Android tabanlı cihazları nasıl koruyabiliriz?

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Emin ol ki, senden daha çok ilgiliyim.

Bazı arkadaşlarımız android almaya devam etsin, "Aman Telefonum ısındı", "şarj gidiyor","Güncelleme geldi yavaşladı" vs. vs. sıkıntılar.
Bazı arkadaşlarımız da iOS almaya devam etsin, "şarj gidiyor","depolama alanı doluyor","bluetooth bile yok" vs. vs. sıkıntılar
Diğerleri de Windows Phone almaya devam etsin, "uygulama çıkmıyor","aşırı karmaşık" vs. vs. sıkıntılar.

Kusursuz bir sistem olsa söylerdim herhalde. Ne yazıkki yapan da yok. Ya özgür olacak stabil olmayacak, ya özgür olmayacak stabil olacak, ya da hem stabil olacak hem özgür olacak ama karmaşık olacak, adam akıllı uygulama çıkmayacak. Bunu okuyan herkes de gerçeğin farkında. Ben şahsen Android öneririm. Nedeni de kolay ulaşılabilir bir sistem olması. Ama kusursuz değil.
Android kullanıyorum, verdiğin örnekleri bir tanımlayayım. (Zenfone 2 kullanıyorum bu arada)
Aman ısınıyor: Bugüne kadar en yüksek 67 dereceyi gördüm, o da şarjda ve en yüksek grafikte asphalt 8 oynadıktan sonra. Intel Atom olması da ısınmasına bir etken diyordum, fakat arkadaşım G3'ü ile 87 dereceyi gördükten sonra çok ısınmadığı kanaatine vardım. Ha tabi o da android fakat ısınması bir soruna yol açmıyor bende, şarjda olmazsa asphalt'ta 53 derece falan oluyor ki ideal sıcaklık. CPU-Z ile ölçüyoruz bu arada.
Şarj gidiyor: Evet gidiyor çünkü ekranım led değil lcd ve 1080p - 5.5", ayrıca işlemcim Intel Atom o da biraz şarj yiyor, bu kadar zorlamaya 3000mAH ne kadar yeterli olursa. Ki gece şarja takıyorum 10%'un altına düşmüş olmuyor.
Güncelleme geldi yavaşladı: Neredeyse her iki haftada bir güncelleme alıyorum, hiçbi güncelleme eskisinden daha kötü değildi.
Kısacası markanın kötülüğünü sistemlere yansıtmak doğru değildir. iOS ve Windows Phone ben de kullanmam, ama android'in kötü denecek bir yanı yok.
Asıl konuya gelirsek telefonumda Eset'in ücretsiz sürümünü kullanıyorum. (Eset bilgisayarda iyi değil fakat androidde gerçekten iyi. Kendi yaptığım testlerde de, internetteki testlerde de Kaspersky'i geride bırakıyor.) Eset'in yanında aynı zamanda MalwareBytes-AntiMalware kullanıyorum. Normal şartlarda iki antivirüs aynı anda kulanılırsa çakışabilirler fakat MalwareBytes biraz daha farklı bir ürün. Ve saçma sapan yerlere girmiyorum, o çıkan virüs reklamlarına tıklamıyorum, güvenmediğim apk'yı kurmuyorum, gayet temiz kullanıyorum.

AtakanRS

osu!
En iyi cevaplar
0
Android kullanıyorum, verdiğin örnekleri bir tanımlayayım. (Zenfone 2 kullanıyorum bu arada)
Aman ısınıyor: Bugüne kadar en yüksek 67 dereceyi gördüm, o da şarjda ve en yüksek grafikte asphalt 8 oynadıktan sonra. Intel Atom olması da ısınmasına bir etken diyordum, fakat arkadaşım G3'ü ile 87 dereceyi gördükten sonra çok ısınmadığı kanaatine vardım. Ha tabi o da android fakat ısınması bir soruna yol açmıyor bende, şarjda olmazsa asphalt'ta 53 derece falan oluyor ki ideal sıcaklık. CPU-Z ile ölçüyoruz bu arada.
Şarj gidiyor: Evet gidiyor çünkü ekranım led değil lcd ve 1080p - 5.5", ayrıca işlemcim Intel Atom o da biraz şarj yiyor, bu kadar zorlamaya 3000mAH ne kadar yeterli olursa. Ki gece şarja takıyorum 10%'un altına düşmüş olmuyor.
Güncelleme geldi yavaşladı: Neredeyse her iki haftada bir güncelleme alıyorum, hiçbi güncelleme eskisinden daha kötü değildi.
Kısacası markanın kötülüğünü sistemlere yansıtmak doğru değildir. iOS ve Windows Phone ben de kullanmam, ama android'in kötü denecek bir yanı yok.
Asıl konuya gelirsek telefonumda Eset'in ücretsiz sürümünü kullanıyorum. (Eset bilgisayarda iyi değil fakat androidde gerçekten iyi. Kendi yaptığım testlerde de, internetteki testlerde de Kaspersky'i geride bırakıyor.) Eset'in yanında aynı zamanda MalwareBytes-AntiMalware kullanıyorum. Normal şartlarda iki antivirüs aynı anda kulanılırsa çakışabilirler fakat MalwareBytes biraz daha farklı bir ürün. Ve saçma sapan yerlere girmiyorum, o çıkan virüs reklamlarına tıklamıyorum, güvenmediğim apk'yı kurmuyorum, gayet temiz kullanıyorum.

87 Derecenin ne olduğunu bilmiyorsun sanırsam. 36 Derece sıcaklıkta yandığımız bir dünyadayız. 87 Derecede elimiz kavrulur be. Ayrıca ASUS için de:

Google hala x86 için Android çıkarmadı. x86 için hala "Android Emulatörü" kullanılmakta. Bu da stabilizasyon sorunları teşkil edebilir. ASUS Intel Atom kullandığı için biraz sıkıntı. Atom gibi bir işlemci için bu sıcaklıklar zaten normal. Ancak, G3 teki 87 derece kabul edilemez.

Ve son olarak, böyle sıkıntılar olmaması için Google kendi işlemcilerini üretip bunların kullanımını zorunlu tutsa daha mantıklı olur. :)

Dpelqpleq

2 + 2 = 5
En iyi cevaplar
0
"İki sistemde berbat" diyen kişiler acaba ne kadar teknoloji ile ilgililer bir fikrim yok. Sizlerin şu an berbat dediği yazılımlar milyonlar tarafında kullanılmakta ayrıca size sorum hangi kriterlere göre "berbat" bu yazılımlar? Bir yorum yapmadan önce telefon, yazılım ve teknoloji ile ilgili bilginiz olması gerek. Siz şu 10 sene içerisindeki değişimi biliyormusunuz? Symbian'dan bu günlere gelinmesinin ne kadar zaman aldığını hiç biliyormusunuz? Elbette bilmiyorsunuz çünkü insanlığın genel özelliği olan "konuşayımda yanlışmış değilmiş çokta umrumda" kafasına sahipsiniz. Benim şahsi görüşüm Android açık kaynak kodlu olması dolayısıyla geliştirilip kişiselleştirilmeye çok daha açık bir sistem. iOS kullanıcıya kolaylık sağlayan ve günlük normal bir insanın kullanımına hitap eden bir sistemdir. Kısaca Android geliştiriciler ve gelişmiş kullanıma açık olan bir sistem iken iOS günlük hayattaki kullanımla kısıtlanmış ancak Android'e oranla daha kullanıcı dostu bir sistem. Ben şahsi olarak Android'i tercih etmekteyim. Teknoloji gelişmeye devam ettikce daha karşımıza bizleri şaşırtacak bir sürü sistem ve cihaz çıkacak.
Sistemde en ufak detayın beni rahatsız etmesi onu kullanmamam için bir sebeptir velhasıl birinide kullanmak zorundayım, ki oda iOS'tur, aralarından bana göre en iyi olup hala bana göre yetersiz bir isletim sistemidir.

Tek tek ele alayım, Android neden kullanmıyorum?: Arayüzdeki düzenleme modları, widgetlar(widget'ta gereksiz bana göre) ve uygulamalar için yine tıklanarak girilen ek ana sayfayı gereksiz buluyorum. Teknik olarakta deyinmek zorundayım, orta tuşun sağ-sol'undaki tuşlar ve ön cama samsungun ve birçok markanın ısrarla koyduğu marka ismini kullanmamam için yeterli görüyorum.
Windows phone işletim sistemi: Arayüzü hoşuma gitmiyor.
Ek olarak android ve windows işletim sistemleri e-posta hizmeti olarak g-mail yada hotmail sunuyor diye biliyorum.
Apple'a ait e-posta servisinin mobilde ve masaüstünde kullanımını(g-mail yahoo hotmail - diğerleri) daha kolay bulduğum için bunlarda androidi/w-phone'u kullanmamam için bir sebep.

Gelelim iOS'a. Neden bunu kullanıyorum/Neden berbat dedim?: Kullanıcıya eksiksiz bir deneyim sunmak için birçok özelliği tek çatı altında toplayan, yaptığı sistemi herhangi bir yetkiliye danısmayacak kadar net açıklayan temiz sade bir arayüz.
İşletim sistemi olarak beğenmediğim beni oldukça rahatsız eden birkaç noktası:
1- Sistemi bozmayacak bazı yerleşik uygulamaların silinememesi: ör: Podcast'ler, Watch, Wallet, İpuçları
2- Alttan cıkan sayfadaki özellikleri üstten indirilen sayfaya eklememeleri: Web gezintilerindede sıkıntı olan bir durum(5.5'luk plus modelleri dısında 4.7'lik modellerde rahatsız ediyor).
3- Bazı yerleşik uygulamalarının hala sıkıştırılmamıs olması: iTunes, iTunes U, App Store, Game Center // Takvim, Saat // Mesajlar, Telefon, FaceTime, Numbers, Kişiler // Kamera, Sesli Notlar //

Teknik olarakta çok eksiği var tabi.