Bazıları siliyor. Bazıları silmiyor.O sıkıştırma winrar değil sanırım. Oyunun online modunu, gereksiz dillerini v.s v.s siliyorlar.
Bu söylediğin ZIP için geçerli bir açıklama. Ama mesela 1 beyaz 2 kırmızı 1 beyaz 1 kırmızı tarzı veri devam ederse sıkıştırma yapıldığında bu verinin boyutu 2 katına kadar çıkma potansiyeli var. Buna RLE algoritması deniyor.şimdi şöyle anlatayım bembeyaz bir resim düşün bunlar kod biçiminde beyaz, beyaz, beyaz, beyaz, beyaz, beyaz... olarak devam ediyor sıkıştırıldığı zaman uzun bir biçimde durmadan beyaz yazmak yerine atıyorum 100 beyaz olarak küçültüyor yani verideki kaba fazlalık şeyleri kısa ifadelere çeviriyor buna kayıpsız sıkıştırma adı veriliyor. kayıplı sıkıştırma da ise verinin önemsiz kısımları kesilerek boyutu küçültülüyor. kısaca mantık bu
ben mantığı söyledim bütün sıkıştırma mantıklarını bununla bağdaştırmadım. sıkıştırma konusunda bilgiliyim ama arkadaş mantığı sormuş mantığı söyledim.Bu söylediğin ZIP için geçerli bir açıklama. Ama mesela 1 beyaz 2 kırmızı 1 beyaz 1 kırmızı tarzı veri devam ederse sıkıştırma yapıldığında bu verinin boyutu 2 katına kadar çıkma potansiyeli var. Buna RLE algoritması deniyor.
Winrar ise geliştirilmiş Huffman algoritmasını kullanıyor yani veri kütüphanelerinden karşılaştırma yapılıyor.
![]()
Tamam bir şey demedim zaten senin açıklamana ekleme yaptım.ben mantığı söyledim bütün sıkıştırma mantıklarını bununla bağdaştırmadım. sıkıştırma konusunda bilgiliyim ama arkadaş mantığı sormuş mantığı söyledim.