[ÇÖZÜLDÜ] | Cinsiyette Diğer Seçeneği Eklensin!

RuzonTR

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
İnsanlar hoşgörü kavramını son zamanlarda fazla abartıyorlar bence. Bir düşünün: Kumara bağımlı olmuş, alkole bağımlı olmuş kişilere de aynı saygıyı duymamız mı gerekiyor yani? Onlar da çaresiz, bırakamıyorlar? Her şeye "o öyledir, ondan banane?" demekle bir yere varamayız. Yanlış olana "yanlış" demeyi öğrenmek gereklidir.
İyi de bu onların seçimi değildi. Anneleri bir şeyler yaptı onlar öyle doğdu.

Kumara bağımlı olan veya alkole bağımlı bir eşin olduğunda da bunu söyler misin merak ediyorum. Senin yaptığın saygı duymak değil, bana dokunmayan yılan bin yaşasın felsefesinin ta kendisi bence.
Transseksüellik durduk yere olmaz. Ters bir şeyler vardır.

Forumlara veyahut başka yerlere girerken nickname kullanıyorlar. Bunda da istediklerini işaretlesinler dünyada üç cinsiyet değil, iki cinsiyet vardır. MÖ tarihlerde veya daha yakın tarihlerde böyle bir durumun olduğunu sanmıyorum. İsa'nın haberi yok bence.
O zamanlar da bu vardı. Hayvanlara bak, çok fazla var. Ama homofobi sadece insanlarda var.

CowboyBebopTR

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
1
İyi de bu onların seçimi değildi. Anneleri bir şeyler yaptı onlar öyle doğdu.

Transseksüellik durduk yere olmaz. Ters bir şeyler vardır.
Durduk yere olmuyorsa demek ki genlerle bir alakası yok kişisel bir tercih bu. Şu tartışma faslına son verilebilir. İnsan ilk yaratıldığında kadın, erkek ve trans olarak dünyaya gelmedi dikkatinizi çekerim. "Diğer" seçeneği gelse de gelmese de bana zararı yok. Sadece görüşümü öne sürmek istedim.

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kumara bağımlı olan veya alkole bağımlı bir eşin olduğunda da bunu söyler misin merak ediyorum. Senin yaptığın saygı duymak değil, bana dokunmayan yılan bin yaşasın felsefesinin ta kendisi bence.
Eğer kumara veya alkole bağımlı bir eşim varsa ona yaptığının yanlış olduğunu tabii ki söylerim. Kendisi de bunun yanlış olduğunu yeterince iyi biliyorsa zaten bırakmak için elinden geleni yapacaktır. Ama ben ona "ne yapsın ya, bağımlı olmuş bırakamaz ki." dersem yaptığının doğru bir şey olduğunu düşünüp yapmaya devam edecek ve durum daha kötüye gidecektir.

Edit: Yanlış anlaşılmasın yorumu desteklemek için söyledim. Karşıt bir şeyim yok :D

RuzonTR

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Durduk yere olmuyorsa demek ki genlerle bir alakası yok kişisel bir tercih bu. Şu tartışma faslına son verilebilir. İnsan ilk yaratıldığında kadın, erkek ve trans olarak dünyaya gelmedi dikkatinizi çekerim. "Diğer" seçeneği gelse de gelmese de bana zararı yok. Sadece görüşümü öne sürmek istedim.
Ters bir şeyler derken, kişisel tercih değil, mesela annesi hamilelikte sigara içti, bilmediği bir akrabasıyla evlendi.

RuzonTR

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Eğer kumara veya alkole bağımlı bir eşim varsa ona yaptığının yanlış olduğunu tabii ki söylerim. Kendisi de bunun yanlış olduğunu yeterince iyi biliyorsa zaten bırakmak için elinden geleni yapacaktır. Ama ben ona "ne yapsın ya, bağımlı olmuş bırakamaz ki." dersem yaptığının doğru bir şey olduğunu düşünüp yapmaya devam edecek ve durum daha kötüye gidecektir.

Edit: Yanlış anlaşılmasın yorumu desteklemek için söyledim. Karşıt bir şeyim yok :D
Doğru, ama eş cinsellik ve kumar aynı şey değil.
Biri kendi hatası.
Diğerini kendisi istemedi.

Yani sandığınız gibi "kırkımdan sonra kadın olam" diyen tipler değiller.

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Psikolojik bir şey değil, bir erkek bedeninin içine kadın koyuyorlar. Sen de kendi bedenini alıyorsun, tek çözüm bu.

Tercih olarak bir sporcunun kadın olacağını bilerek stereoid alması örneğini verebiliriz.
Hadi tercih olmasa bile önceki yorumlarımda da dediğim gibi yanlışsa yanlış demeyi bilmek gerekli. O kumarı sadece örnek olarak verdim. Kötü olan ve bağımlılık yapan herhangi bir şeyi düşünebilirsin. Mesela aşırı yemek yeme olayı bazı insanların bırakamayacağı bir şeydir. Bu doğuştan gelir. Ama durdurulmazsa obeziteye yol açabilir. Peki buna da hala saygı mı duymalıyız?

RuzonTR

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Hadi tercih olmasa bile önceki yorumlarımda da dediğim gibi yanlışsa yanlış demeyi bilmek gerekli. O kumarı sadece örnek olarak verdim. Kötü olan ve bağımlılık yapan herhangi bir şeyi düşünebilirsin. Mesela aşırı yemek yeme olayı bazı insanların bırakamayacağı bir şeydir. Bu doğuştan gelir. Ama durdurulmazsa obeziteye yol açabilir. Peki buna da hala saygı mı duymalıyız?
Bu yanlış bir şey değil, kişi suçsuz. Bir farklılığı var. Otizmlilere saygı duymak gibi.
Konuyu saptırma.

@MegaCrafter @CowboyBebopTR @MrHaciYatmaz @Bartu_ evet görüşünüz şimdi nedir ? Değiştirmeyi düşünüyor musunuz?

ByNovem

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
Homo sapiens de 2 cinsiyet vardır,dişi,erkek.Bence terimleri çok karıştırmışsınız, sizin tartıştığınız şey burada cinsel yönelim.

ByNovem

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
Aslında konu sadece şu : Diğer seçeneği eklenmeli mi ? Cinsiyet değiştirenler için.
Eklenebilir tabii de.En son mesajınızda onlarda kayıt olabilsinler diye demişsiniz ,çok saçma geldi.Kadın veya erkek olmak için bu insanlar ameliyat oluyor kendilerini neden transgender grubuna alsınlarki ,kayıt olurken istedikleri cinsiyeti seçebilirler.

AdexTR

Muvaffakiyetsizleştiriveremeyebileceklerimizdenmiş
Emekli
En iyi cevaplar
112
Son 3 gündür, 8 Mart için şöyle bir etiketimiz vardı, bayan üyeler sohbet bölümünü kullanabiliyor ve özel başlık değiştirebiliyorlardı:
8mart.png

Ve üye değişim kayıtları kısmından çektiğim bir fotoğraf...
Screenshot_1.png

Neyse ki bunun için de bir önlem hazırdı, 7 marttan sonra değiştirenler bu etiketi alamıyorlardı. Yönelim tartışması bir kenara, Minecraft serverlarında rehber olmak için bu seçeneği değiştiren üyeleri de görüyoruz nitekim 8 martta da benzer bir durumu yaşadık. Eğer gerçekten iki seçeneği de işaretlemek istemeyen kişiler olursa 3. seçeneği seçebilirler; cinsiyet kısmında 3 seçenek var, herkes "Belirtilmedi" seçeneğini seçmekte özgür.

Dediğim gibi aşağıdaki kısımda yönelim sorulmuyor, zaten oyun forumunda yönelim belirtmek doğru olmadığı gibi topluluk amacıyla da alakasız.

Screenshot_2.png