Kardeş, ben kinesis konularına kadar indim. Psi-ball'dan büyücülüğe kadar her konuyla yakından ilgilendim. Ergenlik zamanları tabi. Her şeye saf gibi inanıyordum. Şimdi aynı şeyleri tekrar gözden geçiriyorum ve mantıksız geliyor. Çok saçma. Ruhun bedenden ayrılması nasıl mümkün olabilir ki? Bilinç denilen şey ruhta değil, beyindedir. Ruhun görmesi için göze, hissetmesi için deriye, duyması için kulağa, düşünmesi için bir beyine ihtiyacı var ki bunlardan hiçbirisi onda yok. Kısacası, ruh bedenden ayrılıp kendi başına gezebilmesi imkansız. Bu ancak ilahi bir güç tarafından yapılabilir ki yaratıcı gelip "ben şu kulumu astral seyahate çıkarayım" diyecek hali yok.
Ben kendimce açıklamasını yapayım astral seyahat nedir.
Astral seyahat gerçek dünya ile bağlantılı değildir. Gerçek dünyayla bağlantı kuramazsın. Gidip
öğretmeninin dosyalarını karıştırıp sınav sorularını alamazsın.
Astral seyahat denilen şeyin rüyadan farkı yoktur. Lucid-dreaming ile yakından ilgilenmiş ve hala ilgilenmeye devam eden(her türlü doğüstü olay arasından en mantıklısı bu)birisi olarak sözde astral seyahat yapabilenlerin tecrübeleriyle, benim lucid rüyamda yaşadığım tecrübeler aynı.
İnanmayın böyle şeylere. Astral seyahat tamamen uydurmadır, gerçeklik kanıtı yoktur. Ruhun bedenden çıkıp farklı bir boyuta geçmesi ancak ilahi bir güçle yapılabilir. Ruh sadece insan yaşamının bir sembolüdür. Dünyada herhangi bir şekilde insan bedeni dışarısında bulunamaz. Ruhsal varlıklar hissedilebilir ve hatta duyulabilir ama. Ruhsal varlıklarla ruh ayrı şeydir bu arada, karıştırmayalım.