- En iyi cevaplar
- 0
Bu forumun hali çok kötü. Foruma alışkın kullanıcılar için bir tık katlanılabilir ancak yeni bir kullanıcı için oldukça dağınık, göz yorucu, kirli bir tema. Her yer her yerde. Eleştirilerimi belli başlı başlıklar altında yapmak istiyorum. Hiç uzatmadan başlıklara geçelim, zaten 3 ana başlığım var.
-1 REKLAMLAR -
Foruma giren bir insan önce forum görmek ister ancak bu forumda bizi direk reklamlar karşılıyor.
Girer girmez böyle bir manzara görmek sizce ne kadar iç açıcı? Şunları çekebilmek için sayfayı küçülttüm bir de, orjinal halinde iyice ağzımıza burnumuza sokuluyor. Düşünsenize yeni bir kullanıcısın foruma giriyorsun ve ilk gördüğün şey çekiliş, garip gurup sunucu reklamları ve sağdan soldan çıkan oyun reklamları, sizce yeni gelen biri burada kalmak ister mi bunları gördükten sonra? Hadi bunu geçtik, internet ortamı her tarafta reklam var zaten e sizinde para kazanmanız lazım bir şekilde, buna tamamız diyelim.
Hadi sağdan soldan çıkan reklamları anladım. Tamam, peki, eyvallah ama reklam bildirimi nedir yani? Önceden foruma girince "aa bildirim gelmiş bakayım mesajım mı beğenilmiş, tartıştığım adam cevap mı yazmış, derdime biri derman mı olmuş?" diye açar bakardık. Artık bildirim gelince açmaya tenezzül bile etmiyorum, biliyorum çünkü reklam bildirimi geldi. Tercihler kısmı var iyi hoş ama reklam bildirimi kapatma tercihi yok. Hani en azından öyle bir ayar olsa da kullansak. Zaten sunucular ile ilgili konular gözümüze gözümüze sokulurken ki bunu da bir sonra ki başlıkta değerlendireceğim, bir de bunların bildirimi almak insanı iyice deli ediyor.
-2 GÖZ YORAN YAZILAR-
Çile birkaç kıvrak fare tekerleği hareketi ile aşağı inip reklamlardan kurtulmak ile bitmiyor. Aşağıda inanılmaz şekilde göz yorucu son kaynaklar, son mesajlar, son konular bölümü var.
Ancak
En başta niye Minecraft ile alakalı bölümler var. Zaten bilinen bir şey bu sunucular, hatta genel olarak Minecraft ile alakalı konuların isimlerinin çılgınlarcasına uzun olması. Bunları bir de yukarı koyup kullanıcıların iştahını kapatmak nedendir? En üstte son konular olsa, sonra son mesajlar olsa, en son da meraklısına sunucular ile alakalı kısımlar olsa olmaz mı? Ya genel oyun forumu olduk iyi tamam ama en üst konular hep Minecraft. Minecraft forumuyken son konular, son mesajlar şeklindeydi çok da hoştu. Neyi beğenilmedi de böyle bir değişim yapıldı? Bu kadar uzun ve karmaşık yazıları beyin görmezden geliyor, okumak istemiyor bu yüzden de doğru düzgün konular çoğu zaman gözden kaçabiliyor. Şekil itibari ile yine aynı kalsın ama sıralaması değişse daha iyi olmaz mı ey ahali?
-3 TEMA-
Tema çok ruhsuz gözüküyor. Beyaz font üzerine dümdüz siyah yazılar çok boş duruyor. Önceden Minecraft forumu iken foruma girdiğimizde nerede olduğumuzu forumun teması çok iyi anlatırdı bize. Temizdi o arayüz insanı girdiği zaman bir ton yazı değil güzel bir arkaplan ve arayüz karşılıyordu. Önemli olan ne varsa en önlerde kullanıcıların kolayca ulaşabileceği yerlerdeydi.
Soruyorum arkadaşlar hangisine saatlerce bakmak istersiniz?
İki ekran görüntüsünde de forum boyutlarında hiçbir oynama yapmadım, iki ekran görüntüsünü de forumun en başından çektim. Eskiden en başta ulaşabileceğimiz yetkililer ve ekran görüntüsünde gözükmese bile onun hemen altında son konular ve mesajlar bulunurdu. Yenisinde ise bomboş bir arkaplan ve tonlarca reklam. Reklamların arasında ise kaybolan forum...
Eski hali güzeldi çünkü kullanıcının kafasını karıştıran bir ton şey yoktu gözümüzün önünde. İhtiyacımız olan temel şeyler vardı, daha sonra yavaş yavaş foruma alıştıkça diğer özelliklerini de çözüyorduk, yenisinde ise bir anda bombardımana tutuluyoruz ki tek sorun bu da değil. Forumun bir ruhu, bir kimliği yok. Eskiden foruma girdiğimiz an Minecraft ile özdeşleşen bir tema çıkardı karşımıza. Şu an bir oyun forumuyuz ancak oyunu, oyunculuğu anlatan bir tema yok. Bomboş beyaz bir arkaplan önünde sıkıcı siyah yazılar. Tamam yine arada göz alıcı bir iki şey var ancak yetmiyor işte. Anlıyorum zor bu işler tema oluşturmak, güzel gözükmesi için hayal gücünün sınırlarını zorlamak. Ancak siz zaten güzel bir tema ile bu yola başlamışsınız, tekrar güzel bir tema oluşturabilmek sizin için o kadar zor olmamalı.
SÖZÜN ÖZÜ
Lütfen foruma daha canlı daha hoş bir görünüm gelsin, artık foruma girmek için girmek istemiyorum. Girip bir şeyler yapabileceğim eskisi gibi eğlenebileceğim bir site görmek istiyorum. Reklamlarda, cansız temalarda, göz yoran yazılarda boğulmayalım.
Dip Not:
Konu yeri olarak konu dışı geneli seçtim çünkü bunun bir şikayetten çok, kullanıcıların ve yetkililerin neyin doğru neyin yanlış olduğu hakkında konuşabileceği bir konu olmasını istiyorum.
-1 REKLAMLAR -
Foruma giren bir insan önce forum görmek ister ancak bu forumda bizi direk reklamlar karşılıyor.
-2 GÖZ YORAN YAZILAR-
Çile birkaç kıvrak fare tekerleği hareketi ile aşağı inip reklamlardan kurtulmak ile bitmiyor. Aşağıda inanılmaz şekilde göz yorucu son kaynaklar, son mesajlar, son konular bölümü var.
-3 TEMA-
Tema çok ruhsuz gözüküyor. Beyaz font üzerine dümdüz siyah yazılar çok boş duruyor. Önceden Minecraft forumu iken foruma girdiğimizde nerede olduğumuzu forumun teması çok iyi anlatırdı bize. Temizdi o arayüz insanı girdiği zaman bir ton yazı değil güzel bir arkaplan ve arayüz karşılıyordu. Önemli olan ne varsa en önlerde kullanıcıların kolayca ulaşabileceği yerlerdeydi.
Soruyorum arkadaşlar hangisine saatlerce bakmak istersiniz?
Eski hali güzeldi çünkü kullanıcının kafasını karıştıran bir ton şey yoktu gözümüzün önünde. İhtiyacımız olan temel şeyler vardı, daha sonra yavaş yavaş foruma alıştıkça diğer özelliklerini de çözüyorduk, yenisinde ise bir anda bombardımana tutuluyoruz ki tek sorun bu da değil. Forumun bir ruhu, bir kimliği yok. Eskiden foruma girdiğimiz an Minecraft ile özdeşleşen bir tema çıkardı karşımıza. Şu an bir oyun forumuyuz ancak oyunu, oyunculuğu anlatan bir tema yok. Bomboş beyaz bir arkaplan önünde sıkıcı siyah yazılar. Tamam yine arada göz alıcı bir iki şey var ancak yetmiyor işte. Anlıyorum zor bu işler tema oluşturmak, güzel gözükmesi için hayal gücünün sınırlarını zorlamak. Ancak siz zaten güzel bir tema ile bu yola başlamışsınız, tekrar güzel bir tema oluşturabilmek sizin için o kadar zor olmamalı.
SÖZÜN ÖZÜ
Lütfen foruma daha canlı daha hoş bir görünüm gelsin, artık foruma girmek için girmek istemiyorum. Girip bir şeyler yapabileceğim eskisi gibi eğlenebileceğim bir site görmek istiyorum. Reklamlarda, cansız temalarda, göz yoran yazılarda boğulmayalım.
Dip Not:
Konu yeri olarak konu dışı geneli seçtim çünkü bunun bir şikayetten çok, kullanıcıların ve yetkililerin neyin doğru neyin yanlış olduğu hakkında konuşabileceği bir konu olmasını istiyorum.
Moderatör tarafından düzenlendi: