TEOG Kaldırılıyor!

FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
En iyi cevaplar
21
Gerçekten okul daha değişik bir yer olsaydı, insanların hayalleri ve karakterlerine göre eğitim verilse eğitimi verildiği konunun en ince ayrıntısı bile verilse herkes başarılı olabilirdi. Bu da sadece ülkemizi değil tüm dünyayı %100 hızla geliştirirdi.
Haklısın. Öğrenciler dediğin gibi istiyor. Ama bakan yok.

Cümle kuramıyorum, kurmaya başlarsam üç cilt sürer.
Ama tek diyebileceğim şey hakkım haram olsun. SBS zor dediler dershanelere yazıldık tabiri caizse köpek gibi çalıştık karşımıza TEOG denen rezalet üstü sınav bile diyemediğim öğrenci değerlendirme testi çıktı. YGS'ye gireriz 2 yıla o da kalkar. O kadar çok özeniyorum ki OKS-SBS ile büyüyen nesile. O kadar özeniyorum ki ÖSS derdine yanan abilerime, ablalarıma. O kadar özeniyorum ki elinde 800 sayfa matematik kitabı olan, üniversite hayatımızı kolaylaştıracak daha ayrıntılı daha derin müfredata sahip olan kazanımlarla bu imtihanı geçmiş büyüklerime.
Okul zorunlu olmamalı. Olay üniversite sınavı ile zorunlu kalsın, ben kendi çocuğumu 12 sene daha iyi eğitir, sizin kölesi yapmaya çalıştığınız YGS-LYS sisteminden geçiririm.
Bak cümle kurmayacaktım, dayanamadım.
İçinde kalmasın, kur cümle.

ExS

“Alıştım artık” cümlesi çok umutsuz değil mi ya?
En iyi cevaplar
0
Erdoğan:

Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG'un kaldırılması lazım. Biz TEOG'la mı geldik? Ne TEOG vardı, ne bir şey vardı. Okursun, sene içinde notların bellidir, bu notlarınla beraber yürürsün. Gelirsin üniversite sırasına, orada da girersin üniversite imtihanlarına. Üniversite imtihanında da sosyalde, sayısalda başarı durumun neyse bu başarıya göre girmen gereken yer nereyse girersin.

GameKingTr59

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Erdoğan:

Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG'un kaldırılması lazım. Biz TEOG'la mı geldik? Ne TEOG vardı, ne bir şey vardı. Okursun, sene içinde notların bellidir, bu notlarınla beraber yürürsün. Gelirsin üniversite sırasına, orada da girersin üniversite imtihanlarına. Üniversite imtihanında da sosyalde, sayısalda başarı durumun neyse bu başarıya göre girmen gereken yer nereyse girersin.
Yeni sistemde sadece okul puanlarını baz alacak olursalar vay halimize.

CreaxTR

Victory is only for those who believe him.
En iyi cevaplar
0
Bende TEOG'a 3 sene önce girmiş biri olarak 2 sınavda ingilizceden toplam 20 yanlışım vardı ama şimdi yabancı dil bölümünü seçtim bence aldığımız eğitim ve öğretmenlerin kalitesi bizi biz yapıyor. Okuduğum liseden çok memnunum 395 puanla girmiştim şu an lisenin puanı 440 a çıktı ve ilimdeki en iyi yabancı dil veren okul. Bu yüzden şanslı hissediyorum :D.

Walden

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
sbs ye kötü dediler, yıl sonu tüm konular birden olmuyor dediler, teog iyidir dediler, teog hojdur dediler, teog 2 dönemli olacak dediler, teog zor dediler, teog senesi dediler, teog dediler, teog diyorlar, teog diyecekler.

teog kalkacak, meog gelecek, aeog gelecek, reog de gelebilir (anlamlı)
sbs adamdır, yıl sonu girerdin miss gibi sınavını yapıp giderdin ne şimdi böyle dönem dönem ;(
bir de öyle bi ciddiye alıyorlar ki teog sınavını aileler, ygs de lys de o çocukların vay haline...

MrHappy

belki de bundan, artık hüznü ve acıyı paylaşıyoruz
En iyi cevaplar
0
sbs ye kötü dediler, yıl sonu tüm konular birden olmuyor dediler, teog iyidir dediler, teog hojdur dediler, teog 2 dönemli olacak dediler, teog zor dediler, teog senesi dediler, teog dediler, teog diyorlar, teog diyecekler.

teog kalkacak, meog gelecek, aeog gelecek, reog de gelebilir (anlamlı)
sbs adamdır, yıl sonu girerdin miss gibi sınavını yapıp giderdin ne şimdi böyle dönem dönem ;(
bir de öyle bi ciddiye alıyorlar ki teog sınavını aileler, ygs de lys de o çocukların vay haline...
''Teog Annesi''
''Günde 300 soru çözmeden sana televizyon yok!''

Ben YGS adayıyım ailemden gram baskı almıyorum her şeyi kendim belirliyorum. O yaşta baskıya maruz kalan bireylerde ileri zamanlarda sıkıntıya yol açabilir.

Elfen

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
TEOG kaldırıldı her lise kendi sınavını yapacakmış...

ExS

“Alıştım artık” cümlesi çok umutsuz değil mi ya?
En iyi cevaplar
0
Ve teog kaldırıldı.

afesraca

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kaldırılma kararı alındı mı ? Ben bu sene gireceğim. Bence her lisenin kendi sınavı olmalı . Cumhurbaşkanımız'ın dediği gibi.

Her lisenin kendi sınavı olsun, max 2 lise sınavına katılma hakkımız olsun. Eğer belirlenen puanı alamazsak o liseye giremeyelim. Daha iyi bir sistem olur böylelikle. Singapur ve Finlandiya tarzı bir eğitim sistemini bizde hak ediyoruz.

özel okuldakilere fazladan puan veriyorlar ? Adamın sınavı 50 ise parayla 100 yaptırıyorlar. Yani eğitim sisteminin değiştiği yok sadece adı değişiyor