Veri sıkıştırma hk.

HGSquire

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Torrent olarak 70 GB'lık bir oyunu sıkıştırılmış şekilde 10 GB olarak indiriyorum. Bu winrar vs. sıkıştırma sistemi nasıl oluyor? Nasıl oluyor da 70 gb'lık dosya 10 gb'a düşebiliyor mantığı nedir tam olarak?

LifeMCServer

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
98
O sıkıştırma winrar değil sanırım. Oyunun online modunu, gereksiz dillerini v.s v.s siliyorlar.

VictoryAndGlory

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Winrar vb. programların veri kütüphaneleri oluyor sıkıştırma için verilen her değerin bir karşılığı bulunuyor. Mesela Merhaba, Dünya verisini sıkıştıracaksın, winrar kütüphanesinden Merhaba, Dünya verilerinin ayrı ayrı karşılığını alıyor ve sonuç A24, A82 oluyor. Basite indirgemeye çalıştım ama temel mantık budur.

WellBros

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Oyun içerisinde bulunan gereksiz tüm dosyaları siliyorlar , mesela 30 GB'lik bir dosyayı parçalar halinde rar haline getiriyorlar ve paketleyip kullanıcılara sunuyorlar ama sıkıştırılmış dosyaları indirmeni pek önermem genellikle bi sıkıntısı oluyor.

MedetYldrk

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Dediğin şey oyunun BlackBox sürümüdür. İçinden ingilizce hariç tüm dil dosyalarını silip, gereksiz ne varsa içinden çıkarıyolar. Bu yüzden bu kadar düşük. Aslında sadece ingilizce olmalı ne gerek var diğer dillere dimi :)

Umut Savas

Ne demek yanlış? Ben mi?
En iyi cevaplar
0
şimdi şöyle anlatayım bembeyaz bir resim düşün bunlar kod biçiminde beyaz, beyaz, beyaz, beyaz, beyaz, beyaz... olarak devam ediyor sıkıştırıldığı zaman uzun bir biçimde durmadan beyaz yazmak yerine atıyorum 100 beyaz olarak küçültüyor yani verideki kaba fazlalık şeyleri kısa ifadelere çeviriyor buna kayıpsız sıkıştırma adı veriliyor. kayıplı sıkıştırma da ise verinin önemsiz kısımları kesilerek boyutu küçültülüyor. kısaca mantık bu

VictoryAndGlory

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
şimdi şöyle anlatayım bembeyaz bir resim düşün bunlar kod biçiminde beyaz, beyaz, beyaz, beyaz, beyaz, beyaz... olarak devam ediyor sıkıştırıldığı zaman uzun bir biçimde durmadan beyaz yazmak yerine atıyorum 100 beyaz olarak küçültüyor yani verideki kaba fazlalık şeyleri kısa ifadelere çeviriyor buna kayıpsız sıkıştırma adı veriliyor. kayıplı sıkıştırma da ise verinin önemsiz kısımları kesilerek boyutu küçültülüyor. kısaca mantık bu
Bu söylediğin ZIP için geçerli bir açıklama. Ama mesela 1 beyaz 2 kırmızı 1 beyaz 1 kırmızı tarzı veri devam ederse sıkıştırma yapıldığında bu verinin boyutu 2 katına kadar çıkma potansiyeli var. Buna RLE algoritması deniyor.
Winrar ise geliştirilmiş Huffman algoritmasını kullanıyor yani veri kütüphanelerinden karşılaştırma yapılıyor.

Son düzenleme:

Umut Savas

Ne demek yanlış? Ben mi?
En iyi cevaplar
0
Bu söylediğin ZIP için geçerli bir açıklama. Ama mesela 1 beyaz 2 kırmızı 1 beyaz 1 kırmızı tarzı veri devam ederse sıkıştırma yapıldığında bu verinin boyutu 2 katına kadar çıkma potansiyeli var. Buna RLE algoritması deniyor.
Winrar ise geliştirilmiş Huffman algoritmasını kullanıyor yani veri kütüphanelerinden karşılaştırma yapılıyor.
ben mantığı söyledim bütün sıkıştırma mantıklarını bununla bağdaştırmadım. sıkıştırma konusunda bilgiliyim ama arkadaş mantığı sormuş mantığı söyledim.