Bak Buraya Bir

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Bu forumun hali çok kötü. Foruma alışkın kullanıcılar için bir tık katlanılabilir ancak yeni bir kullanıcı için oldukça dağınık, göz yorucu, kirli bir tema. Her yer her yerde. Eleştirilerimi belli başlı başlıklar altında yapmak istiyorum. Hiç uzatmadan başlıklara geçelim, zaten 3 ana başlığım var.

-1 REKLAMLAR -

Foruma giren bir insan önce forum görmek ister ancak bu forumda bizi direk reklamlar karşılıyor.
129072
Girer girmez böyle bir manzara görmek sizce ne kadar iç açıcı? Şunları çekebilmek için sayfayı küçülttüm bir de, orjinal halinde iyice ağzımıza burnumuza sokuluyor. Düşünsenize yeni bir kullanıcısın foruma giriyorsun ve ilk gördüğün şey çekiliş, garip gurup sunucu reklamları ve sağdan soldan çıkan oyun reklamları, sizce yeni gelen biri burada kalmak ister mi bunları gördükten sonra? Hadi bunu geçtik, internet ortamı her tarafta reklam var zaten e sizinde para kazanmanız lazım bir şekilde, buna tamamız diyelim.
129071
Hadi sağdan soldan çıkan reklamları anladım. Tamam, peki, eyvallah ama reklam bildirimi nedir yani? Önceden foruma girince "aa bildirim gelmiş bakayım mesajım mı beğenilmiş, tartıştığım adam cevap mı yazmış, derdime biri derman mı olmuş?" diye açar bakardık. Artık bildirim gelince açmaya tenezzül bile etmiyorum, biliyorum çünkü reklam bildirimi geldi. Tercihler kısmı var iyi hoş ama reklam bildirimi kapatma tercihi yok. Hani en azından öyle bir ayar olsa da kullansak. Zaten sunucular ile ilgili konular gözümüze gözümüze sokulurken ki bunu da bir sonra ki başlıkta değerlendireceğim, bir de bunların bildirimi almak insanı iyice deli ediyor.

-2 GÖZ YORAN YAZILAR-

Çile birkaç kıvrak fare tekerleği hareketi ile aşağı inip reklamlardan kurtulmak ile bitmiyor. Aşağıda inanılmaz şekilde göz yorucu son kaynaklar, son mesajlar, son konular bölümü var.
129073
Ancak
129074

129075

129076
En başta niye Minecraft ile alakalı bölümler var. Zaten bilinen bir şey bu sunucular, hatta genel olarak Minecraft ile alakalı konuların isimlerinin çılgınlarcasına uzun olması. Bunları bir de yukarı koyup kullanıcıların iştahını kapatmak nedendir? En üstte son konular olsa, sonra son mesajlar olsa, en son da meraklısına sunucular ile alakalı kısımlar olsa olmaz mı? Ya genel oyun forumu olduk iyi tamam ama en üst konular hep Minecraft. Minecraft forumuyken son konular, son mesajlar şeklindeydi çok da hoştu. Neyi beğenilmedi de böyle bir değişim yapıldı? Bu kadar uzun ve karmaşık yazıları beyin görmezden geliyor, okumak istemiyor bu yüzden de doğru düzgün konular çoğu zaman gözden kaçabiliyor. Şekil itibari ile yine aynı kalsın ama sıralaması değişse daha iyi olmaz mı ey ahali?

-3 TEMA-

Tema çok ruhsuz gözüküyor. Beyaz font üzerine dümdüz siyah yazılar çok boş duruyor. Önceden Minecraft forumu iken foruma girdiğimizde nerede olduğumuzu forumun teması çok iyi anlatırdı bize. Temizdi o arayüz insanı girdiği zaman bir ton yazı değil güzel bir arkaplan ve arayüz karşılıyordu. Önemli olan ne varsa en önlerde kullanıcıların kolayca ulaşabileceği yerlerdeydi.

Soruyorum arkadaşlar hangisine saatlerce bakmak istersiniz?

129078
129079
İki ekran görüntüsünde de forum boyutlarında hiçbir oynama yapmadım, iki ekran görüntüsünü de forumun en başından çektim. Eskiden en başta ulaşabileceğimiz yetkililer ve ekran görüntüsünde gözükmese bile onun hemen altında son konular ve mesajlar bulunurdu. Yenisinde ise bomboş bir arkaplan ve tonlarca reklam. Reklamların arasında ise kaybolan forum...

Eski hali güzeldi çünkü kullanıcının kafasını karıştıran bir ton şey yoktu gözümüzün önünde. İhtiyacımız olan temel şeyler vardı, daha sonra yavaş yavaş foruma alıştıkça diğer özelliklerini de çözüyorduk, yenisinde ise bir anda bombardımana tutuluyoruz ki tek sorun bu da değil. Forumun bir ruhu, bir kimliği yok. Eskiden foruma girdiğimiz an Minecraft ile özdeşleşen bir tema çıkardı karşımıza. Şu an bir oyun forumuyuz ancak oyunu, oyunculuğu anlatan bir tema yok. Bomboş beyaz bir arkaplan önünde sıkıcı siyah yazılar. Tamam yine arada göz alıcı bir iki şey var ancak yetmiyor işte. Anlıyorum zor bu işler tema oluşturmak, güzel gözükmesi için hayal gücünün sınırlarını zorlamak. Ancak siz zaten güzel bir tema ile bu yola başlamışsınız, tekrar güzel bir tema oluşturabilmek sizin için o kadar zor olmamalı.

SÖZÜN ÖZÜ

Lütfen foruma daha canlı daha hoş bir görünüm gelsin, artık foruma girmek için girmek istemiyorum. Girip bir şeyler yapabileceğim eskisi gibi eğlenebileceğim bir site görmek istiyorum. Reklamlarda, cansız temalarda, göz yoran yazılarda boğulmayalım.

Dip Not:
Konu yeri olarak konu dışı geneli seçtim çünkü bunun bir şikayetten çok, kullanıcıların ve yetkililerin neyin doğru neyin yanlış olduğu hakkında konuşabileceği bir konu olmasını istiyorum.

Moderatör tarafından düzenlendi:

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Yani sen mc'yi ve reklamlarını sevmiyor, fortnite'ı mı tercih ediyorsun?
Virg- öhm tercihlerine karışamam

Morona

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
5
1. maddenin 2. kısmına itirazım var. Adamlar düzenledikleri çekilişi bildirim atmayacak da ne yapacak? Güzel bulup Minecraft topluluğuna göstermek istedikleri plugini/skripti gösterince mi reklam oluyor?

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
1. maddenin 2. kısmına itirazım var. Adamlar düzenledikleri çekilişi bildirim atmayacak da ne yapacak? Güzel bulup Minecraft topluluğuna göstermek istedikleri plugini/skripti gösterince mi reklam oluyor?
Ben skript ile alakalı şeyler görmek istesem zaten gider skript ile alakalı konulara bakarım. Minecraft oynamayan bir insanım ben niye Minecraft ile alakalı şeylerin bildirimini alayım ki? Ayrıca tamam çekiliş ile alakalı bildirim gelmesi hoş diyorsun da aynı çekiliş ana sayfada girer girmez gözümüze sokuluyor zaten bir de bildirimini almak niye?

Morona

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
5

Exkaar

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
35
tamamen haklısın eskiden daha güzeldi tahminimce bir kaç yönetici gelip aşağıda ki cevapları bırakıcak sonra bir kaç güne bu konu unutulacak ve devam edilecek

- reklamlar için ******* kurabilirsin
- o eskide kaldı xenforo yeni sürümü geldi(çöp)
- bu tasarım daha modern
- geçmiş geçmişte kaldı
- bizimde yenilememiz gerekiyor

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
Sana katılıyorum. Şu anki hali biraz arap saçına dönmüş gibi. Reklam konusuna gelirsek forumun para yapması için reklamlara ihtiyacı var. Fakat aşırıya kaçınılmasını hoş bulmuyorum. Affedersiniz ama artık müstehcen sitelerdeki reklamlar bile daha düzgün. Eski temadan esinlenerek bir derleme yapılması bu görüntü tatsızlığını giderebilir diye düşünüyorum. Bildirimlerde gelen reklamlara gelirsek, benimde canımı sıkan bir durum. Bırakın bildirim aracılığıyla reklam alıp almamama ben karar vereyim. Bunun bi açma kapama düğmesi olsun.

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Minecraft Türkiye forumunda olduğun için olabilir. :hmm1:

İyi diyorsun ama o sayfadaki gösterim zaten bugün içerisinde yol alır gider, konu açıldığında onlar kayıyor, sürekli orada değiller.
Forum genel oyun forumu oldu dostum, artık Minecraftlığı kalmadı. Bende artık Minecraft oynamayan bir birey olarak Minecraft ile alakalı şeylerin gözüme sokulmasını istemem. Diğer dediğin şey ise madem o sayfada ki gösterim gün içerisinde yol alıp gidiyor en başında koyarak kişilerin göz zevkini bozmak niye?

Bak anlıyorum forumu seven ve desteklemek isteyen bir bireysin ancak desteklemek ayrı fanatiklik ayrı. Fanatiklik yaparsak her yapılanı onaylarsak bir arpa boyu yol kat edemeyiz. Eleştiri olacak yanlışlar söylenecek ki yanlışlardan ders çıkartılsın. Lütfen söyle dostum bu kadar reklama bir anda mağruz kalmak hoşuna gidiyor mu?

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
tamamen haklısın eskiden daha güzeldi tahminimce bir kaç yönetici gelip aşağıda ki cevapları bırakıcak sonra bir kaç güne bu konu unutulacak ve devam edilecek

- bu tasarım daha modern

- geçmiş geçmişte kaldı

İlgi olmazsa, insanlar istedikleri şeyler için konuşmazsa tabi ki unutulur. Eminim benden başka bu durumdan rahatsız insanlar da vardır. Kullanıcılar yöneticilere bu şekilde geri dönüş yapmazsa böyle konular unutulursa o zaman geriye sadece forumun çöküşünü izlemek kalır. Ben tabii ki iddia etmiyorum dediklerimin gerçekleşmesi halinde forum bir çöküşten kurtulur diye, ben sadece daha sağlıklı bir ortam olur burası diyorum.

-Benim bu foruma girmek için illa ki bir eklenti kurmama ne gerek var. Belki ben bana ücretsiz sunulan bu platforma reklamları görerek destek olmak istiyorum. Bu bir bahane değildir bence.

-İşin teknik kısımlarını bilmiyorum bu yüzden anlamadım dediğini

-Modernlik ile göze hoş gelmesi arasında bir orantı olmalı. Modern olunmak tasarımdan feragat edinilmemeli, modern de olsun güzel de gözüksün, olmaz mı dostum?

-Geçmiş geçmişte boş boş yatmasın işte, geçmişten bir ders çıkartılsın ki gelecekte çok daha başarılı olunsun.

-Burada da ne demek istediğini anlayamadım kusura bakma.

FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
En iyi cevaplar
21
Herkes bu sorunlardan muzdarip fakat böyle konular açmanız hiçbir işe yaramaz. Bilmiyorsanız, birkaç ayda bir açılan anketlerde bu sorunları dile getirebilir ya da forumun pek kullanmadığınız bölümü "destek bölümüne" bu şikayetlerinizi iletebilirsiniz. Boşuna arşivlik konu hazırlamayın.

Sorunlara gelecek olursak;

-1 "adblocker" kullanarak reklamları engelleyebilirsiniz. (bana reklamsız, büyük bir site gösterin. bkz: reklamsızeniyisite.com)

-2 Forum, konularının reklamını yapmak zorunda. Foruma ilk defa girmiş biri olarak ben bu sitedeki konuları pratik olarak görmem ve forumun içeriği anlamam lazım.

-3 Forumun teması zaten kısa aralıklarda değişiyor, ayrıca gösterdiğin eski bir tema, modernleşmek gerek bu mecrada. Sürekli gelişmeye ve değişmeye ayak uydurmak gerekiyor.

Exkaar

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
35
İlgi olmazsa, insanlar istedikleri şeyler için konuşmazsa tabi ki unutulur. Eminim benden başka bu durumdan rahatsız insanlar da vardır. Kullanıcılar yöneticilere bu şekilde geri dönüş yapmazsa böyle konular unutulursa o zaman geriye sadece forumun çöküşünü izlemek kalır. Ben tabii ki iddia etmiyorum dediklerimin gerçekleşmesi halinde forum bir çöküşten kurtulur diye, ben sadece daha sağlıklı bir ortam olur burası diyorum.

-Benim bu foruma girmek için illa ki bir eklenti kurmama ne gerek var. Belki ben bana ücretsiz sunulan bu platforma reklamları görerek destek olmak istiyorum. Bu bir bahane değildir bence.

-İşin teknik kısımlarını bilmiyorum bu yüzden anlamadım dediğini

-Modernlik ile göze hoş gelmesi arasında bir orantı olmalı. Modern olunmak tasarımdan feragat edinilmemeli, modern de olsun güzel de gözüksün, olmaz mı dostum?

-Geçmiş geçmişte boş boş yatmasın işte, geçmişten bir ders çıkartılsın ki gelecekte çok daha başarılı olunsun.

-Burada da ne demek istediğini anlayamadım kusura bakma.

Ben yöneticilerden gelecek muhtemel cevaplar olarak yazdım onları sana tepki amaçlı yazmadım mesajımı okuyamadın sanırım :D

- bu tasarım daha modern
- geçmiş geçmişte kaldı

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Ben yöneticilerden gelecek muhtemel cevaplar olarak yazdım onları sana tepki amaçlı yazmadım mesajımı okuyamadın sanırım :D
Yok dostum sana mesajım olumsuz veya kızgınlıkla yazılmış bir şey değildi. Dediklerine katılıyorum konu kesinlikle unutulucak hatta belki yöneticiler bir şeyler yazma zahmetine dahi girmeyecek. Ancak böyle oldukça hiçbir şey değişmeceyek sonucunda. Kullanıcıların artık sevmedikleri veya eklenmesini istediği şeyler hakkında bir şeyler yazmaları lazım diye düşünüyorum.

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Herkes bu sorunlardan muzdarip fakat böyle konular açmanız hiçbir işe yaramaz. Bilmiyorsanız, birkaç ayda bir açılan anketlerde bu sorunları dile getirebilir ya da forumun pek kullanmadığınız bölümü "destek bölümüne" bu şikayetlerinizi iletebilirsiniz. Boşuna arşivlik konu hazırlamayın.

Sorunlara gelecek olursak;

-1 "adblocker" kullanarak reklamları engelleyebilirsiniz. (bana reklamsız, büyük bir site gösterin. bkz: reklamsızeniyisite.com)

-2 Forum, konularının reklamını yapmak zorunda. Foruma ilk defa girmiş biri olarak ben bu sitedeki konuları pratik olarak görmem ve forumun içeriği anlamam lazım.

-3 Forumun teması zaten kısa aralıklarda değişiyor, ayrıca gösterdiğin eski bir tema, modernleşmek gerek bu mecrada. Sürekli gelişmeye ve değişmeye ayak uydurmak gerekiyor.
Konuda da dediğim ben bunu bir şikayet olarak açmadım. Forum hakkındaki düşüncelerim olarak açtım, benimle aynı düşüncede olan insanlarda fikirlerini konuda dile getirebilsin diye açtım.

1: İlla ki bir siteye girmek için bilgisayarımı eklentiler ile doldurmak zorunda mıyım ben dostum? Forum para kazansın ne hoş olur, reklamları da biz görelim ücretsiz sunulan bu platforma kullanıcılar olarak desteğimiz olmuş olur. Benim derdim bu kadar karmaşık ve göze hoş gelmeyen şekilde reklamların bize sunulması. Forumda ki sorunu 3. parti yazılımlar ile çözmek yerine forum direk kendi içinde çözse daha iyi olur.

2: Forum konularının reklamını yapmak zorunda değil. Forumdaki konuları pratik olarak görmek için son konular, sohbet&muhabbet, forum oyunları, sosyal forumlar bölümleri var. Bunlarda ki karmaşıklık düzeltilebilirse ilgilenmediğimiz konular hakkında gereksiz bildirimler almak durumunda kalmayız. Kullanıcıları zorlamak yerine ulaşılabilirliği kolaylaştırmaları lazım.

3: Forumun teması en son ne zaman değişti acaba? En son bir değişim olduğunda Forum Gamer logosunun yanına Minecraft Türkiye logosu iliştirildi o da sadece alandan yedi. Modernleşilsin tabii ki kimse demez ki eski kalalım ancak eski forum tasarımı şuankine göre kat be kat daha iyi olunca gözler arıyor o tasarımı. Ha bu demek değil ki eski tema geri gelsin, ihtiyacımız olan yeni güzel bir tasarım. Görünüm göze güzel geldikten sonra modernliği eskiliği kalmaz o işin dostum. Modernleşme uğruna kimliksiz, bomboş, ruhsuz bir forum görmek sence ne kadar hoş?

Moderatör tarafından düzenlendi: