Ne renk görüyorsunuz?

cooleyhopper

Human Resources
Site İK Yöneticisi
En iyi cevaplar
0
Herkese merhabalar.
Elbise idi, terlik idi, çilek idi derken son günlerde sosyal medyayı kasıp kavuran yeni bir renk karmaşası sarmış durumda.​
"Bu ayakkabı ne renk?"

Olay yeni ayakkabı alan birinin görseli sosyal medya hesabında paylaşması ile başlıyor. Ayakkabıyı kimi yeşil-beyaz görürken kimisi gri-beyaz diyor, kimi pembe-beyaz derken kimi mavi-beyaz diyor.

Buyurun o gizemli ayakkabı

Olayın patladığı sosyal medya postu

Yorumdaki ağabeyimiz Photoshop'ta görselin renklerini düzeltmiş ve ayakkabının pembe olduğunu, fotoğrafı çeken fotoğraf makinesinde kalibrasyon sorunları olduğunu söylemiş.
Ben ayakkabıyı pembe-beyaz olarak görüyorum. Sağa çevirdim, sola çevirdim fakat değişen bir şey olmadı; hala pembe-beyaz. Sizler ne renk olarak görüyorsunuz?

İyi forumlar.

byElysion

fara á brott með víkingum, standa upp í stafni
Emekli
En iyi cevaplar
59
Turkuaz'ın biraz açığı ve gri olarak görüyorum.
Yorum olarak atılanı ise Gül Pembesi ve Beyaz şeklinde görüyorum.

inş renk körü çıkmam

VictoryAndGlory

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Aslen pembe. Ancak mavi ve diğer renk görenler renk körü değil. Bilgisayar ortamında ve telefonlarda ekranın arkasındaki beyaz filmin yansımasını görüyorsunuz. Kısacası beyniniz aldığı ışığı yanlış seçiyor ve göz yanılması oluyor.

Herkesin beyin yapısı farklı. Genetikle bile alakası yok bu durumun. Kısacası babanıza sorduğunuzda pembe, anneniz mavi, siz sarı görebilirsiniz. Ancak canlı gözle gördüğünüz zaman orjinal renginde pembe olarak görürsünüz.

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Renk körü olup olmadığınızı test etmek için daha iyi yollar var. Mesela gök kuşağına bakarak renklerini sırasıyla bir kağıda hiç tereddüt etmeden çizebiliyorsanız renk körü değilsinizdir. Veya en basitinden gök kuşağındaki renklerin her birini farklı görüyorsanız yine renk körü değilsinizdir.

Ben de açık mavi ve gri olarak görüyorum. Pembeyi görmeye çalıştım ama nereden baksam göremedim.