[İstek] Yazılan Komutları Görme

Yapılabilirmi ?

• Evet

• Hayır

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

DoctorCaptainR

cananyoneteachmeJavaplease
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar bugün sizlerden bir skript isteyeceğim şöyle açıklayayım :

Sunucuda X,Y ve Z kişileri bulunuyor / 3 üde op /
z kişisi istediği bir komutla (aç / kapa gibi) x ve y kişilerinin kullandığı komutları görebilmek istiyor

Bunu Yapabilirmisiniz

LifeMCServer

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
98
to ops kısmını tek bir oyuncuya göre ayarlayabilirmiyiz ?

Kendine göre düzenleyip arttırabilirsin:

PHP:
on load:
    set {commandLogger::player1} to "TheDark_Gamer" parsed as offline player
    set {commandLogger::player2} to "LifeMCServer" parsed as offline player
    set {commandLogger::player3} to "OrnekOyuncu" parsed as offline player

on command:
    if {commandLogger::player1} is online:
        send "&9&l%command sender%&f&l: &c&l/%full command%" to {commandLogger::player1}
    if {commandLogger::player2} is online:
        send "&9&l%command sender%&f&l: &c&l/%full command%" to {commandLogger::player2}
    if {commandLogger::player3} is online:
        send "&9&l%command sender%&f&l: &c&l/%full command%" to {commandLogger::player3}

bilektuğrul

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Kendine göre düzenleyip arttırabilirsin:

PHP:
on load:
    set {commandLogger::player1} to "TheDark_Gamer" parsed as offline player
    set {commandLogger::player2} to "LifeMCServer" parsed as offline player
    set {commandLogger::player3} to "OrnekOyuncu" parsed as offline player

on command:
    if {commandLogger::player1} is online:
        send "&9&l%command sender%&f&l: &c&l/%full command%" to {commandLogger::player1}
    if {commandLogger::player2} is online:
        send "&9&l%command sender%&f&l: &c&l/%full command%" to {commandLogger::player2}
    if {commandLogger::player3} is online:
        send "&9&l%command sender%&f&l: &c&l/%full command%" to {commandLogger::player3}
Saçmalık! Aktif olduklarını niye kontrol ediyorsun ki?

LifeMCServer

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
98
Saçmalık! Aktif olduklarını niye kontrol ediyorsun ki?

Offline player olarak kaydediyor, offline olmayan oyuncuya niye mesaj göndermeye çalışsın? Göndermeye çalışsın diyorum bak. Normalde kontrol etmesende hata vermez fakat bunun aynısını java ile denersen hata verecektir.. Skript çoğu hatayı bizden gizler.

Ek olarak aynı sistemi loop all players: if player have the permission "commandlogger.gör" gibi birşeylede yapabilirdik ama her komut girildiğinde loop yapmak lag yapacaktır. Değişkene oyuncuları kaydedip onlara göndermek daha mantıklı.

bilektuğrul

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Offline player olarak kaydediyor, offline olmayan oyuncuya niye mesaj göndermeye çalışsın? Göndermeye çalışsın diyorum bak. Normalde kontrol etmesende hata vermez fakat bunun aynısını java ile denersen hata verecektir.. Skript çoğu hatayı bizden gizler.

Ek olarak aynı sistemi loop all players: if player have the permission "commandlogger.gör" gibi birşeylede yapabilirdik ama her komut girildiğinde loop yapmak lag yapacaktır. Değişkene oyuncuları kaydedip onlara göndermek daha mantıklı.
Kod tam anlamıyla saçmalık zaten.
Sadece 3 ile sınırlı tutmak nedir? Adam birine kalıcı OP verince satır mı ekleyecek? Yetkilileri bir liste değişkenine komut ile eklemesi ve silmesi çok daha tutumlu. 'offline-player' olarak kaydetmen ise ayrı bir saçmalık.
Loop kullanmasını önermedim zaten.
'send "sa" to {commandLogger::*}' kullansan neyse ama... O mesajlar her halükarda gidecek.

LifeMCServer

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
98
Kod tam anlamıyla saçmalık zaten.
Sadece 3 ile sınırlı tutmak nedir? Adam birine kalıcı OP verince satır mı ekleyecek? Yetkilileri bir liste değişkenine komut ile eklemesi ve silmesi çok daha tutumlu. 'offline-player' olarak kaydetmen ise ayrı bir saçmalık.
Loop kullanmasını önermedim zaten.
'send "sa" to {commandLogger::*}' kullansan neyse ama... O mesajlar her halükarda gidecek.

Kodu el çabukluğuyla yazıp denemeden konuya attım, tüm boş zamanımı sunucuma ve sistemlerine, ve lanet olasıca sorunlarına harcayan birisi olarak başkalarının sunucularındaki skriptlerle ilgilenip optimize edecek vaktim olmuyor maalesef. Player olarak kaydedersen ve o oyuncu oyunda değil ise (on load olduğu için bu muhtemel) online olan oyunculardan ismi en yakın olanı kaydediyor diye biliyorum ondan öle yaptım. Kendine göre düzenle dedim ve op vermesine gerek yok arkadaş "belirli kişilere" demiş, permi olan kişilere yada oplara dememiş oplar için örneği zaten sen atmışsın. Bu arada seninkide kusursuz değil ortaya optimize lag, üşengeçlik gibi sorunları koyarak skriptleri eleştirmektense daha çok gerçek "bug" ve "hata" ları eleştirsek daha doğru olmaz mıdır?

Kod:
command:
    send "&9%player% &fisimli oyuncu &a/%command% %arguments%&r komutunu kullandı." to ops

Command sender console ise %player% = <none>
Argüman girilmez ise %arguments% = <none>

bilektuğrul

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Kodu el çabukluğuyla yazıp denemeden konuya attım, tüm boş zamanımı sunucuma ve sistemlerine, ve lanet olasıca sorunlarına harcayan birisi olarak başkalarının sunucularındaki skriptlerle ilgilenip optimize edecek vaktim olmuyor maalesef. Player olarak kaydedersen ve o oyuncu oyunda değil ise (on load olduğu için bu muhtemel) online olan oyunculardan ismi en yakın olanı kaydediyor diye biliyorum ondan öle yaptım. Kendine göre düzenle dedim ve op vermesine gerek yok arkadaş "belirli kişilere" demiş, permi olan kişilere yada oplara dememiş oplar için örneği zaten sen atmışsın. Bu arada seninkide kusursuz değil ortaya optimize lag, üşengeçlik gibi sorunları koyarak skriptleri eleştirmektense daha çok gerçek "bug" ve "hata" ları eleştirsek daha doğru olmaz mıdır?

Command sender console ise %player% = <none>
Argüman girilmez ise %arguments% = <none>
Ufak bir değişiklik ile halledilir.
Kod:
command:
    send "&9%sender% &fisimli oyuncu &a/%full command%&r komutunu kullandı." to ops
Command sender console ise %sender% = CONSOLE
Canım exp ile de argüman sorununu hallederiz.

LifeMCServer

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
98
Ufak bir değişiklik ile halledilir.
Kod:
command:
    send "&9%sender% &fisimli oyuncu &a/%full command%&r komutunu kullandı." to ops
Command sender console ise %sender% = CONSOLE
Canım exp ile de argüman sorununu hallederiz.

Orada örnek verdim, yoksa ikimizde bunların ufak sorunlar olduklarını ve kolayca çözülebileceklerini biliyoruz. Bilmediğimizden değil çabuk olsun diye yada unuttuğumuz için direk yazıp atıyoruz, kendimizden emin olduğumuz için denemiyoruz bile. Ben senin koduna sadece önerme yaptım ve full command daha sağlıklıdır dedim fakat sen direk saçmalık diyorsun ve ortaya kodun çalışmasında bir engel oluşturmayacak nedenler atıyorsun. Sen iki satır kod yazmışsın, ben kalkıpta niye komut ile listeye eklemeli çıkarmalı baştan kod yazayım, örneği yazdım attım kendine göre düzenler, değiştirir, geliştirir beni ilgilendirmez. Bir sorun çıkarsada atar yardımcı oluruz. Ben bugüne kadar herşeyi kendim yaptım kendim öğrendim bırakta birazda kendileri yapsınlar herşeyi en baştan optimizeli sorunsuz yapar zaman harcar yüz verir isen onlar ne yapacak? sonra da diyorsunuz ki insan bir teşekkür eder, böyle skript konuları diye açılıyor, insanlar skript kadar basit bir şeyi neden öğrenemiyor falan filan.

Ek: Hala arkadaşın istediği "bazı kişilere" gönderme olayını karşılamıyor. Benim kodumu yanlış buluyorsan yenisini yapıp atmakta özgürsün. Alıntılayıp sırf laf sokmak için baştan kod yazıp atmayıda unutma haa. Altınada buyur oldumu falan yazarsın. Ben artık konuyu kapatıp konudan uzaklaşmaktayım çünkü daha önemli işlerim mevcut.