Argument

KralDerT

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Beyler şu argument denilen kavram nedir ? Ne işe yarıyor ? Nasıl kullanılıyor ? Türleri filan nedir ? Bu gibi soruların cevabını arıyorum.

efe2002ozyay

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bende hep merak etmişimdir ..
Ama anlamını bİlmiyorum..
Sadece söylemesi hoş "Argument" :p

SnKaan

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Command /mesaj [<text>] [<player>]:
Burdaki text kismi ilkbasta oldugu icin arg-1 dir.Player kismi ise arg-2 orada bir tane daha text olsaydi o da arg-3 olacakti.mesela oyunda '/mesaj naberkanka gularslankaan' yazdik diyelim.arg-1 = naberkanka , arg-2 ise gularslankaan oldu .send "%arg-2%" to player yazarsanda oyuncuya arg-2 ye yani <player> kismina ne yazildiysa onu mesaj atar

Kod:
command /mesaj <text> <player>:
    trigger:
        send "%arg-1%" to arg-2

bu kodu skripte eklediğimizde, oyunda "/mesaj nerdesin? osman" yazarsak oyundaki osman kişisine nerdesin? diye yazı yollacaktır.

Kod:
command /oyundan <text>:
    trigger:
        if argument-1 is "kickle":
            kick player
Bu koddada <text> kismina kickle yani oyundayken "/oyundan kickle" yazarsak bizi oyundan kicklicektir.Kickle yerine başka bişi yazarsaydık hiçbirşey olmayacaktır.çünkü "if argument-1 is "kickle":" bu satır bize diyorki argument-1 (arg-1) kickle ise aşağıdaki kodu uygula.

Kısaltmalar:
arg-1, arg 1, argument 1, argument-1

Son düzenleme:

Minecraftplayerr

Java, Skript, Php, Html, Css, Javascript, Anime
En iyi cevaplar
7
Burdaki text kismi ilkbasta oldugu icin arg-1 dir.Player kismi ise arg-2 orada bir tane daha text olsaydi o da arg-3 olacakti.mesela oyunda '/mesaj naberkanka gularslankaan' yazdik diyelim.arg-1 = naberkanka , arg-2 ise gularslankaan oldu .send "%arg-2%" to player yazarsanda oyuncuya arg-2 ye yani <player> kismina ne yazildiysa onu mesaj atar

Kod:
    trigger:
        send "%arg-1%" to arg-2

bu kodu skripte eklediğimizde, oyunda "/mesaj nerdesin? osman" yazarsak oyundaki osman kişisine nerdesin? diye yazı yollacaktır.

Kod:
command /oyundan <text>:
    trigger:
            kick player
Bu koddada <text> kismina kickle yani oyundayken "/oyundan kickle" yazarsak bizi oyundan kicklicektir.Kickle yerine başka bişi yazarsaydık hiçbirşey olmayacaktır.çünkü "if argument-1 is "kickle":" bu satır bize diyorki argument-1 (arg-1) kickle ise aşağıdaki kodu uygula.

Kısaltmalar:
Güzel bir anlatım olmuş hep arg 1 kullanırdım çünkü "argument" kelimesini hep "arguement" olarak bilirdim :(

KralDerT

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0

Kod:
    trigger:
        send "%arg-1%" to arg-2

Kod:
command /oyundan <text>:
    trigger:
            kick player

Kısaltmalar:
ben skript rehberinde görmüştüm. player-argument , number-argument , item-argument , text-argument bunlar ne oluyor ?