-A.D.H.A.G-

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
-Arzu Dışı Hayal Altı Gezintisi-
-ADHAG-

Bu olay, her yaratıcı kişide bulunur. Her yaratıcı olmayan kişi ise, kendini geliştirerek bunu yapabilir.
ADHAG, çok üstün bir kabiliyettir. Hayal seviyesi bakımından en üst seviyedir. Hayalgücü geniş olup, bunu yapamayan arkadaşlarımız için şimdiden özür dileriz, çünkü çoktan hayalgücüne sahip olduğunuz için bunu kazanamazsınız. Yapabileceğimiz bir şey yok.
ADHAG, daha doğrusu, ADHAG 'sendromu', rastgele bir şeye/yere bakarak, beynin daha önce görmüş olduğu herhangi birkaç görseli birleştirerek ortaya hayal dünyasından bir şey çıkarması olayıdır.
ADHAG seviyesine şahsen erişmiş bulunmaktayım.
Size anlatacağım *hemen gitmek için 3. aşamaya gelin*.

1-Nasıl Çalışır?-
ADHAG, genetik bağlarda olan bir şeydir, fakat bir kere %100 hayalgücü seçildi mi, kendisi iptal olur.
Şöyle düşünün,
Doğarken iki seçeneğiniz var. Ya genetik bağlardan, ADHAG'ı alırsınız, hem %75 oranla hayalgücü, hemde bu epik yeteneğe sahip olursunuz, ya da hayalgücünü %100 yapıp böyle bir olayı unutursunuz.
ADHAG; bir müziğin ritmini ve ya sözlerini dinlerken kurduğunuz bir şehir/mekan bile olabilir.
Eğer "Lake-Christmas Island"ı dinleyecek, ve sözlerine dikkat edecek olursanız, genelde bu herkesin kafasında farklı bir yer yaratan ADHAG etkisi olacaktır.

2-Hayalgücü'nden Farkı Nedir?-
Burası biraz zor. Anlamakta güçlük çekerseniz yorum yazabilirsiniz.
---
ADHAG olayını herkes yapamaz.

Hayalgücü, her gende bulunur. Bu durumda herkesin hayal gücü vardır. Fakat ADHAG, gende bir kere bulunduktan sonra doğal yönlerle geliştirilerek (müzik dinlemek, resim yapmak, çizgifilm izlemek gibi) edinilir. Fakat bu durumu sadece embriyo seçebilir, ve sizin burada yetkiniz olmadığı için, %50-%50 şans ile doğarsınız. Bazı ADHAG sahipleri, o kadar umursuzlardır ki, içlerinde yatan bu yeteneği, fani hayat üzerine kaybederler. (Bkz: iş stresi, stres vb.)
ADHAG, kazanılabilir. Eğer hayalgücünüzün fazla olmadığını benimsediyseniz, bu ilkede gidilerek bu yetenek geliştirilebilir.

2,5-Nerede İş Görür?-
ADHAG, genelleme olarak başarımınızı arttırır. Her işte (!evetherişte!). Amele bile olsanız, bir tuğlanın kırık ucucnun nereye geldiğine dair bir fikriniz olur, hatta bu sayede belki o tuğlayı kullanmak bile istemeyebilirsiniz. Çünkü ADHAG, zihnin her bir köşesine girerek yaratıcılığı arttırır. Tereddüt duygusu da bir o kadar arttığı için tuğlayı koyan amele, "ya kırılırsa" düşüncesine kapılarak seçenek değiştirebilir. Hayati bir önemi olabilir.
3-Nasıl Geliştirilir?-
Normal bir şekilde müzik dinlenerek geliştirilemez. Müziği anlamalı, sözlerinden bir şeyler canlandırmalı ve ritmini canlandırmaya uydurmalısınız. Mesela, bir tekno dans müziğini epik bir savaş sahnesine uyarlarsanız, bir ADHAG yeteneği sizde kabarmış demektir.
Okuduğunuz kitaptaki yerleri, geometrik olarak zihninizde değiştirerek kazanabilirsiniz (Bkz: LotR'deki her bir yeri sadece verilen özelliklerden kendinize göre şemallendirmek).
Çizgifilm izleyerek, oradaki her bir değişik görseli alarak başlayabilirsiniz.

|Her türlü oyunu oynayarak, grafik önemli olmadan, sadece geometrik bir biçimde "kalıplarını" hafızanıza alabilirsiniz.|
Bunu derken şöyle anlayın; bir masaya bakın. Masanın içindeki desenleri unutun, sadece dışını çizermiş gibi bir kalıbını beyninize işleyin. Eğer Yeselectro'nun konularını takip ediyorsanız (*arkadaşıyım ben*) anlarsınız.

-ShadowFlex
*Yeselectro, 1 yıllığına Britanya'ya gitti. Ama konuları bana mesaj atıyor, ben buraya yazıyorum. Merak etmeyin, paylaşım fazla olacak. Merhaba bu arada :3

Kralimben

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
ADHAG, daha doğrusu, ADHAG 'sendromu', rastgele bir şeye/yere bakarak, beynin daha önce görmüş olduğu herhangi birkaç görseli birleştirerek ortaya hayal dünyasından bir şey çıkarması olayıdır.

Ben kafamı çeviriyorum ilk görür görmez atıyorum kurt yüzüne benzetiyorum çok anlamsız bi deseni bu o mudur?

ununbium

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yazıya for sadeve başlığı okudum

Forumda birşeyi sormadan önce google kullanın. Bu bir imzadır genele söylenmiştir. Tapatalktan giriyorum.

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Kaç parça acaba birde kaç TL değerinde acaba yeselektro beycigim

Forumda birşeyi sormadan önce google kullanın. Bu bir imzadır genele söylenmiştir. Tapatalktan giriyorum.
Konuyu okursan benim Yeselectro olmadığımı da anlarsın. İmzan havalıymış ama aynı baabdaki başka olayı yerine getirmiyorsun -,-

ununbium

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Konuyu okursan benim Yeselectro olmadığımı da anlarsın. İmzan havalıymış ama aynı baabdaki başka olayı yerine getirmiyorsun -,-
Pardon okuyasim gelmedi o kadar cnmsss

Özür dilerim

Kralimben

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Yeselectro'dan gelen cevap şu yönde: Sende ADHAG hiç yok mu?
Ben kafamı çeviriyorum ilk görür görmez atıyorum kurt yüzüne benzetiyorum çok anlamsız bi deseni bu o mudur?
Beğenmen, evet anlamına mı geldi?

Bir de dediğin gibi çok zekiyim ama tembelim hemen anlıyorum :D
ADHAG, genelleme olarak başarımınızı arttırır. Her işte (!evetherişte!).

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Şöyle düşünün;
Karavan gördüğünüz zaman, eğer arkasında da bir dağ ve ya çayır varsa, gün batımına yetiştiyseniz, o manzaraya bakıp, iki salise gibi kısa bir zaman içinde bir "dünya" yaratırsınız. Sizin geri kalan söyledikleriniz hayalgücüne girer.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Şöyle düşünün;
Karavan gördüğünüz zaman, eğer arkasında da bir dağ ve ya çayır varsa, gün batımına yetiştiyseniz, o manzaraya bakıp, iki salise gibi kısa bir zaman içinde bir "dünya" yaratırsınız. Sizin geri kalan söyledikleriniz hayalgücüne girer.
Aslında tam da bu oluyor. Ayrıca o görüntüyü daha önce görmüşüm gibi hissediyorum :/

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Şu klibi izleyip, evlerin içinde dışını hayal etmek gibi mesela. Neredeyse zor işleri yapabilmek de ona bağlıdır.