Siyasi olayları irdelediğimizde eskiye göre daha sakin bir hava olduğunu söyleyebilirim. Almanya ile kriz halen devam etmesi, diğer avrupa ülkelerinin ambargo uygulayacağı anlamına gelmez. Avrupaya girebileceğimiz her krizde doların yükseleceği kesindir. Ancak Türkiye kapılarını Asya'ya açar ve yerli paraları kullanmaya başlarsa doların yükselmesi bizi pek etkilemez. Ancak kısa vadede yerli para kullanımı pek ihtimal dahilinde değil çünkü Çin dolarla sattığı zaman daha çok kar ediyor.
Doların yükseldiği bir diğer durum ise talep-arz.. Teknoloji her geçen gün gelişiyor ve biz insanlar bu teknolojiye ayak uydurmayı ödev olarak görüyoruz. Eğer bu hızda ilerlersek zaten geri olduğumuz teknolojide daha da geri kalacağız. Tabii ki bu orta ve uzun vadede olacak bir durum.
Aynı zamanda lobi hareketlerinide unutmayalım. Dünyayı yöneten güçler emrettiği zaman tüm yabancı şirketler sermaye çıkışı yapabiliyor. Bu durumda dolar aniden zirveye çıkıyor. Bu durumdan sonra kısa vadede tekrar doların ateşi inse bile 20,30 kuruşluk bir yükseliş bile para ile beslenen güçlerin doymasına yetiyor.
Kısacası teknolojide kendimizi geliştirmediğimiz sürece biz daha çok eziliriz. "Herkes birilerini değiştirmek ister. Ancak kendisini değiştirmeyi düşünmez."
Bu alıntıya göre eleştiriden çok faaliyet yaparsak gelemeyeceğimiz yer yok arkadaşlar.