Türkiye'nin Server durumu

ReadyAdventure

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Aşırı pahalı hosting fiyatları, hazırcılık, hile kullanımı ve 8-10 yaş kitlesi.
Plugini bulan server açıyor...
Bence bu serverlere bi sınıurlandırma getirilmeli ve MİNECRAFT TR olarak el ele hub bir sunucu açmamız gerek. VIP gibi ücretlerde sadece serverin devamı gibi olursa ancak Türkiye'ye örnek olunur. E bu imkansız...

Crack konusuna değiniyorum.
Mesela ben crack kullanıyorum. Ama çoğu oyunumu steamden ücretli alıyorum.
Minecraft TL 'ye göre artık çok pahalı. Durumum çıkmadı alamadım.
Selamünaleyküm kardeşim,
Kardeşim serverlere sınırlama getirileceğini zannetmiyorum. Cebinde parası olan herkes kuruyor :)

MertXDDX

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Mesajlara ve konulara cevap veriyorum :
Lapisi hala saçma buluyorum. bir arkadaş demişti, liseli veya üniversiteli olgun birisi bu işlerle uğraşmaz diye :) Dostum Hypixel de 18 yaş altı olan bir çalışan göremezsiniz :) Öncekiler çok güzeldi, gidiyordun kaleni yapıyordun, geliştiriyordun, baya savaşıyordun. Factions kavramını lapise çeviren bir milletiz.
Arkadaşın biri ileride düzelir demişti. Biz hazırcılığa devam edersek eğer, 1-2 skript ve plugin bilgimiz var diye server açarsak tek farkınız onlar olacak. Oyuncular farkı çok az diye başka serverları seçecek. Şimdi değiniyorum :
Hypixel , Mineplex de türkler de var. Aynı bizim gibi bu durumlara katlanamayan. Ben adamlarla bizzat konuştum. Ülkemizin server anlayışından memmun değiliz, Türklerdeki bu anlayış bizi soğuttu. Yabancıların serverlarında oynuyoruz ancak türkçe olmadığından dolayı zevk alamıyoruz...
ve bir diğer konu ise Yabancılarda birbirine düşman olup kötüleme diye bir şey yok. Hazıra kaçmak da yok ve sadece kendilerine değil tüm Asya ve Avrupa'ya hizmet veriyorlar. Biz daha kendimizi avutamazken onlar Asya ve Avrupa oyuncularını alıyor.
Açıkçası bende yabancı serverlara çekinerek giriyorum. Arkadaşlarıma sorarsanız türk serverları bitmeden yabancılara geçmiyorum. Onlar kazanacağına neden Türkler kazanmasın ?
birkaç kişi şu kit anlayışına da değinmiş. P3 müş , P4 müş. Arkadaşlar tamam Özel hesaplar kendinden düşük oyuncuları eziyor ve hoşuna gidiyor ama herkese eşit hizmet vermek zorundasınız. Normal oyuncular bu durumdan bıkıp çıkacak, VIP lerde başınızın etini yiyip "ben bunun için mi para verdim !!" diye başınızın etini yiyp, onlarda terk edecekler. Bir baktınız ki, yalnız başınızasınız.
Yine yabancılara değiniyorum : VIP hesaplar öyle bir ayarlanmış ki, birbirini ezemiyorlar. Daha çok özellik ve efektler üzerine kurulmuş. Ve oyuncularda gayet memmun.
Hazır VIP'de iken şunu da değineyim : "EULA" sözleşmesinde serverlardan para kazanmak yasak. Saçmalık. Ben o kadar emek vereyim, günlerimi harcayayım, kazancım olmasın mı ?
Arkadaşlar doğru söylüyorsunuz babasından para alıp server kuranlar var. Server kuracaksanız benim ondan ne farkım var diyerek başlayın. Farkınız olsun ki tercih edilin.

TanerTekinTr

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Forumda açılan 47207. konu merhaba kardeşim
Size cok açık konuşayimmi lapisin sevilmesinin nedeni;

Türkiye'de Türk serverlarında oynuyan Oyuncuların %99 'luk Bölümünün Yaş ortalamasi "12"
Ve Bu yaşta Beyin fazla çalışmadıgı icin diger oyunlarda başarılı olamiyor.
Ama Lapisli Serverde lapis kasiyor 640 lapisi "6400" paraya satiyor oha cok zenginim diyor ve beyni bunu bir başarı olarak algılıyor
12 yaşında hayatında başarısı olmuyan cocuk bu oyuna aşık olur ve bu aşk böyle devam ediyor
1-2 sene oynadıktan sonra Gelip böyle konular acmaya başliyor lapisli fakşın server öyle böyle yapmayın yether :(

MertXDDX

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Forumda açılan 47207. konu merhaba kardeşim
Size cok açık konuşayimmi lapisin sevilmesinin nedeni;

Türkiye'de Türk serverlarında oynuyan Oyuncuların %99 'luk Bölümünün Yaş ortalamasi "12"
Ve Bu yaşta Beyin fazla çalışmadıgı icin diger oyunlarda başarılı olamiyor.
Ama Lapisli Serverde lapis kasiyor 640 lapisi "6400" paraya satiyor oha cok zenginim diyor ve beyni bunu bir başarı olarak algılıyor
12 yaşında hayatında başarısı olmuyan cocuk bu oyuna aşık olur ve bu aşk böyle devam ediyor
1-2 sene oynadıktan sonra Gelip böyle konular acmaya başliyor lapisli fakşın server öyle böyle yapmayın yether :(
Zaten hitabım büyüklere.
Hemde Minecraft'ı sadece 12-13 yaşındakiler oynamıyor kaç defa diyeceğim bunu ?
Oyuna abi diyorlar. Şimdi o abi diyenlere otur şu koltuğa yaz bakalım Script veya java kodları yaz desem dank diye kalır. Oynadığı oyunlar C# ile yapılmış ise otur C# yaz desem onu da yazamaz. Oyuna sadece oyun olarak bakarsanız öylece kalırsınız. Oyuna bakış açınızı değiştirin ki mucizeler yapasınız.
Bu bakış açısı sadece Minecraft için değil, Misal H1Z1 single ile Multiplayer arasında dağlar kadar fark var. Baya da tutuyor neden ?
Bakış açısı çünkü...
Madem küçükler yapıyor kendi halinde takılsınlar, açılır, bir süre sonra kapanır... Bizler el ele versek, dünyanın en çok oynanan server'ini bile yapabiliriz.

ZediaphBack

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Siz nasıl koskoca bir ülkenin gelişmesini Minecraft gibi kare grafiklerden oluşan bir oyuna bağlıyorsunuz anlamıyorum.Tamam,gerçekten iyi bir oyun ama siz bir ülkenin gelişmesini o oyunun kitlesine bağlayamazsınız.
Türkiye oyunlar bakımından eSpor oyuncularını saymadan söylüyorum tabii,çok vahim durumda.Bir oyuna giriyorum /misal wolfteam,ki oynamam,oynatmam/odada 9 kişi varsa 6sı hack,1i güzel oynayan,hilelere aldırmayan kişi,2si yeni başlamış ve hileler yüzünden oyundan soğuyacak ve başladıktan sonra fazla oynamayacak,bırakacak.
Minecraftta aynı şekilde,ister Türk sunucuları ister yabancı sunucular.Hypixeldede durum böyle,cubecrafttada,mineplexdede.
Ama Türk sunucularında lapis saçmalığı var doğru,2.5 sene önce ilk oynadığım sunucularda lapisden eser yoktu.1.8 çıkana kadar lapisin ne işe yaradığını bile bilmezdim.Sonradan ne olduysa açılan her sunucu lapisli olmaya başladı.P1 Elmas set başlangıç kiti,verimlilik 4 server 3 enchantlı kazma.Mesleklerden madenciyi seç al kazmanı kır akşama kadar lapisi 50m para kas oyunun kralı ol.
Türkiye'de açılan büyük,kaliteli,işini bilen kişilerin yapmış olduğu sunucular tutmuyor /misal craftolia/ çünki her çocuk sunucu açıp babasından aldığı parayla yürütüyor.Nitradoda buna en çok destek veren şirket.Nerde çocuk var nitradodan 2 gb ram,20 slotluk bir sunucu alıyor alıntı pl paketini kuruyor reklamcı yapıyor bi arkadaşını server server gezip reklam yapıyorlar.Sonra forumları öğrenip forumlarda konu açıyorlar ve en iyisi biziz lag yok çok kıral fekşın,agalar her yerde falan filan.
Ama sonuç olarak TÜRKİYE'nin gelişmesini Mayıngırafta bağlayamazsınız.Ne bilelim,şimdi burda lafını ettiğimiz çocuklar ileride çok iyi okullarda öğrenim görüp yazılım bilgisine sahip olucak,Dünyada Türkiye'yi temsil eden başarılı oyunlar çıkarıcaklar.Hiç bilemeyiz.
İyi günler.
Burası Minecraft Forumu Türkiyenin Server durumundan bahsediyoruz gelişme durumdan değil

Zaten hitabım büyüklere.
Hemde Minecraft'ı sadece 12-13 yaşındakiler oynamıyor kaç defa diyeceğim bunu ?
Oyuna ***** diyorlar. Şimdi o ***** diyenlere otur şu koltuğa yaz bakalım Script veya java kodları yaz desem dank diye kalır. Oynadığı oyunlar C# ile yapılmış ise otur C# yaz desem onu da yazamaz. Oyuna sadece oyun olarak bakarsanız öylece kalırsınız. Oyuna bakış açınızı değiştirin ki mucizeler yapasınız.
Bu bakış açısı sadece Minecraft için değil, Misal H1Z1 single ile Multiplayer arasında dağlar kadar fark var. Baya da tutuyor neden ?
Bakış açısı çünkü...
Madem küçükler yapıyor kendi halinde takılsınlar, açılır, bir süre sonra kapanır... Bizler el ele versek, dünyanın en çok oynanan server'ini bile yapabiliriz.
Sonuna kadar haklısın
Oyun oynamanın amacı illa skript yazmak java dili ögrenmek
veya server acmak veya serverde yetkili olmak degil abicim
ilk önce oyun ve oyuncu kelimesinin anlamini ögren ondan sonra bu konu üzerinde
senle münazara yapalım.

Not: Server açtım ve serverime yüzlerce oyuncu geldi ve Ts3 üzerinde binlerce kişiyle konuştum
Türk Serverlerinde yaş ortalaması 12 ...​

Senle takılanların yaşı ortalaması 12

WegasTR

En iyi cevaplar
0
Yabancılara göre kıyaslamam farklı bir düşünceye sahip olmadığımız :) Bizim anlayışımız factions private olacak ve direk lapis olacak yoksa olmaz. Türkler üşengeç olmasa gerçekten bunları bile geçeriz.
Çocuk bölümünde haklısın. Sen 11-12 yaşındaki çocuk düşüncesine sahip bir serverda mı yoksa 18+ yetişkin yani normal düşünceli bir serverda oynarsın ? Bunlarınki çok resmi ve gayet de iyi bir şey resmilik. Bende resmilik isterim. Aldığım her yetkiliye belge onaylatırım. Burda ben kendi fikrimi belirttim evet her ülkenin kendine göre bir tarzı var ama bizede server dayanmıyor. Onlarca hatta yüzlerce büsbüyük projeler geldi. Ancak bizim bu anlayışımızla tepindik şımartıldık elimizde havadan başka bir şey kalmadı. Eringeçliğimiz yüzünden işte. 10-20 yıla kadar çok daha büyük projeler gelir. Umarım ki en kısa sürede bu anlayıştan kurtulur ve değişime başlarız :)
Aynen. Türkler istese en iyisini yapar ve çoğu konuda yaptı da
Defalarca kez sunucu açtım ve genelde batırdım. Söylediklerinin pek çoğuna katılmıyorum.

Zevkler ve renkler tartışılmaz fakat oyunun doğasına aykırı bir şeyi hala benimsiyor olabilmemiz yanlış. Silahlı Faction olayınada ayrı gülüyorum.

Biz fakir bir ülke değiliz bu anlayıştan kurtulun artık. Herkesin altında arabası var ve herkes en kötü ihtimalle 1.5k liralık bir telefon kullanıyor. Vip satabilmek için illaki vipleri normal oyunculardan kat ve kat üstün yapman gerekmez, onlara ilgi çekici yeni özellikler verebilirsin. (Kendi sunucumda bununla alakalı bir sürü farklı fikrim var fakat burada paylaşamıyorum...)

Kolay gelişip PvP'ye hazır olunan 2 sunucu türü geldi aklıma; OP sunucular ve Prison. *Gerçek* Faction'da bu olay yoktur.

Oyuncuların zevkine hitap edebilmek için lapis koyulması gerekmez. Lapis yerine oynanışı güçlendiren ve daha zevkli hale getiren elementler sunarsanız eğer oyuncularınıza, emin ol bundan hoşlanırlar ve zevk alırlar.

Özetle: İnsanları değiştiremezsiniz fakat insanların anlayışlarına şekil verebilirsiniz. Her şey sunucuyu oluşturan kişilerin yaratıcı olmasında bitiyor.
Birini kıyaslaman için iki tarafta eşit olmalıdır. Dip mesela usa ile trnin teknoloji/sanayisini kıyaslayamazsın gibi gibi. Am bu demek değil ki diğer ülkelerden örnek alma.

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Aynen. Türkler istese en iyisini yapar ve çoğu konuda yaptı da

Birini kıyaslaman için iki tarafta eşit olmalıdır. Dip mesela usa ile trnin teknoloji/sanayisini kıyaslayamazsın gibi gibi. ** bu demek değil ki diğer ülkelerden örnek alma.
Demek istediğin biz onlar gibi olamaz mıyız? Lütfen... Şuanda onlar gibi olmadığımız; ileride onlar gibi olamayacağımız anlamına gelmez. Bu kafayı değiştir sen en kısa sürede.

WegasTR

En iyi cevaplar
0
Demek istediğin biz onlar gibi olamaz mıyız? Lütfen... Şuanda onlar gibi olmadığımız; ileride onlar gibi olamayacağımız anlamına gelmez. Bu kafayı değiştir sen en kısa sürede.
Ben onlar gibi olamayız demiyorum. Ayrıca onlardan farkımız ne? Sadece daha çok çalışmamız ve üşenmemeliyiz.
Türkiye büyük bir ülke ve gelişmekte olan bir ülke. Onlar biz olsun, onlar.

ZediaphBack

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
kendi ekibim var 4-5 seneden fazla arkadaşlarım hepsiyle reelde Yüz yüze görüştüm
Ekibimizdeki en ufak kişi 19 yaşında halen aynı şekilde oyun oynar dalgamıza bakarız
tabi sizdeki bu laf sokma cabasınıda anlıyorum ergenlik döneminde olur böyle şeyler abicim.
Ben laf sokma çabansında değilim lakin sen "abicim" "ergenlik dönemi" vs diyerek konuyu tartışma ortamına sürüklüyorsun emin ol senden yaşça büyüğüm.

Abyrssia

Heim Pictures
En iyi cevaplar
0
Sonuna kadar haklı bir post. Bu yüzden Türkiye'de ki sunucu anlayışı gelişmiyor.

Söylenmesi gereken her şey belirtilmiş zaten... Üstüne söz söylemeye gerek yok.

AvNitro

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Siz nasıl koskoca bir ülkenin gelişmesini Minecraft gibi kare grafiklerden oluşan bir oyuna bağlıyorsunuz anlamıyorum.Tamam,gerçekten iyi bir oyun ama siz bir ülkenin gelişmesini o oyunun kitlesine bağlayamazsınız.
Türkiye oyunlar bakımından eSpor oyuncularını saymadan söylüyorum tabii,çok vahim durumda.Bir oyuna giriyorum /misal wolfteam,ki oynamam,oynatmam/odada 9 kişi varsa 6sı hack,1i güzel oynayan,hilelere aldırmayan kişi,2si yeni başlamış ve hileler yüzünden oyundan soğuyacak ve başladıktan sonra fazla oynamayacak,bırakacak.
Minecraftta aynı şekilde,ister Türk sunucuları ister yabancı sunucular.Hypixeldede durum böyle,cubecrafttada,mineplexdede.
Ama Türk sunucularında lapis saçmalığı var doğru,2.5 sene önce ilk oynadığım sunucularda lapisden eser yoktu.1.8 çıkana kadar lapisin ne işe yaradığını bile bilmezdim.Sonradan ne olduysa açılan her sunucu lapisli olmaya başladı.P1 Elmas set başlangıç kiti,verimlilik 4 server 3 enchantlı kazma.Mesleklerden madenciyi seç al kazmanı kır akşama kadar lapisi 50m para kas oyunun kralı ol.
Türkiye'de açılan büyük,kaliteli,işini bilen kişilerin yapmış olduğu sunucular tutmuyor /misal craftolia/ çünki her çocuk sunucu açıp babasından aldığı parayla yürütüyor.Nitradoda buna en çok destek veren şirket.Nerde çocuk var nitradodan 2 gb ram,20 slotluk bir sunucu alıyor alıntı pl paketini kuruyor reklamcı yapıyor bi arkadaşını server server gezip reklam yapıyorlar.Sonra forumları öğrenip forumlarda konu açıyorlar ve en iyisi biziz lag yok çok kıral fekşın,agalar her yerde falan filan.
Ama sonuç olarak TÜRKİYE'nin gelişmesini Mayıngırafta bağlayamazsınız.Ne bilelim,şimdi burda lafını ettiğimiz çocuklar ileride çok iyi okullarda öğrenim görüp yazılım bilgisine sahip olucak,Dünyada Türkiye'yi temsil eden başarılı oyunlar çıkarıcaklar.Hiç bilemeyiz.
İyi günler.
kardeşim minecrafta da aynı başka oyunlardada aynı türk serverine bir giriyom başka oyunlardada küfürler hileler dolaşıyor bizim türkiyede hostinglere para ile arkanızda yabancılarda beleşe oluyor bazıları büyüen sunucular ama e-sporta gelince sırf ingiliz amerika almanya kadrosu var türk kadrosu nadir çıkıyor bizim lol csgo takımımız daa yabancılardan oluşuyor skrip java kodlayan çok gördüm ama emeginin karşılıgını alamadılar bizim mc de bile ingiliz pl kullanıyoruz

Hosting ücretleri yurt dışında daha ucuz evet, yurt dışında benzin,et,araba,bilgisayar ..vb birçok şey ucuz ona bakarsak. Alım gücü farkı var . Devlet desteğinden dolayı değil halkın alım gücünün fazlalığından tamamen o durum.
Bizde niye çok sunucu var? Çünkü çocuk vip satmak istiyor,30 40 lirası olduğunda hemen sunucu açıyor,açlık tamamen, EULA falan kimse dinlemiyor, bende inkar etmiyorum vip satışlarına ihtiyacım var,elimde olsa 350 lira makina parasını ödeyeyim takır takır açık dursun, ama sunucuma girip bakarsan diğer sunuculara oranla seviye olarak çok yüksekte olduğunu görürsün. Benim paraya ihtiyacım yok ama kız arkadaşımdan ayrılınca özellikle birde üniversiteli olunca fazlasıyla boş vaktim oldu, zaten sunucudaki işsizlik seviyesindende belli sırf para için yapmadığım. %70 ego tatmin etme + zaman öldürme :D
Ama ülke ve insanlar bu durumda dediğim gibi, 1-2 tane kendine çok güvenen insanında değiştirmeside imkansız, forum sunucu ödülleri .vb birçok şey denedi, bknz zümrüt sunucu: boş... Forumun modlarının adminlerinin açtığı sunucu bile online olarak kötü durumda. Biri emek +zor , diğeri yenilikler denenmiş sunucu, sonuç titanic...
kardeşim biz daha kendi sunucularımıza saldırıyoz kendi insanımızı dolandırıyoz bırak serveri biz vatanızımızın içinde bile rahat edemiceksek nerde edecez