Mickeymouee601
Ağaç Yumruklayıcı
- En iyi cevaplar
- 0
Skript yazmayı Öğrenmek İstiyorum
Nereden Başlarsam daha kolay öğrenirim yardım edebilecek var mı ?
Nereden Başlarsam daha kolay öğrenirim yardım edebilecek var mı ?
Bu Önerini Dikkate Alıcam.Skript kolay ve kullanışlıdır. Fakat; planların geleceğe hitap ediyorsa Java'yı; sadece minecraft sunucusu için öğrenmek istiyor ve birkaç yıldan fazla süreceğini düşünmüyorsan Skript'i seç.
Eğer potansiyelin varsa bence Skript öğrenmeyi deneyerek vakit kaybetme. Java diline yönel. Muhtemelen ileride "ah, keşke skript ile vakit öldürmeseydim." dersin.
Skript seçimini yaparsan @Blueyescat 'a kulak vermeni tavsiye ederim.
Java seçimini yaparsan Youtube'de "sina5an" tarafından sunulan kaliteli bir eğitim var. Bu şekilde başlayabilirsin.
Java ile neler mi yapabilirsin ?Bu Önerini Dikkate Alıcam.
Javayı Öğrenirsem ileride neler yapabilirim oyun ve oyun dışında ? Yanıtın İçin Teşekkürler
Limitsizsiniz, limit sizsiniz.Bu Önerini Dikkate Alıcam.
Javayı Öğrenirsem ileride neler yapabilirim oyun ve oyun dışında ? Yanıtın İçin Teşekkürler
1GB Ram'lı dandik nitrado sunucusunda 46 eklenti(40'ı kadar benim) ile 30 kişide 19.98 TPS alabilirsin.Java ile neler mi yapabilirsin ?
@CoffeeBeat
Heh işte bundan bahsediyodum.Skript öğrenmeye bu kanaldan başla ben buradan öğrenmiştim. Java'ya üşenyrm...
Ne? Sen Kami-sama'ya laf mı attın? Ölejeksin!1GB Ram'lı dandik nitrado sunucusunda 46 eklenti(40'ı kadar benim) ile 30 kişide 19.98 TPS alabilirsin.
Daha düzenlidir.İlk görünce korkutur fakat object,class mantığını anladığınızda hiyerarşi damarlarınız açılır.Adeta Class'ların Kralı,Package'lerinde halifesi olursunuz.
Skript ile Skript yapamazsın fakat Java ile Skript yazabilirsin.
Tabii Türkiyede çoğunluğun Skripter olmasına dayanarak herkesin programlama yapabileceğini sanmıyorum.
Velhasıl Skript kadar pratik değildir çünkü Skript yazılımcının gerçekten yapması gereken önemli yerleri kendi obez kodları ile yapar.
Bir diğer hoşunuza gitmeyecek ve sabır isteyecek yanı ise bu obez kodları kendiniz minimalist bir şekilde yazmalısınız.
Uzun süre sonra bile yeni bişeyler oğrenmek veyahut uzun süre sonra bile kendinizi bazen amatör hissetmek istiyosanız haydi hep beraber sihirli kelimeleri zikredelim;
Java ,Java, Java !