Shenkenator
Zombi Katili
- En iyi cevaplar
- 0
x-x = 0 sa niye x = 0 olsun ki 5 te olabilir
Yaptığım hata çözülmüştür.
Hata: Mantık hatası yapmak. (x=1)
Not: x+2=0 olacaksa x=-2 olmalıdır.
Son düzenleme:
x-x = 0 sa niye x = 0 olsun ki 5 te olabilir
hiçbir sayı kendinden 2 fazlasına eşit olamaz en başta verdiğin eşitlik yanlış sadece mutlak değer ile sağlanabilir bu
Boş küme "Denklem sağlanmıyor ise boş küme bulunabilir."
Açıklamamda x-x=0 ın olduğunu yazdım.Bizler : x-x = 0! Yanlış bilgi veriyorsun !
Sen :
Ben boş kümenin 0'a eşit olduğunu söylemedim.x-x=0
deyince hiçbir şekilde boş küme çıkmaz. Aksine x reel sayıların bir elemanı çıkar. (x€R)
Elemanı işaretini euro simgesiyle gösterdim 200 iq
Ayrıca boş küme bir sayı değildir.
Boş küme "Denklem sağlanmıyor ise boş küme bulunabilir."
Söyledin demedim zaten konuya açıklık gelmesi için yazdım. Açıkcası pek anlamadım ne demek istediğini.Ben boş kümenin 0'a eşit olduğunu söylemedim.
Şöyle anlatayım. Az önce "x-x=0 diyince hiçbir şekilde boş küme" çıkmaz. Demedin mi? Bu mantıkla "Boş kümenin 0'a eşit olmadığını" demek istediğimi anlayabilirdin. Boş kümenin sayı olmadığını biliyorum zaten. Boş küme "Denklem sağlanmıyor ise boş küme bulunabilir." dedim. Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır.Söyledin demedim zaten konya açıklık gelmesi için yazdım. Açıkcası pek anlamadım ne demek istediğini.
denklem sağlanmıyor değil ki sağlanıyor x-x = 0 dır zaten ve bunun için x, pw nin dediği gibi reel sayı kümesine ait boş küme falan yok ortada her şey yerli yerindeŞöyle anlatayım. Az önce "x-x=0 diyince hiçbir şekilde boş küme" çıkmaz. Demedin mi? Bu mantıkla "Boş kümenin 0'a eşit olmadığını" demek istediğimi anlayabilirdin. Boş kümenin sayı olmadığını biliyorum zaten. Boş küme "Denklem sağlanmıyor ise boş küme bulunabilir." dedim. Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır.
Ben x+2=x (eşit olmayan işlem) için söyledim. Sağlanan denklemlerde "x-x=0" dediğin gibi.denklem sağlanmıyor değil ki sağlanıyor x-x = 0 dır zaten ve bunun için x, pw nin dediği gibi reel sayı kümesine ait boş küme falan yok ortada her şey yerli yerinde
denklem sağlanmıyorsa boş küme olmuyor "çözüm kümesi yok" oluyor, ya da "çözüm kümesi boş küme" oluyor direk boş küme oluyor diyemezsinBen x+2=x (eşit olmayan işlem) için söyledim. Sağlanan denklemlerde "x-x=0" dediğin gibi.
denklem sağlanmıyorsa boş küme olmuyor "çözüm kümesi yok" oluyor, ya da "çözüm kümesi boş küme" oluyor direk boş küme oluyor diyemezsin
Denklem değilse de zaten çözüm kümesi de yoktur. Zaten verdiğin örnekte x'in "çözüm kümesi" "boş küme". Çünkü x'in yerine ne yazılırsa yazılsın denklem sağlanmıyor.