Yardım Elohell'in Kanıtını mı İstiyorsunuz? Hesabımı Resimli Açıklıyorum

Javert7

Marangoz
Mesajlar
56
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
3
Puanları
50
Eşleştirme sisteminin bozukluğundan yakınan binlerce insan var, ben defalarca bilet attım ancak genel cevap şuydu, 'insanların önceden nasıl davranacaklarını,o gün ruh hallerini tahmin edecek müneccim değiliz' tarzı açıklama yolluyorlar, üslup çok saygılı olsada cevap yetersiz veya belkide kendilerinin farkında olduklarını sorunla alakalı yapacak bir şeyimiz yok demenin bilet hali sanırım.

Neyse, oyunu 2013-14 zamanı birkaç ay oynadım ancak oyun bilgim çok kötü olduğu için sanırım 40 ya da daha az kazanma oranım vardı, daha yüksekte olabilir hatırlamıyorum.

Sürekli Teemo-Fizz oynuyordum, sonra full Fizz oynamaya başlayıp bırakmıştım.

Oyuna tekrardan S8'de başladım ve orta koridorda Fizz-Leblanc oynamaya başladım.
S9'da Altın4'e çıkıp bir süre sonra inanılmaz bir ivmeyle, Gümüş2, sonrasında 2-3 arası debelenmeden sonra şu an Gümüş4'te 48 kazanma oranıyla çakılı kalmış durumdayım.

Kendimden bahsetmek gerekirse, S8'den beri yayıncıları takip ederek, oyun bilgimi geliştirmeye, daha az ölmeye, gereksiz ölmemeye,karşı ormancı takibi ve kendi ormancıma yardım etme,laneyi kazanıp genelde bota ve topa olmak üzere roam atarak takım arkadaşlarımı kastırmaya yönelik takım oyunu oynamaya,Fizz ve Leblanc main olmama rağmen counter pick atmak için zorlandığım heroların karşı seçimlerini havuzuma katmaya devam ettim:

Yasuo için Wukong,birçok karşılaşma için Syndra,Twisted Fate,Neeko,Swain,Zed'e Leblanctan sonra ikinci bir karşı seçim içinCassiopeia,Kassadin counter Lucian,Veigar-Velkoz-Ziggs counterı Xerath,Fizz-Leblanc counter Galio,düşük elodan çıkmak için tavsiye edilen Annie ve Orianna, yeri geldi Sylas counter için Garen'i bile trollemeden orta koridora almışlığım var.

Mainim orta koridor olduğu için totem yerleri,araba minyon dalgasında base, nerede freeze, nerede push, takaslar ve item bilgisi olarak hep video izledim yerli ve yabancı, bunlar:
Faker,Dopa(counter matchup ve kontrollü safe tarz için),Naru,Expwy (swain oyunları için) gibi yayıncıları izledim, birçok lig atlama ile alakalı videoyu da tekrar tekrar izledim.

Ayrıca mainim orta olmasına rağmen, 'mid sal kanka taşıyım' tarzı tacizci laflar etmemek için, autofillden gelen Destek rolü için başta Thresh, sonrasında Soraka,Karma,Swain,Xerath,Xayah gelmesi halinde Rakan ve birkaç karşılaşmaya Pyke öğrendim.
Bazen üst gelince Swain, Soraka,Karma oynamışlığımda var.

Yeni şampiyonları havuzuma katarken antrenman modu>normal maç>esnek>tek-çift şeklinde bir sıralama izledim.

Altın-Platin seviyesinde Fizz, Altın seviyesinde Leblanc,Thresh,Soraka,Swain oynadığımı düşünüyorum, westte bir süre gold-plat arası maç attığımız plat arkadaşım sayesinde rahatlıkta TR için aşağı yukarı bu seviyelerde olduğumu söyleyebiliyorum.

TR'de sabit sürekli girdiğim duom olmadı, oyun sonrası sizinde bildiğiniz gibi bir iki maç atıp sonra birbirimizi unuttuk hepsiyle, çoğu oyun içi kendileri yazıp oyun sonu istek attı.

Halada 50 istek duruyor şu an, bunu ego için anlatmıyorum elbette.

Şu da var, birçok gümüş-altın arkadaşım, altın,platin veya elmas arkadaşlarıyla smurf hesaptan, esnek maçlar atıp, esnekte veya tekli-çiftte yükseliyor ancak çoğundan daha iyi oyun bilgisine sahibim, gerek birebir vs ve genel oyunlarda benden daha yüksek ligde olmalarının tek sebebi duolarının sağlam oynaması.

Westte platin arkadaşımla maç atarken oyunun zevkine vardım, west olmasıda ayrı bir tat zaten.

Ancak arkadaşım platin olduğu için karşıyada bir tane min gold2-plat1 arası oyuncu geliyordu ve bazen mide karşıma geliyordu (smurf hesabı ama mmr gold-plat arası) özellikle plat oyunculardan bazıları aşırı zorlarken ve lane kaybederken, bazılarını çok kolay kazanıp roama çıkıyordum, yani midde pek dengeli maç atamamıştım o zamanlarda da, sanırım TR'de olan eloboost durumu aynen westtede geçerli.

Yani demek istediğim, ormancımla uyumlu oynayıp, üst veya orman oynayan arkadaşımla maçlarımda 'sırıtmıyordum'.
Kanka smurfle beni diyen birisi asla olmadım, karşıma benden lig olarak yüksek tecrübeli bir oyuncu geldiğinde tekrar tekrar yaptığı şeylere farklı tepki vermeye, neyi neden yaptığını anlamaya çalışarak oynadım ve adam beni lanede zorlasa bile tilt olmadım çünkü full focus oyuna odaklıydım, neyseki o hesabı pingden dolayı bıraktım, 40-80 arası değişen pingle gerçekten zor oynanıyor.

TR'ye geçince, kesinlikle istisna olanları hariç, 10 yaşında cocukların arasına düşmüş mağdur olarak görüyorum kendimi.

Karşıya gelen Master Yi, 4 lvl ejder keserken bizimki, ne gang atar ne minyon keser, sap sap dolaşır. (tamam bu biraz bronz ağlaması oldu :) )

Eskiye oranla bu sezon sanki bot farkı yerine artık top ve ormancı farkı yaşıyorum ve genelde ormancı farkı demek direkt maçın bitimi oluyor tecrübelerimce.

Objektifler, ejder-baronlar gerçekten oyuna büyük etki ediyor bunu defalarca tecrübe ettim, heleki bir kadim sonrası fight atmaya çalışıyorlar ya, böyle kafalarına zınk diye kadimle son vuruş atıyolar, orası tam bir dram.

Bu arada orta koridora mavi verilmesi gerektiğini bilmeyen ormancılara hiç girmeye gerek yok, bazıları tamam saldım diyor ve beni 3 lvl hero vs mavi başbaşa bırakıyorlar, sadece birkaç oto veya skile kesmem gereken cana getirmek zorunda olduklarını, bunun bir ormancının görevi olduğunu bilmiyorlar.

Bazıları ise maviyi birlikte keserken uzaklaş sinyali atıyorlar, bazıları hiçbir ping atmayıp ben kesince sövmeye, mide gelip feedlemeye, trollemeye başlıyor veyahutta çarp atıp hiçbir şey demeden devam ediyorlar, ardından ben geri düşersem -bazen düşmesemde- flame başlıyorlar.

Elbette her maç bende iyi oynayamam, kimsede iyi oynayamaz.

Ancak bu 7-8 maç ard arda olunca (arada bir iki maç kazansan bile hiçbir şey farketmiyor lp konusunda) insanın sabrı taşıyor.

Ayrıca kendimin bir analizini yaparsam, orta koridor ve destekte gümüş-altın seviyesine göre çok iyiyim,görüş skorum istisnasız her maç yüksek genelde destek kadar veya daha fazla totem atmış oluyorum maç sonu,minyon konusunda iyiyim (120-220 minyon,leblancta 120 civarı, diğer hero ve adclerde 180-250).

Eksi yönlerim ki eksi yön denirse, o günkü ruh halime bağlı olarak değilde, genelde acayip iyi oynayıp kaybettiğim veya boku bokuna kaybettiğim maçlardan sonra sinirim bozuluyor ve genelde ara veriyorum ama tekrarlanınca, mavi salınmayınca, feedlemesem bile bilerek sadece minyon kesip tflere katılmıyorum ve bunu yazıyorum ona göre oynayın diye tarzı bazılarınızın toksik olarak bile nitelendireceği bir alışkanlığım var, dönmeyeceğini düşündüğüm bir maçsa kesinlikle bunu yapıyorum ve genelde programdan takımımdakilerin kazanma oranına bakıp, maçın late gamede kazanılmayacağını düşündüğümden open veriyorum bitirsinler diye.

Bu arada birçok videoda, /susturall'dan bahsetmişler 4-5ay boyunca sürekli chat kapalı pingler açık oynadım, yeri geldi toksiklik yapanların pingini kapayarak veya sadece ormancının pingini ve chatini açarak.

Benim için bir şey farketmiyor, benim tilt olmam takımımdaki oyuncunun aptalca oynamasıyla, bana yazdıkları genelde şeyimde olmuyor afedersiniz.

Büyük ihtimal flamelerine karşılık vermediğim için çıldırıp afk kalmaya veya feedlemeye başlıyorlar, o kısmını bilmiyorum ne yapıyorlar.

Yani susturall, kesinlikle elohell için bir çözüm değil, sadece maçta tilt olanlara verebilinecek bir tavsiye, maç kazanmayı etkileyen bir unsur değil.

Forumu yeni gördüm ve daha önce bir forumda bu muzdarip olduğumuz durumla alakalı kendi şahsi fikrim anlatmamıştım.

Buraya koyup bu elohellden muzdarip insanlarla tartışmak konuşmak istedim.

Belki atladığım konular vardır lig atlama konusunda lütfen belirtin lakin tek isteğim, "X hero al taşırsın kanka", "bak bu hero meta", "eğer x maç atıp hala bronzdaysan/gümüşteysen/altındaysan... orayı hakediyorsundur kanka","elohell diye bir şey yok","mmr puanı yow","totemsiz oynama knk" gibi saçma sapan laflar yerine oyunun eşleştirme sistemi, tekli-çiftli taktikleri, belki duo bile olabiliriz, o tarz konuşmalar yapmak istiyorum, forumun katılımcı sayısını bilmiyorum ama yinede böyle bir konu açtım.

Oyun nickim, forum ismimle aynı.

Nihayetinde diyeceğim şu, elbette Faker değilim, Gümüş-Altın seviyesi normal bir oyuncuyum, bu seviyede birçok oyuncudan iyi olsam da, yine aynı seviyeden benden daha iyi oyun bilgisine sahip ve belkide benim gibi elohell mağduru oyuncular elbet var.

Aşırı dengeli geçen maçlar olmadımı oldu, 20 maçtan 1-2'de olsa o tarz maçlara denk geliyorum ve çok tatlı geçiyor, gerçekten zevk alıyorum oynarken kazansamda, kaybetsemde, hatta bir ara şans eseri 3-4 maç ard arda dengeli geldi, win-lose hatırlamıyorum ama çok zevk almıştım, takım oyunu olsun, birebirler olsun, baron ve ejder savaşları ki oyunun zaten bu kısmı güzel, kimse SKT maçını Faker için izlemiyor, takımın birbiriyle uyumu, zekice stratejiler, bunlar izlenme sebebi.

Şahsi yorumumu ve durumumu anlattım, biliyorum ki sizlerde benzer sıkıntılardan muzdaripsiniz, biraz dertleşme, iç dökme yazısı oldu.

Boş yapmadıkça, yorum yapmanızı, konuşmayı çok isterim, hayırlı forumlar.

Not: Aşağı birkaç fotoğraf koyuyorum, skorlarım ve KDA'larım ile ilgili, özellikle kaybettiğim 'unlucky' maçlara göz atabilirsiniz.
FİZZ-SOLOQ.jpg
LEBLANC-SOLOQ.jpg
SOLOQ-KDA.png
SORAKA-SOLOQ.jpg
SYN-SOLOQ.jpg
 


Son düzenleme:

SeninAmaçınNe

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
19
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
7
Puanları
20
İyi güzel yazmışsın ancak mevzuyu anlamadım okuyabilen olursa banada anlatabilir mi.
 

Spankly

Play.Agoranw.com
Mesajlar
75
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
48
Puanları
120
Ruh hali
arkadaşımla gold elodan çıkmak için çok çabaladım ve sonunda çıktım adamlar hatta benden kötüyken plat 2 felandı ve benim maç geçmişime bakınca adam direk dediği şey o kadar maç attın neden hala gold'dasın malesef türkiye sunucularında hesap şişiren çok var ve benim maçıma arkadaşımla girdiğimde takımıma en az 2 troll geliyor mecbur öyle yada böyle bir vakit sonra düzeliyor bu arada benim main'de ormancı ve ormancıların mavi salma veya red salma sorumluluğu yok kanka birde ormancıyı kinlendirirsen bu sezonda oyunu kaybettin bil çünkü o lane faktörü oyunu çok etkiliyor maalesef.
 

Javert7

Marangoz
Mesajlar
56
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
3
Puanları
50
Gerçekten zor lig atlamak.
Ancak mavi konusunda yanılıyorsun, 2. veya 3. mavi orta koridorun hakkıdır.
Mid main olarak mavi lane safhasında aşırı yardımcı, haketmeyen midlanerlar istisna.
 

Spankly

Play.Agoranw.com
Mesajlar
75
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
48
Puanları
120
Ruh hali
Gerçekten zor lig atlamak.
Ancak mavi konusunda yanılıyorsun, 2. veya 3. mavi orta koridorun hakkıdır.
Mid main olarak mavi lane safhasında aşırı yardımcı, haketmeyen midlanerlar istisna.
hakedenler olabilir ama ap'si cok giden ormancılarada çok işe yarıyor yani sonuçta middeki minyonlarını 2 3 tane ormancı alsa aynı şeyide diyebilicekmisin? direk flame yapılır gerekirse feedlenir sonuçta oyunda ormanın içindeki tüm yaratıklar ormancının hakkıdır çünkü karşı ormancıyı xpde geçemezsen ejder çalma ihtimalin azalıyor ve çaldırma ihtimalin artıyor çünkü ormancı levelde öndeyse oyunu domine edebiliyor :)
 

Javert7

Marangoz
Mesajlar
56
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
3
Puanları
50
Ben midde yokken zaten farmları alıp ittirmesi gerekiyor ya da gang attığında benimle birlikte farmları alıp kule altına yollamaya yardım etmesi gerekiyor.
 

Javert7

Marangoz
Mesajlar
56
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
3
Puanları
50
Bu kadar mı yani koca forum, sanırım herkes çilingir.
 

SeyhaNk222

Kömür Madencisi
Oyun Geliştirici
Mesajlar
104
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
106
Puanları
400
Ruh hali
tr de oynama bide ormancı duo bul kardo
 

SeyhaNk222

Kömür Madencisi
Oyun Geliştirici
Mesajlar
104
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
106
Puanları
400
Ruh hali
hiç unutmam gold 4 serisinde son seri maçımda jungle a mf alıp trollemişti birisi report ediyosun ama 5 ay sonra geri bildirim geliyor
 

Javert7

Marangoz
Mesajlar
56
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
3
Puanları
50
Tertemiz...Aptal sürüsüyle güzel bir maç daha.
WEWEWE.JPG
 

poturtek

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
19
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
12
Puanları
20
nope, ben elohell e inanmıyorum. iyi oynarsan ve biraz da şansın varsa kazanırsın. günde max. 3 maç at, ilk lose aldığında bırak ve 1 saat ara ver. tekrar gir yine aynı gün. tekrar lose olursa o gün daha maç atma. diğer gün geldiğinde yine aynı şeyi yap. böyle böyle plat1 e kadar geldim ^^ sonrası için yeteneğim el vermiyor maalesef.
 

Üst