Galiba Mahkemelik Olacağım

Burakzzers

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sevmediğim bir servere diss şarkısı yaptım ve bunu 2-3 arkadaşımın yanında söyledim bunlarda kayıt alıp o sunucunun adminine atmış ve şimdi galiba mahkemelik olacağım, yada öyle sanıyorum. Gerçekten bir şarkı için mahkemelik olunabilir mi?

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
bu nasıl bir şey böyle saçma bence o sunucunun adı tescilli bi marka falan değil yani alakasız

Burakzzers

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
bu nasıl bir şey böyle saçma bence o sunucunun adı tescilli bi marka falan değil yani alakasız
Şimdi o sunucunun admini bana ddos atıyor ve şarkının içinde "Blabla bana sürekli ddos atıyorsun" dedim ve ben ddos atmıyorum diyip bu sayede işten sıyrılmaya çalışıyor ama gerçekten ddos atıyor. Loglardan gözüküyor diyolar ama nasıl görebilirim işte onu bilmiyorum.

Gavatos

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
3
Şimdi o sunucunun admini bana ddos atıyor ve şarkının içinde "Blabla bana sürekli ddos atıyorsun" dedim ve ben ddos atmıyorum diyip bu sayede işten sıyrılmaya çalışıyor ama gerçekten ddos atıyor. Loglardan gözüküyor diyolar ama nasıl görebilirim işte onu bilmiyorum.
Gerekli bilgileri topla şikayet et karşı tarafa diss atmanın yararı olmayacaktır. :kaş::ci:

VictoryAndGlory

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
MADDE 125 - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden (...) (*) veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir.

(*) Madde 125 in 1. fıkrasında geçen "ya da yakıştırmalarda bulunmak" ibaresi, 8.7.2005 tarih ve 25869 sayılı R.G.'de yayımlanan, 29.6.2005 tarih ve 5377 sayılı Kanunun 15. maddesi hükmü gereğince madde metninden çıkarılmıştır.

En iyi cevaplar
0
aslında küfür etmek kanunlara göre suç değil ama küfür ettiğin kişinin şikayet etme hakkı var ve ederse cidden mahkemelik olabilirsin.

Cidden devlet bu konulara çok dikkat ediyor mesela cb'ye söven hapse girmiyorken (kesin garantisi yok ama internette sövüp girmeyen çok kişi gördüm) birisine küfür edip şikayet edilen birisi mahkemelik olabiliyor o kadar dikkat ediliyor yani

Crosevice

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Güldürdünüz vallahi ilk olarak bu sunucu bir marka değilse kendisine yapılan her şeye göz yummak zorundadır fakat bir markaya sahip ise, marka adı sunucu adıyla aynı ve sunucunun bağlantılarının hepsi bu marka tarafından korunuyorsa bu durumda hakaret davası aça bilir. Ve lakin benim düşüncem buna uğraşacak çok az kişi olduğunu söylüyor. Malum günümüzde maaşlar oldukça arttı ve bir mahkeme için kaç lira harcaması gerekecek sen düşün :).
Kısacası merak etme bir şey olmaz (yaşında çok küçük endişelenme gül geç).

KadirSpecial

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Olacağı varsa olur razı ol çakal gibi durma kurt gibi asaletli ol boynun dik dursun korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak bir şey olmaz yani bir şey yapamazlar kolay kolay :D