Skript Öğrenmeye Nereden Başlamalıyım

Mickeymouee601

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Skript yazmayı Öğrenmek İstiyorum
Nereden Başlarsam daha kolay öğrenirim yardım edebilecek var mı ?

TaylorGang

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Öncelikle Skript 1-2 haftada öğrenilcek bir şey değil bunu düşünerekten skript bölümünden yapılan skriptlere anlam vermelisin kimseden özel ders bekleme ben kimseden ders almadan ilerlemeye çalıştım. ( öğreten olsa tabi isterdim öğretmesini o zamanlarda herkes para peşindeydi ) şimdilik skriptlere bak neler ne işe yarıyor vs. skriptleri çeviriye yapıştır hem türkçesi hemde ingilizcesine bak

LifeMCServer

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
98
Eventlerden ve basit şeylerden başla sonrasında kendi başına büyük bir sistem/proje yapmaya başla, kendi kafana göre yap muhtemelen bissürü hata verecektir bunları çöz çözemezessen bir yer de sakla kendini geliştir sonrasında geri dönüp baktığında yaptığın hatalara güleceksin :) Genel şeyleri öğrendikten sonra daha çok seni zorlayacak skriptler yapmayı dene. Ve kesinlikle sadece derslerden öğrenmeye çalışma paylaşılmış diğer skriptlere bak değiştirmeye/düzenlemeye çalış.

ensiha

Bratackk <3
En iyi cevaplar
0
@TaylorGang 'a katılmıyorum 1-2 haftada öğrenebileceğin bir şey ama eventleri olayları ezberleyemessin aklına takılan bir şey oldukca merak ettikce araştırarak ögrenmen gerekir 1-2 haftada tab atmayı ve işleyiş mantığı çözsen yeterli
burdan bakabilirsin çogu evente :
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Blueyescat

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
İlk önce Skript grubuna başvurabilirsin: https://forum.gamer.com.tr/konu/327935/
Böylece Skript öğrenme Hızın kat kat artar.

Skript öğrenmenin en önemli yolu başka kullanıcıların kodlarını incelemek ve rehber konularını dikkatini vererek okumak/dinlemektir.

--------------------
Önce Minecraft 1.9+ (1.11.2 önerilen) kullan. (Bu bir limitasyon değildir!)
Sonra şuradan en son stabil Skript versiyonunu indir:

Daha sonra kendine çok basit bir Skript fikri (Ör: blok kırınca mesaj göndermesi) belirledikten sonra şu adresten en son Skript sürümünün dokümantasyonuna bakıp sana gerekli kodları bul:

Örneğin blok kırma olayı, mesaj gönderme kodu.

Düşündüğün şeyi yaptın mı, ona başka bir şeyler ekle. Örneğin mesajı sadece oyuncunun seviyesi 2 den büyükse versin, ve mesajda seviyesi yazsın.

--------------------
Bilgiler konumu baştan sona okuyabilirsin (Bu yeni başlayanlar için değildir): https://forum.gamer.com.tr/konu/353045/

Skript'in ne olduğunu bir haftada anlarsın. Anladıktan sonra gerisi çok kolay.

SweetNetwork

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Skript kolay ve kullanışlıdır. Fakat; planların geleceğe hitap ediyorsa Java'yı; sadece minecraft sunucusu için öğrenmek istiyor ve birkaç yıldan fazla süreceğini düşünmüyorsan Skript'i seç.
Eğer potansiyelin varsa bence Skript öğrenmeyi deneyerek vakit kaybetme. Java diline yönel. Muhtemelen ileride "ah, keşke skript ile vakit öldürmeseydim." dersin.

Skript seçimini yaparsan @Blueyescat 'a kulak vermeni tavsiye ederim.
Java seçimini yaparsan Youtube'de "sina5an" tarafından sunulan kaliteli bir eğitim var. Bu şekilde başlayabilirsin.

Mickeymouee601

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Skript kolay ve kullanışlıdır. Fakat; planların geleceğe hitap ediyorsa Java'yı; sadece minecraft sunucusu için öğrenmek istiyor ve birkaç yıldan fazla süreceğini düşünmüyorsan Skript'i seç.
Eğer potansiyelin varsa bence Skript öğrenmeyi deneyerek vakit kaybetme. Java diline yönel. Muhtemelen ileride "ah, keşke skript ile vakit öldürmeseydim." dersin.

Skript seçimini yaparsan @Blueyescat 'a kulak vermeni tavsiye ederim.
Java seçimini yaparsan Youtube'de "sina5an" tarafından sunulan kaliteli bir eğitim var. Bu şekilde başlayabilirsin.
Bu Önerini Dikkate Alıcam.
Javayı Öğrenirsem ileride neler yapabilirim oyun ve oyun dışında ? Yanıtın İçin Teşekkürler

Breakthrough

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Skript çok baş belası bir sistem.
Ufak bir Java bilgim vardı öncelerde, sunucu açınca Skript'e başladım ve yaklaşık 8 aydır oldukça iyi skriptler tasarlıyorum.
Ancak şu anda Skript kullanmaktan nefret ediyorum, her gün o Java bilgimi daha fazla geliştirsem şu an nerelerde olurdum diye düşünüyorum.
Kısacası: Skript pişmanlıktır.Skripti bırak, hayatı bırakma.

CoffeeBeat

Zindev
En iyi cevaplar
0
Java ile neler mi yapabilirsin ?
@CoffeeBeat
1GB Ram'lı dandik nitrado sunucusunda 46 eklenti(40'ı kadar benim) ile 30 kişide 19.98 TPS alabilirsin.
Daha düzenlidir.İlk görünce korkutur fakat object,class mantığını anladığınızda hiyerarşi damarlarınız açılır.Adeta Class'ların Kralı,Package'lerinde halifesi olursunuz.

Skript ile Skript yapamazsın fakat Java ile Skript yazabilirsin.
Tabii Türkiyede çoğunluğun Skripter olmasına dayanarak herkesin programlama yapabileceğini sanmıyorum.
Velhasıl Skript kadar pratik değildir çünkü Skript yazılımcının gerçekten yapması gereken önemli yerleri kendi obez kodları ile yapar.
Bir diğer hoşunuza gitmeyecek ve sabır isteyecek yanı ise bu obez kodları kendiniz minimalist bir şekilde yazmalısınız.

Uzun süre sonra bile yeni bişeyler oğrenmek veyahut uzun süre sonra bile kendinizi bazen amatör hissetmek istiyosanız haydi hep beraber sihirli kelimeleri zikredelim;
Java ,Java, Java !

CoffeeBeat

Zindev
En iyi cevaplar
0
Skript öğrenmeye bu kanaldan başla ben buradan öğrenmiştim. Java'ya üşenyrm...

Heh işte bundan bahsediyodum.
Benim,beni tatmin edecek bi GUI kütüphanesi yazmam yaklaşık 2 haftamı aldı ve videoda yazlan 15 satır koda göre baya baya fazla vakit yedi;

Videoda bahsedilen olayın benim kütüphanemde yazılışı;

Adamın yaklaşık 3 satırda yazdığı kodu ben yaklaşık 30-35 satırda yazmışım.
Peki ben eşek miyim de Skript kullanmıyorum ?
-Skript düzensiz,şimdi o yukarıdaki kod size çok uzun görünebilir ama yazılan kodun 33 satırı benim kütüphanemin verdiği auto-generated kod(yani bende 3 satır gibi bir şey yazdım).
-Aşırı lag yapıyo,inanmıyosanız yazın şöyle biraz gelişmiş bi GUI.Daha sonra sunucuya geçin 20 kişiyle bi /timings on yapın.
-İstediğimi vermiyo.Yani yeterince detaylı değil.Size istediğiniz herşeyi yapabilecekmişsiniz gibi hissettirse de aslında değil.

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
1GB Ram'lı dandik nitrado sunucusunda 46 eklenti(40'ı kadar benim) ile 30 kişide 19.98 TPS alabilirsin.
Daha düzenlidir.İlk görünce korkutur fakat object,class mantığını anladığınızda hiyerarşi damarlarınız açılır.Adeta Class'ların Kralı,Package'lerinde halifesi olursunuz.

Skript ile Skript yapamazsın fakat Java ile Skript yazabilirsin.
Tabii Türkiyede çoğunluğun Skripter olmasına dayanarak herkesin programlama yapabileceğini sanmıyorum.
Velhasıl Skript kadar pratik değildir çünkü Skript yazılımcının gerçekten yapması gereken önemli yerleri kendi obez kodları ile yapar.
Bir diğer hoşunuza gitmeyecek ve sabır isteyecek yanı ise bu obez kodları kendiniz minimalist bir şekilde yazmalısınız.

Uzun süre sonra bile yeni bişeyler oğrenmek veyahut uzun süre sonra bile kendinizi bazen amatör hissetmek istiyosanız haydi hep beraber sihirli kelimeleri zikredelim;
Java ,Java, Java !
Ne? Sen Kami-sama'ya laf mı attın? Ölejeksin!

Skript'i öğrenmek 1 haftanı alır, ki öğreneceksen de bil ki skript kısıtlıyor*
Java'da öğrenebileceğin 10 milyar yer var, ama az mantıkla skriptte yaptıklarını yapmak pek zor değil*