TheRedstoneEngineer
Obsidyen Madencisi
- En iyi cevaplar
- 0
Android kullanıyorum, verdiğin örnekleri bir tanımlayayım. (Zenfone 2 kullanıyorum bu arada)Emin ol ki, senden daha çok ilgiliyim.
Bazı arkadaşlarımız android almaya devam etsin, "Aman Telefonum ısındı", "şarj gidiyor","Güncelleme geldi yavaşladı" vs. vs. sıkıntılar.
Bazı arkadaşlarımız da iOS almaya devam etsin, "şarj gidiyor","depolama alanı doluyor","bluetooth bile yok" vs. vs. sıkıntılar
Diğerleri de Windows Phone almaya devam etsin, "uygulama çıkmıyor","aşırı karmaşık" vs. vs. sıkıntılar.
Kusursuz bir sistem olsa söylerdim herhalde. Ne yazıkki yapan da yok. Ya özgür olacak stabil olmayacak, ya özgür olmayacak stabil olacak, ya da hem stabil olacak hem özgür olacak ama karmaşık olacak, adam akıllı uygulama çıkmayacak. Bunu okuyan herkes de gerçeğin farkında. Ben şahsen Android öneririm. Nedeni de kolay ulaşılabilir bir sistem olması. Ama kusursuz değil.
Aman ısınıyor: Bugüne kadar en yüksek 67 dereceyi gördüm, o da şarjda ve en yüksek grafikte asphalt 8 oynadıktan sonra. Intel Atom olması da ısınmasına bir etken diyordum, fakat arkadaşım G3'ü ile 87 dereceyi gördükten sonra çok ısınmadığı kanaatine vardım. Ha tabi o da android fakat ısınması bir soruna yol açmıyor bende, şarjda olmazsa asphalt'ta 53 derece falan oluyor ki ideal sıcaklık. CPU-Z ile ölçüyoruz bu arada.
Şarj gidiyor: Evet gidiyor çünkü ekranım led değil lcd ve 1080p - 5.5", ayrıca işlemcim Intel Atom o da biraz şarj yiyor, bu kadar zorlamaya 3000mAH ne kadar yeterli olursa. Ki gece şarja takıyorum 10%'un altına düşmüş olmuyor.
Güncelleme geldi yavaşladı: Neredeyse her iki haftada bir güncelleme alıyorum, hiçbi güncelleme eskisinden daha kötü değildi.
Kısacası markanın kötülüğünü sistemlere yansıtmak doğru değildir. iOS ve Windows Phone ben de kullanmam, ama android'in kötü denecek bir yanı yok.
Asıl konuya gelirsek telefonumda Eset'in ücretsiz sürümünü kullanıyorum. (Eset bilgisayarda iyi değil fakat androidde gerçekten iyi. Kendi yaptığım testlerde de, internetteki testlerde de Kaspersky'i geride bırakıyor.) Eset'in yanında aynı zamanda MalwareBytes-AntiMalware kullanıyorum. Normal şartlarda iki antivirüs aynı anda kulanılırsa çakışabilirler fakat MalwareBytes biraz daha farklı bir ürün. Ve saçma sapan yerlere girmiyorum, o çıkan virüs reklamlarına tıklamıyorum, güvenmediğim apk'yı kurmuyorum, gayet temiz kullanıyorum.