Dolar Ucuzlar mı Yükselir mi ?

Gloin

''Far Over The Misty Mountains Cold...''
En iyi cevaplar
0
Merhaba forumun kadim üyeleri, size bir soru soracağım.

Sizce dolar ucuzlar mı yoksa yükselir mi ?

Ben doların yükselmiyeceğini düşünüyorum tabi önemli siyası olaylar olmazsa.

Gelin Tartışalım.

Bycakr

Ağır Eleştirici
En iyi cevaplar
1
Ancak öyle fırlar diye düşünüyorum ama şu an pek öyle bir olay yok gibi.
Nezaman ne olacağını bilemeyiz hocam, bakınız geçenlerde neler neler yaşadık.
Bakın bu konuyu saptırmak istemiyorum fakat gerçekten siyasetin içinde bulabileceğimiz bir konu bu :D

Gloin

''Far Over The Misty Mountains Cold...''
En iyi cevaplar
0
Nezaman ne olacağını bilemeyiz hocam, bakınız geçenlerde neler neler yaşadık.
Bakın bu konuyu saptırmak istemiyorum fakat gerçekten siyasetin içinde bulabileceğimiz bir konu bu :D
Saptırma değil ancak böyle tartışabiliriz zaten ama isim,siyasi hakaret,gönderme fazla yapmadığımız sürece sorun olucağını düşünmüyorum.
Ama doğru diyorsunuz belli olmaz.

AtomyTR

yerli webtoon & manga destekçisi
Grafiker
Emekli
En iyi cevaplar
19
Daha da pahalı olacağını herkes tahmin edebilir.

AtomyTR

yerli webtoon & manga destekçisi
Grafiker
Emekli
En iyi cevaplar
19
şu an sadece yükselmesi siyası olaylar ile olur diye düşünüyorum.
Doların yükselmesi diğer tüm ülkelerin Türkiye'yi kıskanması demek zaten. Almanya'da biri havaya ateş edip kaçıyor ve Almanya birden bire alarm veriyor herkes korkuyor,saklanıyorlar.
Türkiye'de daha büyük olay oluyor tüm halk kendini dışarı fırlatıyor. Korkmadan savaşıyor.

Evet siyasi.

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bu konu yine yetkililerin müdahale etmek zorunda kalacakları bir siyasi tartışma konusuna dönmese bari ._.

FuryRS

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Dolar Yükselmiycektir. Euro Nasıl Bir Sıralar Yükselip Şimdi Aynı Seyirde (3.8 - 4.0) Dolanıyorsa Dolarda (3.3 - 3.7) Sularında Seyredicektir. Ne 3'ün Altına İner ne de 4'ün Üstüne çıkar

AdrianDav

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Siyasi olayları irdelediğimizde eskiye göre daha sakin bir hava olduğunu söyleyebilirim. Almanya ile kriz halen devam etmesi, diğer avrupa ülkelerinin ambargo uygulayacağı anlamına gelmez. Avrupaya girebileceğimiz her krizde doların yükseleceği kesindir. Ancak Türkiye kapılarını Asya'ya açar ve yerli paraları kullanmaya başlarsa doların yükselmesi bizi pek etkilemez. Ancak kısa vadede yerli para kullanımı pek ihtimal dahilinde değil çünkü Çin dolarla sattığı zaman daha çok kar ediyor.

Doların yükseldiği bir diğer durum ise talep-arz.. Teknoloji her geçen gün gelişiyor ve biz insanlar bu teknolojiye ayak uydurmayı ödev olarak görüyoruz. Eğer bu hızda ilerlersek zaten geri olduğumuz teknolojide daha da geri kalacağız. Tabii ki bu orta ve uzun vadede olacak bir durum.

Aynı zamanda lobi hareketlerinide unutmayalım. Dünyayı yöneten güçler emrettiği zaman tüm yabancı şirketler sermaye çıkışı yapabiliyor. Bu durumda dolar aniden zirveye çıkıyor. Bu durumdan sonra kısa vadede tekrar doların ateşi inse bile 20,30 kuruşluk bir yükseliş bile para ile beslenen güçlerin doymasına yetiyor.

Kısacası teknolojide kendimizi geliştirmediğimiz sürece biz daha çok eziliriz. "Herkes birilerini değiştirmek ister. Ancak kendisini değiştirmeyi düşünmez."
Bu alıntıya göre eleştiriden çok faaliyet yaparsak gelemeyeceğimiz yer yok arkadaşlar.

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Dolar uzun zamandır 3.47 - 3.57 arası geziyor. İlerleyen zamanlarda sosyal ve siyasi olaylar gösterecek bunu. Ama olur da ticaret şirketleri ihracatı artırır , yerli üretime destek artar ve genç beyinler olaya müdahale ederse dolar öyle de düşebilir.