- En iyi cevaplar
- 0
Görüşlerinize yorumlarınıza açığım. Gerçekten ben tek bir şeye körü körüne bağlanmıyorum. Öncelikle 2 adet irade var diyorsun biliyorum bende liseden mezun oldum ve din derslerine girdim. Fakat iki irade türünde de yaratıcı bizim ne yapacağımızı biliyor bunu inkar edemeyiz. Edersek yaratıcının sonsuz bir güce sahip olduğunu baltalamış oluruz.Madde 1 - Şu konuyu ergen ateist sayfaları o kadar çok kullandı ki insanlar kaderin ne olduğunu araştırmadan koyun gibi inanıyor. Kader 2 ye ayrılı külli irade ve cüzi irade olmak üzere. Cüzi irade kişinin kendi iradesidir kendi hayatına yön verir yaptıklarının bedelini öder. Külli irade ise bizim isteğimizin dışında gerçekleşen bir takım olaylardır. Mesela sen yoldan geçerken sağına soluna bakmazsan araba çarpar, ama bakıp öyle geçersen çarpmaz gibi. Ya da şöyle bir örnek daha vereyim: Bir sınava gireceksin ve cevapları biliyosun. Cevapları biliyosun diye sınava girmemezlik yapmazsın değil mi?Sınavda kaydırma yapma ihtimalin, yanlış bakma ihtimalin vs çok yüksek.
2- Sonsuz güçteki tanrı olayı.. Tanrı kendini ispat etmek için böyle bir şey neden yapsın?? Bu kadar mantıksız bir soru olamaz. Dünyada herkes yaptıklarının bedelini ödeyecektir. Bu ister peygamber olsun ister din adamı olsun ister ateist olsun. Bu ispat değil bir cezadır.
3- ''Bir de şu denir'' kim diyor? Biraz daha açık anlatır mısın?
Karikateist gibi saçma sapan, ayetlerin belirli kısımlarını kesip lanse eden sayfaları takip edip, kuranı okumayıp ''ben sorguluyorum'' diyemezsiniz. Ha bu arada Kuranın Türkçe mealini okudum, hiçbir tutarsızlık bulamadım.
Sonsuz güçte tanrı olayında ise ispat etmesi gerekmez fakat bir yaratıcı varsa (ki şu an inanıyorum) çok egoist biri.
Eğer çevredeki bir kaç kişinin konuşmalarına katılırsan "önceden yapacağını biliyordu" gibi sözleri rahatlıkla duyabilirsin.
Evet biliyorum bazı paylaşımları çok abartıyorlar tıpkı yanlı medya gibi onayladığını söyleyemem.Karikateist Ayetleri Çarpıttığı Gerçeği :3![]()