Oyunu oynarken 1 Saat içerisinde bilgisayarın donup Drrrrr diye ses çıkarması Sorun ney?

Kakak

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar son zamanlarda oyuna girdiğimde bilgisayar nedensiz bir sekilde ısınıp kapaniyor.
Sadece bu oyunda yaşamiyorum bu oyunda olmuyor örneğin Cinema4D veya CS6 da 2-3 saat geçirdiğim anda yine donuyor ekran kartı Video Belleği 3142 Mb Sistem belleği ise 4000 küsürü buluyor napmam gerek çok araştirdim bulamadim sorunu yardim ederseniz sevinirim ( İşlemci Fani,macunu vesayire yep yeni ) Masaüstü Bilgisayar Java sürümü güncel Ekran kartı ısısı 45 dereceyi geçmiyor işlemciye bakamadım.​

Son düzenleme:

FuryRS

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hocam İşlemcinin Isınmasından Kaynaklı Bir Sorun Yaşamanız Çok Muhtemel. Termal Macunu ve İşlemci Fanını Kontrol Edin...

Risp

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Kasanın içini temizlemelisin. Bu biraz saçma gelebilir. Ama yinede dene. Düzenli temizlemiyorsan oluyor. Düzelmezse format at bendede öyle bi sorun vardı. Formatla düzeldi. :hmm1:

SlayerR

Toss a coin to your Witcher
Genel Moderatör
En iyi cevaplar
15
Bilgisayarın özelliklerine göre ağır oyunlar oynuyorsan da olabiliyor benim eski bilgisayarımda da aynı sorun vardı ve hiçbir zaman nedenini bulamadım.Az fps aldığım oyunlarda aynı senin dediğin gibi donuyor ve ses çıkartıyordu fişini çekmeden düzelmiyordu.Her oyunda mı oluyor yoksa belirli oyunlarda mı acaba ?

Kakak

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hocam İşlemcinin Isınmasından Kaynaklı Bir Sorun Yaşamanız Çok Muhtemel. Termal Macunu ve İşlemci Fanını Kontrol Edin...
Kasanın içini temizlemelisin. Bu biraz saçma gelebilir. Ama yinede dene. Düzenli temizlemiyorsan oluyor. Düzelmezse format at bendede öyle bi sorun vardı. Formatla düzeldi. :hmm1:

Grafik işlemcinin dışındaki soğutma bloğunu ve fanlarını söktükten sonra hüsrana uğradım açıkcası :huh: Sapphire gibi bir firmanın ve AMD servisinin montajı yaparken termal macunu her tarafa yaymışlar ve donmuş şaşakaldım adeta bir 10-15 dakika uğraştıktan sonra yeni macunu uyguladım şuanlık kapanmadı lakin bir oyunada girmedim bekliyorum inşallah daha kapanmaz.

Sökmeden önce ısı değerleri 45 Dereceyi görüyordu şu an 39 Derecede Sabit %99 Kullanımda 42 Dereceyi geçmiyor.​

Risp

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
1 - 2 hafta içinde bilgisayarına 1mb altında bi dosya , uygulama vb. yükledinmi ?

CowboyBebopTR

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
1
İşlemci soğutucudan kaynaklanıyor. Soğutucuyu yerinden çıkartmadan nazik bir şekilde temizler ve kasanın kapağı açık bırakırsan çözüme kavuşur diye düşünüyorum. Ayrıca bu sorunu yaşamamak için kasayı düzenli olarak bilen birine temizlet veya kendin biliyorsan da sen temizle. Aksi takdirde işlemci soğutucu yanar ve başına daha farklı dert açar. Sapphire çöp AMD işlemcileri daha da çöp.

Kakak

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
1 - 2 hafta içinde bilgisayarına 1mb altında bi dosya , uygulama vb. yükledinmi ?
Geçen yıldan ve aydan kalan çok büyük boyutta yedeklerim vardı fakat 3 Adet HDD kullandığım için her birini farklı amaçlarda muhafaza ediyorum şuanda sistemin kurulu olduğu HDD'ye format attım 2 gün önce belki düzelir diye fakat sorun Grafik İşlemcinin montaj hatasından kaynaklı sanırım inşallah öyledir .
Sizin dediğiniz türden dosya indirmedim ama şöyle bir şey var aşırı miktarda dosya Download yapıp Upload'lıyorum arada kaynamış olabilir lakin format attım inşallah başka HDD 'ye bulaşmamıştır​

Risp

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
İşlemci soğutucudan kaynaklanıyor. Soğutucuyu yerinden çıkartmadan nazik bir şekilde temizler ve kasanın kapağı açık bırakırsan çözüme kavuşur diye düşünüyorum. Ayrıca bu sorunu yaşamamak için kasayı düzenli olarak bilen birine temizlet veya kendin biliyorsan da sen temizle. Aksi takdirde işlemci soğutucu yanar ve başına daha farklı dert açar. Sapphire çöp AMD işlemcileri daha da çöp.
Bende bunu söyledim ama. <_<

Kakak

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Şuanda kullandığım Grafik işlemciden memnunum gayet başarılı neden böyle bir şey dedin onu anlayamadım kendim Nvidia taraftarı pek değilim ısınamadım açıkcası yakında yeni sisteme geçiyorum önerin varsa alabilirim :)

Risp

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Geçen yıldan ve aydan kalan çok büyük boyutta yedeklerim vardı fakat 3 Adet HDD kullandığım için her birini farklı amaçlarda muhafaza ediyorum şuanda sistemin kurulu olduğu HDD'ye format attım 2 gün önce belki düzelir diye fakat sorun Grafik İşlemcinin montaj hatasından kaynaklı sanırım inşallah öyledir .
Sizin dediğiniz türden dosya indirmedim ama şöyle bir şey var aşırı miktarda dosya Download yapıp Upload'lıyorum arada kaynamış olabilir lakin format attım inşallah başka HDD 'ye bulaşmamıştır​
1mb altında dosyalar genelde trojan oluyor. Bundan dolayı söylemiştim. Eğer böyle bir şey varsa "Combofix" öneririm.

CowboyBebopTR

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
1
Şuanda kullandığım Grafik işlemciden memnunum gayet başarılı neden böyle bir şey dedin onu anlayamadım kendim Nvidia taraftarı pek değilim ısınamadım açıkcası yakında yeni sisteme geçiyorum önerin varsa alabilirim :)
Bütçe verirsen toplamak konusunda yardımcı olabilirim. Nvidia sevmeyi denemen gerekir yoksa başın daha çok ağrır. AMD'nin hiçbir grafik işlemcisi İntel firmasına rakip olabilecek düzeyde değil.

Risp

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Düzelmiyorsa Ctrl+Alt+Delete tuşlarına aynı anda bas. Görev yöneticisini başlat'ı seç. Sonra orada "işlemler" olacak (zaten biliyorsundur anlattıklarımı) monitör , system32 , bilgisayarının marka ismi ve explorer gibi olan dosyaları seçip " işlemi sonandır"a sakın basma. Bilgisayarın kapanır. Tarayıcınıda kapatma diger gereksizleri sonlandır. Düzelmiyorsa ne olduğunu anlayamadım. :hmm1:

Kakak

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Düzelmiyorsa Ctrl+Alt+Delete tuşlarına aynı anda bas. Görev yöneticisini başlat'ı seç. Sonra orada "işlemler" olacak (zaten biliyorsundur anlattıklarımı) monitör , system32 , bilgisayarının marka ismi ve explorer gibi olan dosyaları seçip " işlemi sonandır"a sakın basma. Bilgisayarın kapanır. Tarayıcınıda kapatma diger gereksizleri sonlandır. Düzelmiyorsa ne olduğunu anlayamadım. :hmm1:
Format atmadan önce svchost.exe adında gereksiz bir Windows İşlemi vardı ve RAM miktarının %35-40 miktarını sömürüyordu şuanda hiçbir sıkıntı yok işlemci boşta gibi Grafik İşlemci ısı değeri 36 Derecelerde ve Arkada Minecraft Açık Web Tarayıcısında 8 sekme İnşallah kapanmaz :)

Bütçe verirsen toplamak konusunda yardımcı olabilirim. Nvidia sevmeyi denemen gerekir yoksa başın daha çok ağrır. AMD'nin hiçbir grafik işlemcisi İntel firmasına rakip olabilecek düzeyde değil.
Grafik işlemcisi için maksimum 1200-1300 TL arası düşünüyorum yeterli olacağını düşündüğüm için fazla uçmadım işimi görüyor o yeter bana​