dir. Bu işlemcinin %100 yük altındayken işlemcinin sürekli 3.72 GHZ de serin çalışması lazım ve asla frekansın inmemesi lazım. Ekran kartınıda strese soktuğumu düşün ekran kartı ve işlemci %100 stres testindeyken bile işlemcinin 3.72 GHZ de stabil olarak çalışması gerekiyor ve 80C ısıyı aşmaması gerekiyor!

GameKingTr59

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
İçeriye üflersem bu sefer toz içine gelir ve zarar verebilir tozlar anakarta sanırım? Ayrıca bunu yapmak %10 yardım eder soğutmasına ancak işlemcimin maximum çalışma frekansı normalde 3.72 GHZ'dir. Bu işlemcinin %100 yük altındayken işlemcinin sürekli 3.72 GHZ de serin çalışması lazım ve asla frekansın inmemesi lazım. Ekran kartınıda strese soktuğumu düşün ekran kartı ve işlemci %100 stres testindeyken bile işlemcinin 3.72 GHZ de stabil olarak çalışması gerekiyor ve 80C ısıyı aşmaması gerekiyor!
O zaman dediğim gibi ya servise gönderip rahat edeceksin, ya da bilgisayar elinde yanana kadar böyle kullanacaksın.

Minecraftplayerr

Java, Skript, Php, Html, Css, Javascript, Anime
En iyi cevaplar
7
Toshiba'yı hiç sevmiyorum. En baştan belirteyim belki uzun bir yazı olabilir ne kadar kötülemişsin felan demeyin.
Benim aldığım laptop 1000 TL'lik ve bende de ısınma sorunu var ve seninki gibi belirli bir dereceyi geçemiyor. Ama bayaa hızlı çalışıyor oyunlarda. 60 fps'nin üzerine çıkarsam çok ısınıyor bundan dolayı fpsyi düşürmek zorunda kalıyorum. En iyisi bilgisayarı servise göndermek.

Toshiba'nın flashbelleği, laptopu, bilgisayarı her ne varsa hepsi çok kötü. Çok kolay kırılıyor ve bozuluyor.

Ek not: Laptoplarda böyle sorunlar çok sık yaşanır. En iyisi masaüstü.