- En iyi cevaplar
- 0
ben sırf furdie cevaplasın diye açmıştım konuyu xDoha böyle bir konuyu ciddiye alıp bi de cevaplamış olman çok garip
ben sırf furdie cevaplasın diye açmıştım konuyu xDoha böyle bir konuyu ciddiye alıp bi de cevaplamış olman çok garip
:/ben sırf furdie cevaplasın diye açmıştım konuyu xD
ben sırf furdie cevaplasın diye açmıştım konuyu xD
terimleri Türkçe yazsan keşkeDünya Angular velocity w , dünya radius r , dünyanın axial tilt i θ olsa ama axisimizi θ kaydırılmış alalım kolaylık için ozaman orbital tilt engellenir. geriye r ve w kalıyor. r mizin x z düzlemi ile yaptığı açıya φ dersek. r*sin(φ ) bizim geriye kalan x ve z componentli vektörümüzün normu olur.
angular velocity i normal velocity e çevirirsek w*r*sin(φ ) = v(φ) olur dönmeyi engellemek için dünyanın dönme yönünün aksine w*r*sin(φ ) hızla gidilmeli.
Zaten kutuplara yaklaştıkça bu φ 0 dereceye yaklaşacaktır kutuplarda gündüz gecenin uzun olmasının sebebi budur. sin(0) = 0 dır.
üniversite konusu anlayalım diye yazdığını sanmıyorumterimleri Türkçe yazsan keşke![]()
Çok özür dilerim velocity dediğimiz şey çizgisel hızımız angular velocity dediğimiz şey burada dünyanın kendi etrafında dönme hızı w, r ise dünyamızın yarı çapı oluyor. şimdi şöyle düşün küre var elinde döndürüyorsun üstteki bir nokta ortadaki bir noktaya göre daha yavaş dönüyor değilmi buradaki olayımız budur.şimdi o noktamızı alalım ve merkezimize bir çubuk çizelim diklemesine olan açıyı hesaplayalım ve formülde yerine yazalım.Aslında terimler sadece ingilizce alışkanlıktan yazdım ,lise 11 de bu hesapları yapabilirsiniz üniversite konusu değildir müfredatta olduğunu zannediyorum .terimleri Türkçe yazsan keşke![]()
hm anladım aynen bunlar 11. sınıf konusu falanÇok özür dilerim velocity dediğimiz şey çizgisel hızımız angular velocity dediğimiz şey burada dünyanın kendi etrafında dönme hızı w, r ise dünyamızın yarı çapı oluyor. şimdi şöyle düşün küre var elinde döndürüyorsun üstteki bir nokta ortadaki bir noktaya göre daha yavaş dönüyor değilmi buradaki olayımız budur.şimdi o noktamızı alalım ve merkezimize bir çubuk çizelim diklemesine olan açıyı hesaplayalım ve formülde yerine yazalım.Aslında terimler sadece ingilizce alışkanlıktan yazdım ,lise 11 de bu hesapları yapabilirsiniz üniversite konusu değildir müfredatta olduğunu zannediyorum .
12de ve cos değil mi oÇok özür dilerim velocity dediğimiz şey çizgisel hızımız angular velocity dediğimiz şey burada dünyanın kendi etrafında dönme hızı w, r ise dünyamızın yarı çapı oluyor. şimdi şöyle düşün küre var elinde döndürüyorsun üstteki bir nokta ortadaki bir noktaya göre daha yavaş dönüyor değilmi buradaki olayımız budur.şimdi o noktamızı alalım ve merkezimize bir çubuk çizelim diklemesine olan açıyı hesaplayalım ve formülde yerine yazalım.Aslında terimler sadece ingilizce alışkanlıktan yazdım ,lise 11 de bu hesapları yapabilirsiniz üniversite konusu değildir müfredatta olduğunu zannediyorum .
Yok spherical coordinat alıyoruz12de ve cos değil mi o![]()