[Yardım Lazım] GPU'm Aşırı Isınıyor.

Nutroxxtr

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Selamün Aleyküm Değerli ForumGamer Üyeleri , Benim Şöyle Bir Sıkıntım Var Oyunlara Girmediğim Zaman Yaz Sıcağında Pc'min GPU Sıcaklığı 70 Ancak Oyuna girince 100e kadar çıkabiliyor Fanlarım en fazla 105'e dayanıcak güçte ancak ben neden bukadar ısındığını anlayamıyorum 1 hafta önce böyle bir sıkıntım yoktu yaz sıcağı gelince başladı ne yapacağımı bilemiyorum. Fanların hızınıda arttırıyorum ekran kartına zarar vermeyecek şekilde gene de olumsuz. Yardımlarınızı Bekliyorum. Ne yapmalıyım ?

FANIM EN FAZLA 700MHz Oluyor.

YAPMAYA ÇALIŞTIKLARIM :
-Kasanın Dışını Ve içini Güzelce Su Ve Arap Sabunu İle Yıkamak (OLMADI)
-Ekran Kartını Çıkartıp Buzluğa Koymak (OLMADI)
-Kasayı 3 Vantilatörle Bir Odaya Hapsetmek (OLMADI)
-Kasanın Yan Tarafları Kırıp Açmak (OLMADI)
-Kasayı Kumsaldan Yüzdürmek (OLMADI)
-Kasaya Soğuk Bir Duş (OLMADI)

Son düzenleme:

Bernard

Бернард
Danışman
Geliştirici
En iyi cevaplar
61
Ekran kartı sürücülerini güncelle ve ekran kartı fanlarını 1500rpm sabit çalıştır eğer ekran kartın AMD'yse fazla bekleme ısınır ama MSİ ekran kartlarındansa "Msi Gaming" programında soğutma ayarı var aç 10 saniye içinde 2 derece kadar düşürüyor

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
"Yapmaya çalıştıklarım" kısmı şaka değilse iyice bozmuş olabilirsin sabun ile falan.

Sıkıştırılmış hava ile bütün bilgisayarın içini dışını temizlemeyi dene.

AdrianDav

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Öncelikle konu şaka ise komik değil, şaka değilse yine komik değil. Ben ciddi düşünerek cevaplayayım.
Bir anda olan bir şey ise iki ihtimal vardır:
1- Ekran kartı fanı artık işlevsizdir (Tozlardan, eski olmasından)
2- Oynadığın oyunlar ekran kartının kaldırabileceği düzeyden yüksektir.
Kısacası yeni bilgisayar alın.

Vertex

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Benim de ekran kartım, minecraft gibi oyunda bile ses çıkarmaya başlıyor ve ısınıyor
Benim 2007 ekran kartı, tek sorunu fan... Yeniledim aslında, bundan önce ki daha beterdi. Yeniledik ama bir daha yenileyeceğiz, şimdilik bu :D
Senin de muhtemelen eski, fanlar felan yetersiz kalıyor açıkçası benim fan yetersiz yoksa oyunlarda performansı gayet iyi. Zorlasam
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
kaldıracak (pc izin verse).

Sana yapabileceğin tek şeyi söylüyorum,
SpeedFan programını indir ve hemen program açılınca sağ altta "GPU Fan" ayarı var, o ayarı 60-75 arası yap oyunlara böyle gir ben genel de 60 veya 65 olarak ayarlıyorum öyle oyunlara giriyorum, ses çıkarsa da hemen sıcaklamayı önlüyor. Oyundan çıktıktan sonra da 75 yap, hiç oynama AFK bırak pc'yi biraz rahatlasın ardından kapat bilgisayarı yine afk bırak gerekirse çok ısınıyorsa sonra oynarsın :D

Nutroxxtr

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Tmm Arkadaşlar Saolun Yapmaya çalıştıklarım kısmı ise şaka bilgisayara yeni fanlar taktım. Çok tozlanmış

FuryRS

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Tmm Arkadaşlar Saolun Yapmaya çalıştıklarım kısmı ise şaka bilgisayara yeni fanlar taktım. Çok tozlanmış
Sorunun Devam Ederse Bilgisayarını 2-3 Tarafı Kapalı Bir Köşeye Atma Ayrıca o GPU Olayına Gelirsek Eğer Ekran Kartın Eskiyse ve Isınma Problemin O Fanlardan Sonra Devam Ederse Ekran Kartının Fanlarını Çıkar Sadece PCI Girişine Taktığın Gövde Kalsın. Ayrıca Ekran Kartı Modelini Kasa Modelini Anakart Modelini (3 ü Yeticektir) Atarsan Sana Daha Detaylı ve Mümkün Olduğunca Ucuz Bir Çözüm Yolu Söyleyebilirim...

Nutroxxtr

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sorunun Devam Ederse Bilgisayarını 2-3 Tarafı Kapalı Bir Köşeye Atma Ayrıca o GPU Olayına Gelirsek Eğer Ekran Kartın Eskiyse ve Isınma Problemin O Fanlardan Sonra Devam Ederse Ekran Kartının Fanlarını Çıkar Sadece PCI Girişine Taktığın Gövde Kalsın. Ayrıca Ekran Kartı Modelini Kasa Modelini Anakart Modelini (3 ü Yeticektir) Atarsan Sana Daha Detaylı ve Mümkün Olduğunca Ucuz Bir Çözüm Yolu Söyleyebilirim...

Hocam Ekran Kartım iyi degil , AMD Radeon R5 220 bundan dolayı olabilirmi ısınma sorunu minecrafta girdiğimde başlıyor.

"Yapmaya çalıştıklarım" kısmı şaka değilse iyice bozmuş olabilirsin sabun ile falan.

Sıkıştırılmış hava ile bütün bilgisayarın içini dışını temizlemeyi dene.

Şaka .

Nutroxxtr

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
sonra da 75 yap, hiç oynama AFK bırak pc'yi bir
Öncelikle konu şaka ise komik değil, şaka değilse yine komik değil. Ben ciddi düşünerek cevaplayayım.
Bir anda olan bir şey ise iki ihtimal vardır:
1- Ekran kartı fanı artık işlevsizdir (Tozlardan, eski olmasından)
2- Oynadığın oyunlar ekran kartının kaldırabileceği düzeyden yüksektir.
Kısacası yeni bilgisayar alın.

Hocam pcyi zaten yeni aldım AMD Radeon R5 220 ekran kartı , İntel i 5Core İşlemci , 4+2 GB Ram Bir Pc Oynadıgım Oyunun ""MINECRAFT"" Olduğunu da eklerim. Ekran kartı fanı işlevsiz değil. Hızını arttırınca soğumaya başlıyor zaten ama ben bu kadar ısımasını istemiyorum.

Üretici Firma Hangisi? Asus mu MSI mı Onlarca Üretici Firma Var Hepsi de Farklı Modellerde Üretiyor

Hocam pek bir bilgim yok.

FuryRS

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hocam pcyi zaten yeni aldım AMD Radeon R5 220 ekran kartı , İntel i 5Core İşlemci , 4+2 GB Ram Bir Pc Oynadıgım Oyunun ""MINECRAFT"" Olduğunu da eklerim. Ekran kartı fanı işlevsiz değil. Hızını arttırınca soğumaya başlıyor zaten ama ben bu kadar ısımasını istemiyorum.
O Zaman Yapman Gereken Tek Şey MineCraft Video Ayarlarıyla Oynamak. MipMap Düzeyini 0 a Çek Grafikleri de Hızlı Yap Chunkları da 8'e Düşür. Gerisi Tercihine Bağlı Kalabilir

33ismet99

Zombi Katili
En iyi cevaplar
3
Ekran kartı sürücülerini güncelle ve ekran kartı fanlarını 1500rpm sabit çalıştır eğer ekran kartın AMD'yse fazla bekleme ısınır ama MSİ ekran kartlarındansa "Msi Gaming" programında soğutma ayarı var aç 10 saniye içinde 2 derece kadar düşürüyor
Konun AMD ile alakası yok. Olay fan hızı ile yada yazılımsal bir sorun veya fazla yüklenme ile alakalı. bana oyun oynarken 100 dereceye çıkan normal bir AMD kart söylermisin ? "amede ısınıyor" demeniz bitiriyor beni