Ha bu arada şöyle düşün. Yanlışlıkla icat edilen şeyler var biliyorsun değil mi? O icadı yapan adam icat etmeden önce ne icat edeceğini biliyor muydu? Birkaç deneme yapmasaydı o aleti icat edebilecek miydi? Özgürlük sana kalmış. Kendi seçimini yapabilirsin. her şey sana kalmış. Sen arkadaşının düşük bot alacağını biliyorsun diyelim, o arkadaşın çalışıp yüksek alamaz mı?Anlattığınız şeyi biliyorum birçok kişi aynı örneği veriyor. Fakat bu benim için gerçeği değiştirmiyor sonuç olarak ne yapacağını biliyor.![]()
İlk örneğinde insanın ne kadar kusursuz yaratıldığını anlatmaya çalıştın sanırım fakat araştırma yaparsan insanın o kadar kusursuz olmadığını görürsün. Örneğin dayanıksız eklemler ve göğüs kafesi vb. İkinci örnekte ise bir öğrenci ne kadar çalışırsa çalışsın sınavı yapan kişi geçmesini istemiyorsa geçemez.[DOUBLEPOST=1408602805,1408602771][/DOUBLEPOST]Ha bu arada şöyle düşün. Yanlışlıkla icat edilen şeyler var biliyorsun değil mi? O icadı yapan adam icat etmeden önce ne icat edeceğini biliyor muydu? Birkaç deneme yapmasaydı o aleti icat edebilecek miydi? Özgürlük sana kalmış. Kendi seçimini yapabilirsin. her şey sana kalmış. Sen arkadaşının düşük bot alacağını biliyorsun diyelim, o arkadaşın çalışıp yüksek alamaz mı?
Anlatım bozukluklarının ve çakışmaların farkındayım bilgisayara geçince bayağı uzun yazı yazacağım...
Alfa ateist, ben deistim.her şey kendi kendine kusursuz bir biçimde oluşuyor zatenve ateist olan sen misin yoksa Alfa mı?
Sent from my NOKIA Lumia 820 using Tapatalk.
Biz insanlar tek üstünlüğü strateji üretebilmesidir bir aslanla kafa kafaya geldiğinizde starteji üretirsiniz kaçmak bile bir stratejidir hayvanların düşünme kapasitesi sınırlıdır işte hayvanlardan üstün yapanda budur evet göğüs kafesi zayıf fakat zırh yaptık daha dayanıklı olalım diye ev yaptık korunalım diye tarla yaptık yemek diye silah yaptık birbirimizi vuralım diyeİlk örneğinde insanın ne kadar kusursuz yaratıldığını anlatmaya çalıştın sanırım fakat araştırma yaparsan insanın o kadar kusursuz olmadığını görürsün. Örneğin dayanıksız eklemler ve göğüs kafesi vb. İkinci örnekte ise bir öğrenci ne kadar çalışırsa çalışsın sınavı yapan kişi geçmesini istemiyorsa geçemez.[DOUBLEPOST=1408602805,1408602771][/DOUBLEPOST]
?Tartışma çıkacak bak şimdi![]()
Şu anlık kendimizi üstün görüyoruz. Dediklerine hak veriyorum fakat bu he böyle sürmeyeceğini düşünüyorum.Biz insanlar tek üstünlüğü strateji üretebilmesidir bir aslanla kafa kafaya geldiğinizde starteji üretirsiniz kaçmak bile bir stratejidir hayvanların düşünme kapasitesi sınırlıdır işte hayvanlardan üstün yapanda budur evet göğüs kafesi zayıf fakat zırh yaptık daha dayanıklı olalım diye ev yaptık korunalım diye tarla yaptık yemek diye silah yaptık birbirimizi vuralım diye
Hoşgörü adı altında konuşursak bir şey olmaz.Tartışma çıkacak bak şimdi![]()
Ruh çok değişik bir şey, ruhun olduğuna inanmıyorum sanırım.Sadece "Ruh" olayını düşünmen gerekiyor bir Tanrı'nın olduğunu anlaman için.![]()
Aynen Erzurum'daydım 3 sene boyunca. Çok abartıyorlar. İslamiyet'te olmayan şeyleri kendi gelenekleriyle birleştiriyorlar.Şu an ortadoğu ve diğer müslüman bölgelerdeki duruma bakarsan neden müslümanların ödül alamadığını anlarsın.
Ne kadar araştırsan da Ruh'un bilimsel bir açıklamasını bulmazsın :/ Çünkü -dediğin gibi- Ruh çok değişik bir şey, sen doğunca Ruh nasıl oluyor da senin bedeninde çıkıveriyor? Seni ne yaşamaya teşvik ediyor? gibi soruların var değil mi?Ruh çok değişik bir şey, ruhun olduğuna inanmıyorum sanırım.![]()
Kusura bakma ama şu an bilim dinden daha çok işe yarıyor. Ruh'a inanmayan biri ruhun bedeninde olduğunu kabul etmiyor zaten. Beni beynim dünyada güzel şeyler bırakmak için yaşamaya teşvik ediyor.[DOUBLEPOST=1408646828,1408646760][/DOUBLEPOST]Ne kadar araştırsan da Ruh'un bilimsel bir açıklamasını bulmazsın :/ Çünkü -dediğin gibi- Ruh çok değişik bir şey, sen doğunca Ruh nasıl oluyor da senin bedeninde çıkıveriyor? Seni ne yaşamaya teşvik ediyor? gibi soruların var değil mi?Bence Ruh insan aklının alamayacağı bir işleyiş biçimine sahip ve var.
![]()
Genelde bu işleri mezhep ve tarikatlar yapıyor.Aynen Erzurum'daydım 3 sene boyunca. Çok abartıyorlar. İslamiyet'te olmayan şeyleri kendi gelenekleriyle birleştiriyorlar.
O mantıkla bakarsan sen ölünce tamamen yok mu olacaksın?Kusura bakma ama şu an bilim dinden daha çok işe yarıyor. Ruh'a inanmayan biri ruhun bedeninde olduğunu kabul etmiyor zaten. Beni beynim dünyada güzel şeyler bırakmak için yaşamaya teşvik ediyor.
Evet ben öldükten sonra doğmadan önce neredeysem (hiçbir yer) oraya gideceğim. Hayata gelmeyi ben seçmedim ama yaşama amacımı seçebilirim o da insanlığa, dünyaya güzel bir şeyler bırakmak.O mantıkla bakarsan sen ölünce tamamen yok mu olacaksın?
Neyse daha fazla tartışmayacağım. Nasılsa öbür tarafta görürsün.Evet ben öldükten sonra doğmadan önce neredeysem (hiçbir yer) oraya gideceğim. Hayata gelmeyi ben seçmedim ama yaşama amacımı seçebilirim o da insanlığa, dünyaya güzel bir şeyler bırakmak.