al1mert
Obsidyen Madencisi
- En iyi cevaplar
- 0
Minecraft oynayabilmeniz için iki taraftan birinin (serverin yada sizin) port açması gerekli.Ve çoğu server portsuz.
Ayrıca birçok modemdede port ayarları karmaşık.
yapmanız gereken şey benim domuz portu adını verdiğim portu açmak.
modem ayarlarında port ayarlarına girdiğiniz menüye gidin. DMZ (benim domuz dediğim) yazan yazıya tıklayın.
kendi internal ip adresinizi yazın. (onu da bilmiyosanız siz yaşamayın zaten)
not: dmz host xxx.xxx.xxx.numara şeklinde olur numara yerine internal ip adresinizden büyük bir şey yazın.
ama modeminiz saldırılara hazırlıksız olabilir.Server falan açmayın böyle sadece oynayın.Server açarsanız modeminize bağlanıp kapatabilirler.
normal port açmak daha iyi ama çoğu kişi modem ayarları karmaşık olduğundan beceremiyor.
anlamadıysanız kısaca yazıyım naptımızı
modem arayüzüne girdik
advanced kısmına girdik (yada benzeri)
dmz yazan yere tıkladık
orada sizden port isteyecek x.x.x kısmı yazılıdır zaten siz son kısmını dolduracaksınız büyükçe bir sayı sallayın.(10 falan yeter abartmayın)
Ayrıca birçok modemdede port ayarları karmaşık.
yapmanız gereken şey benim domuz portu adını verdiğim portu açmak.
modem ayarlarında port ayarlarına girdiğiniz menüye gidin. DMZ (benim domuz dediğim) yazan yazıya tıklayın.
kendi internal ip adresinizi yazın. (onu da bilmiyosanız siz yaşamayın zaten)
not: dmz host xxx.xxx.xxx.numara şeklinde olur numara yerine internal ip adresinizden büyük bir şey yazın.
ama modeminiz saldırılara hazırlıksız olabilir.Server falan açmayın böyle sadece oynayın.Server açarsanız modeminize bağlanıp kapatabilirler.
normal port açmak daha iyi ama çoğu kişi modem ayarları karmaşık olduğundan beceremiyor.
anlamadıysanız kısaca yazıyım naptımızı
modem arayüzüne girdik
advanced kısmına girdik (yada benzeri)
dmz yazan yere tıkladık
orada sizden port isteyecek x.x.x kısmı yazılıdır zaten siz son kısmını dolduracaksınız büyükçe bir sayı sallayın.(10 falan yeter abartmayın)
Son düzenleme: