Bilgisayarım durduk yere kapanıyor , windows tam yüklenememiş sorunu veriyor.

owen_1

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Başlıktanda anlayacağınız gibi bilgisayarım durduk yere kapanıyor açılmıyor.3-4 denemeden sonra windows tam yüklenememiş diye bir hata veriyor.Özellikle Minecraft oynarken oluyor.Bilgisayarım leptop.Fanlardan sorun var sanırsam.Değiştirirler mi götürsem servise ? Sorun fanlardan mı ?

Bu arada fan hızını kontrol eden/gösteren bir program var mı ?

66onder

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Merhaba sorununuz windows yüklenirken bir anda kapanmış olabilir. veya pc çok ısınıyo isede olabilir. Pc hayatta kalmak için kendine res atar çünkü. Bahsettiğiniz fan hızını gösteren program Hd Tune'dir. Benimki Hd Tune Pro. Normal Hd Tune'de de gösteriyor sanırsam.

66onder

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Hd tuneyi yükle orada healty var oraya gir. Ok yazıyorsa pc sağlıklıdır. Sonra error scan var oraya gir Start'ın altında "QuickScan" var o tiki işaretle (İşaretlemessen tam taraa yapar ama uzun sürer eğer tam sonuç istiyorsan tiki işaretleme 1-2 saat pcyi rahat bırak kendisi çalışsın. Sonra sonuçları görürsün kırmızı yerler olursa hata vardır demektir. İlk önce QuickScan tikini işaretleyi bak. 1-2 Tane kırmızı çıkıyor ise tam tarama yap eğer ful yeşil ise yapmana gerek yok :)

GaLaxY

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bilmiyorum sanırsam çalışmıyor.Çünkü aldığımdan beri hep fanlarla ilgili sorunum var.İşte o yüzden fan hızını kontrol eden bir program istedim.
Laptoptan laptopa değişir mi bilmem ama oyun açtığın sırada fanların devreye girip yüksek ses çıkarması lazım. Fanlar çalışmıyorsa yüksek ısıdan laptop kendini kapatır.

owen_1

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Laptoptan laptopa değişir mi bilmem ama oyun açtığın sırada fanların devreye girip yüksek ses çıkarması lazım. Fanlar çalışmıyorsa yüksek ısıdan laptop kendini kapatır.

Bazen çıkartıyor ancak çok nadir.Fanların daha çok çalıştığı için ses çıkarması normal.Bazen sesler geliyor.1 saniye geliyor kesiliyor 1 saniye geliyor kesiliyor.Anladığım kadarıyla çalışmaya çalışıyorlar :/

66onder

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Aynen hdtuneye bak pc ısısını gösterir. 50 derecenin üstünde ise sorunlar olabilir. Ben şu an nette geziniyorum (Leptop Soğutucusu var) 30 derece felan soğutucu yokken 36 derece felan oluyor

66onder

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Bazen çıkartıyor ancak çok nadir.Fanların daha çok çalıştığı için ses çıkarması normal.Bazen sesler geliyor.1 saniye geliyor kesiliyor 1 saniye geliyor kesiliyor.Anladığım kadarıyla çalışmaya çalışıyorlar :/
Şimdi sen leptopunu kendi servisine ver. Fanını felan temizlesinler. Termal macun ile işlemcinin altını temizlesinler. Ve format atsınlar.

66onder

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Bende şu an 48 derece. :S
Seninki yüksekmiş :/ Performans kaybı olur fanlarını temizle. Çok etki istiyorsan termal macun ile işlemciyi temizle 10 derece felan düşer en az[DOUBLEPOST=1391542326,1391542188][/DOUBLEPOST]
Ops format mı ? çok mu gerekiyor ki format atmak ..
Tahminimce evet, windows hata vermesi normal değildir. Pc kendiliğinden reset atsa fandandır ısıdandır diyebilirim ancak windows hata veriyor ise işletim sisteminde hata vardır. Ccleaner ile bilgisayarındaki gereksiz şeyleri temizle. Kayıt defterindeki sorunları kontrol et. Hard diskinde büyük ihtimal hata var bu sorun sana yeni hard disk gerektirir. 150-250 TL cepten çıkarmak gerekir :/

GaLaxY

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Seninki yüksekmiş :/ Performans kaybı olur fanlarını temizle. Çok etki istiyorsan termal macun ile işlemciyi temizle 10 derece felan düşer en az
Video izliyorum 50 oldu oyun açılsa 60 falan olur bazen elimi fanın çıkış yerine değdirince ocağa değdirmiş gibi yanıyor. 10 saniye orada tutsam elimi yanar. Benim temizleme şansım yok garanti etiketi var sökersem servis dışı kalıyor.