Bende öyleyim...
Sıkılmak denen şey aslında sıkılmaktır. Eğer sıkılırsan -->(Sen)<--- iki taraftan bastırılmaya başlarsın. Teorik olarak iki taraftan bastırılırsan buna sıkılmak deniliyor. Ve sıkılıncada insanın nefes alması zorlanıyor ama bunu psikolojik bir sorun olduğu için farkedemezsin. Nefes alman zorlaştığını anlamadığın içinde "canım sıkılıyor" dediğinde ne yapsan zevk alamıyosun gibi bir anlam çıkar ortaya. Bu tip durumlarda genellikle 10 saniye derin nefes ver al yapman gerekiyor. Ve bu sayede nefes alma zorluğu atlatılmış oluyor ve "canım sıkılıyor" kavramından kurtulmuş oluyorsun. Eğer hala ne yapsan canın sıkılıyor ise tek yapman gereken ya korkacaksın ya da acayip derece gülebileceğin bir komik montaj olur kedili komikli şeyler olur öyle şeyler izlemen veya yapman. Bu durumda ise can sıkıntını geçirmek için yaptığını bilip yaparsan bunu unutrsun. Diyelim ki unutmadım yalancı boşuna vaktimi aldın uydurma gibi şeyler diyorsan eğer şöyle bir şey denemeni istiyorum. Yapma, yapma derken alışkanlığını kaldırmak için eğer 2 3 kere aynı şeyi yapıp sürekli canın sıkılıyorsa ondan uzak dur yaptığın şeylerden hangisinden canın sıkılıyorsa o kavramı unut yapma onu veya eğer onu çok yapmak istiyorsan ve yapınca da canın sıkılıyorsa(öyle şey mi olur be yalancı,,,demeyin çoğu arkadaşımın yaşadığı bir sorun, psikolojik bir durum bu. Beynin yapmak istiyor ama canın istemiyorsa orta da bir kavga çıkar ve araya dalak böbrekte girdiğinde o işten canın sıkılmış oluyor çünkü beyin tek başına kalır dalak böbrek kalp canın yanında durur ve beyin kaybeder.) Sıkılmayacağını düşündüğün ona benzer bir şey yap. Mesela kanal mı açmak istiyorsun ?. Diyelim ki survival oyunları hakkında kanal açtın video çekiyosun ve videonun ortasında canın sıkılıyor amaan böyle oyun mu olur diye. O zaman survivol değil çok ironik insan dışı hayvanımsı derecede gerçek dışı renklerin kullanılmış olduğu heyecan verici patlamalı bir oyun türü bulup onları oynamalısın veya çektiğin oyundan uzak bir tür olan oyun oynamalısın. Öyle oyun var mı dersen octodad var, brawlhalla var, ismini unuttuğum nineli aynı bilgisayarda iki kişi oynayabildiğin kedi kurtarma oyunu var vb vb...
Uydurduğumu veya dalga geçtiğimi düşünüyorsan öyle değil. Bu sorunu yaşayan ben dahil arkadaşlarım var.(Evet bende kendimle arkadaşım../)
_
Üşengeçsen kısaca canın sıkıldığı şeyleri yapma