command /mesaj <text> <player>:
trigger:
send "%arg-1%" to arg-2
command /oyundan <text>:
trigger:
if argument-1 is "kickle":
kick player
Güzel bir anlatım olmuş hep arg 1 kullanırdım çünkü "argument" kelimesini hep "arguement" olarak bilirdimCommand /mesaj [<text>] [<player>]:
Burdaki text kismi ilkbasta oldugu icin arg-1 dir.Player kismi ise arg-2 orada bir tane daha text olsaydi o da arg-3 olacakti.mesela oyunda '/mesaj naberkanka gularslankaan' yazdik diyelim.arg-1 = naberkanka , arg-2 ise gularslankaan oldu .send "%arg-2%" to player yazarsanda oyuncuya arg-2 ye yani <player> kismina ne yazildiysa onu mesaj atar
Kod:command /mesaj <text> <player>: trigger: send "%arg-1%" to arg-2
bu kodu skripte eklediğimizde, oyunda "/mesaj nerdesin? osman" yazarsak oyundaki osman kişisine nerdesin? diye yazı yollacaktır.
Bu koddada <text> kismina kickle yani oyundayken "/oyundan kickle" yazarsak bizi oyundan kicklicektir.Kickle yerine başka bişi yazarsaydık hiçbirşey olmayacaktır.çünkü "if argument-1 is "kickle":" bu satır bize diyorki argument-1 (arg-1) kickle ise aşağıdaki kodu uygula.Kod:command /oyundan <text>: trigger: if argument-1 is "kickle": kick player
Kısaltmalar:
arg-1, arg 1, argument 1, argument-1
bende skripte yeni başladığımda argo mert diyodumbaşlığı ercüment diye okudum![]()
ben skript rehberinde görmüştüm. player-argument , number-argument , item-argument , text-argument bunlar ne oluyor ?Command /mesaj [<text>] [<player>]:
Burdaki text kismi ilkbasta oldugu icin arg-1 dir.Player kismi ise arg-2 orada bir tane daha text olsaydi o da arg-3 olacakti.mesela oyunda '/mesaj naberkanka gularslankaan' yazdik diyelim.arg-1 = naberkanka , arg-2 ise gularslankaan oldu .send "%arg-2%" to player yazarsanda oyuncuya arg-2 ye yani <player> kismina ne yazildiysa onu mesaj atar
Kod:command /mesaj <text> <player>: trigger: send "%arg-1%" to arg-2
bu kodu skripte eklediğimizde, oyunda "/mesaj nerdesin? osman" yazarsak oyundaki osman kişisine nerdesin? diye yazı yollacaktır.
Bu koddada <text> kismina kickle yani oyundayken "/oyundan kickle" yazarsak bizi oyundan kicklicektir.Kickle yerine başka bişi yazarsaydık hiçbirşey olmayacaktır.çünkü "if argument-1 is "kickle":" bu satır bize diyorki argument-1 (arg-1) kickle ise aşağıdaki kodu uygula.Kod:command /oyundan <text>: trigger: if argument-1 is "kickle": kick player
Kısaltmalar:
arg-1, arg 1, argument 1, argument-1
player-argument player işte number sayılı olan item argument item adı falan. Text de direk metin.ben skript rehberinde görmüştüm. player-argument , number-argument , item-argument , text-argument bunlar ne oluyor ?
Örneğin stone bunu <item> e yazdırcaksın.örneğin oyuncuadı <player> 'a yazılcak.Sayıları <number> aplayer-argument player işte number sayılı olan item argument item adı falan. Text de direk metin.