multiplayer oynayamıyorsanız domuz portu açın.

al1mert

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Minecraft oynayabilmeniz için iki taraftan birinin (serverin yada sizin) port açması gerekli.Ve çoğu server portsuz.
Ayrıca birçok modemdede port ayarları karmaşık.
yapmanız gereken şey benim domuz portu adını verdiğim portu açmak.
modem ayarlarında port ayarlarına girdiğiniz menüye gidin. DMZ (benim domuz dediğim) yazan yazıya tıklayın.
kendi internal ip adresinizi yazın. (onu da bilmiyosanız siz yaşamayın zaten)
not: dmz host xxx.xxx.xxx.numara şeklinde olur numara yerine internal ip adresinizden büyük bir şey yazın.
ama modeminiz saldırılara hazırlıksız olabilir.Server falan açmayın böyle sadece oynayın.Server açarsanız modeminize bağlanıp kapatabilirler.
normal port açmak daha iyi ama çoğu kişi modem ayarları karmaşık olduğundan beceremiyor.

anlamadıysanız kısaca yazıyım naptımızı
modem arayüzüne girdik
advanced kısmına girdik (yada benzeri)
dmz yazan yere tıkladık
orada sizden port isteyecek x.x.x kısmı yazılıdır zaten siz son kısmını dolduracaksınız büyükçe bir sayı sallayın.(10 falan yeter abartmayın)

Son düzenleme:

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Başlığı görünce saçma diye düşündüm sonra afferim lan dedim :D

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Sağol :D ben minecraft'a başlarken 1 ay uğraşmıştım :D
Bir de bi hatam var sen belki çözersin, 1 ay önce çok rahat port açıyordum. Fakat şu anda açtığımda serveride o port ve ip ile başlattığımda hiçbir site görmüyor portumu DMZ değil tabii ki PVC mi ne :D niye olmuyor bilmiyorum fakat o sırada olan bir kaç şey şu;
1-External ip'm modeme kaç kez reset atarsam atayım değişmiyor.
2-Local IP adresim hep şu ipler oluyor: 192.168.1.100 192.168.1.103
Hep böyel oluyor :p umarım çözüm bulursun olmassa teamviewer ile hallet DMZ de açabilrisin farketmez ama hamachisiz server açmam lazım :D

al1mert

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bir de bi hatam var sen belki çözersin, 1 ay önce çok rahat port açıyordum. Fakat şu anda açtığımda serveride o port ve ip ile başlattığımda hiçbir site görmüyor portumu DMZ değil tabii ki PVC mi ne :D niye olmuyor bilmiyorum fakat o sırada olan bir kaç şey şu;
1-External ip'm modeme kaç kez reset atarsam atayım değişmiyor.
2-Local IP adresim hep şu ipler oluyor: 192.168.1.100 192.168.1.103
Hep böyel oluyor :p umarım çözüm bulursun olmassa teamviewer ile hallet DMZ de açabilrisin farketmez ama hamachisiz server açmam lazım :D
external ip adresin sabit iptir.
bir cmd ye ip config yazıp resmini at yada ordan kopyala yapıştır falan yap bakalım bi

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Açık portlar listesindeki 25567 portunu yanlışlıkla yazmadım ilk öyle denedim şimdi sen hatalı görme diye 25565 yaptım :D onu değiştirmeyi unutmuşum. Onu 25565 diye oku :p

al1mert

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Açık portlar listesindeki 25567 portunu yanlışlıkla yazmadım ilk öyle denedim şimdi sen hatalı görme diye 25565 yaptım :D onu değiştirmeyi unutmuşum. Onu 25565 diye oku :p
tp link te xxx.xxx.xxx.103 yerine xxx.xxx.xxx.104 yaz :)
modem ayarlarında yerel ip adresini yazdığında kendininkinden bir büyüğünü yapman gerekiyor çünkü yazdığın numaradan aşağıdaki bütün numaralara port açılmış oluyor. ben öyle düzeltmiştim :)