Burada neyin etik olup olmadığını tartışmıyoruz. Kısasa kısas diye bir şey vardır aynısını sen de ona yap diyorum bunu anlamaman senin problemin.
Evet, açıkları var ise engellemesini söylüyorum ne var bunda engellemeyin o zaman açığınızı sürekli kullansınlar sanki zorla engelleyin dedik.
Evet, gücün yetiyorsa sende onun açıklarından yararlanırsın sizin kafanızla bugün araplar yaşıyor halini görüyoruz devletin biri üzerine çöküp sömürüyor. Bırakın bu yozlaşmış hepimiz kardeşiz kafasını. Güçlü olun siz güçlü olun madem çok barışçıl insanlarsınız bulduğunuz kapattığınız açıkları herkese paylaşın herkes kapatsın örnekte görüldüğü üzere herkes sizin gibi barışçıl değil gelip açığını kullanıyor. Kısasa kısas diyorum o sana bulaşıyorsa sen de ona bulaşacaksın çünkü başka yapabileceğin hiçbir şey yok. VAR MI ? NE YAPABİLİRSİN Kİ ?
Tek yönlü düşünceniz ve mantığınız sonucu saçma bir örnekleme yapmışsınız size farklı bir örnekleme yapayım;
Birisi size yumruk attığında sizi dövmesine izin mi verirsiniz yoksa siz de aynı şekilde yumruk mu atarsınız ? Ya da karşılık vermeyip kendinizi mi korurusunuz ?
Benim dediğim tam olarak budur birisi sizi dövmeye çalışıyorsa karşılık verirsiniz. Karşılık vermeyi geçelim en kötü ihtimal ile kendinizi korursunuz bu da açıklarınızı kapatmak demek oluyor.
"Ben bir erkeğim, bir kızı taciz etsem ve kıza desem 'savunsaydın kendini, ben yaptım sen de yapsana gücün yetiyorsa' "
Bu kurduğun örneğe bakalım;
- Bir kızı taciz edersen karşılığını TCK sana zaten verir dolayısıyla minecraft dediğimiz oyunda bu ceza i işlemi uygulayacak organ varmıdır? Dolayısıyla eğer TCK olmasaydı bu ne olacaktı ? Evet dediğin gibi olacaktı herkes kendini savunmak zorunda kalacaktı minecraft'in durumu da budur.
Siz burada insanlara iyi örnek olduğunuzu sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz insanlara zayıf olmayı öğretmeyin güçlü olmasını öğretin çünkü bu piyasada diğer türlü kendilerini savunamazlar.
Tekrar söylüyorum burada bu davranışların etik olup olmadığını tartışmıyoruz.
Benim zihniyetimi sorgulamak sana düşmez.
Sen benim zihniyetimi sorguluyorsan senin zihniyetine bakalım;
- Düşman güçlü ve ülkenizi işgal etmekte, sakın karşılık vermeyin yoksa walden'ın zihniyetine göre karşılık vermeniz büyük bir ayıp bırakın onlar size istediğini yapsın.
- Düşmana karşı savunma da yapmayın
- İnsanlara güçsüz olmayı benimsetelim güçlü olamasınlar ilerleyemesin ve gelişemesinler
- Adaletin tecellisini sağlayacak bir sistem bulunmasa dahi kendi adaletinizi sakın ha kendiniz sağlamayın zinhar günahtır. Teslim olun.
Umarım biraz Türkler gibi düşünmeye başlarsın insanları güçsüz olmaya değil güçlü olmaya yönlendirirsin lakin sen güçsüzlüğe yönlendiriyorsun. Bugün arap dünyası bu haldeyse sırf senin gibi düşündüklerinden dolayı bu haldeler.