= Bana Soru Sorun -) Cevap Vereyim =

ArcSoro

Marangoz
En iyi cevaplar
1
Evet yaşamak için gönderildik ama bahsettiğinin ölüm korkusuyla alakası yok. Bir gün gelecek ve biz öleceğiz. Ölümsüz değiliz sonuçta ve ben sana o günün gelmesinden korkuyor musun dedim. Konuya soruyla alakasız bir yerden bakıyorsun. Yaşadıktan sonra öleceğiz sonuçta. Yaşamak için gönderildik ama "yaşadıktan sonra ölmek" için gönderildik.
biz kimiz ki Tanrı'nın bizi neden yarattığını sorguluyoruz onun düşünce şekli ile bizimki birmi :D

Cullen

alt veit eg Odin
Emekli
En iyi cevaplar
18
biz kimiz ki Tanrı'nın bizi neden yarattığını sorguluyoruz onun düşünce şekli ile bizimki birmi :D
Evet herhalde konu kuantum fiziğine kadar gidecek, her konuşan daha fazla değiştiriyor konuyu. Mesele o değil. Ona ölümden korkup korkmadığını sormuştum.

Shenkenator

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Bana soru gelmediği sürece soru cevaplamayı bırakacağım.

Midoss

Bay Boş
En iyi cevaplar
1
Bana soru gelmediği sürece soru cevaplamayı bırakacağım.

evrenin oluşmasındaki temel sebep nedir? Evren genişlemekte ise bunun bir sınırı var mıdır? Bu sınır aşılabilir mi ışık hızının 3 katı hıza ulaşabildiğimi varsayarsak ve evrenin genişlemekte olan son noktasına dokunabilirsem ne olur?

Shenkenator

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
evrenin oluşmasındaki temel sebep nedir? Evren genişlemekte ise bunun bir sınırı var mıdır? Bu sınır aşılabilir mi ışık hızının 3 katı hıza ulaşabildiğimi varsayarsak ve evrenin genişlemekte olan son noktasına dokunabilirsem ne olur?
Bu soru "Evren" ile ilgili olduğu için ben size "evreni tanıtsam" daha iyi olacak.
Evren ya da kainat, uzay ve uzayda bulunan tüm madde ve enerji biçimlerini içeren bütünün adıdır. Pozitif bilimler açısından evren, gök cisimlerini barındıran uzay ve uzayda yer alan her şeyin toplamıdır.
Evrenin yaşı "13,5 ile 14 milyar arası olduğu önerilmekte."
Size verebildiğim cevap budur. Gerisini kendiniz araştırabilirsiniz ya da hocalara sorabilirsiniz.

Cullen

alt veit eg Odin
Emekli
En iyi cevaplar
18
Uçakta çok yüksekte uçarken cam patlarsa ne olur?

Shrike

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
İnanmıyorsan videolardan araştırabilirsin.

Bu soruyu Matematik hocana sorabilirsin.

Evrenin geri kalanını Allah yarattı. Bunu biliyoruz. Önce benim şu soruyu bilmem gerekiyor; "Evren ne için yaratıldı?"

Şu soruyu sorsan daha mantıklı olurdu. Kıble nin yönü ne taraftadır? Kıblenin yönü "Güneydoğu"

Bu soruyu forum yöneticisine sorabilirsin.
Sonsuz dünya sonsuz depolama alanı demek bilgisayarlarımızdada sonsuz depolama alanı olmadığına göre sonsuz değildir dünyalar

Shenkenator

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Uçakta çok yüksekte uçarken cam patlarsa ne olur?
Ben şu soruyu cevaplamak isterim. Cam çatlarsa ne olur?
Bir yüzeyde çatlama olunca pilot tedbiren cam üzerindeki basıncın daha azalması için alçak irtifaya iner, kabin basıncını ayarlar ve uluslararası kurallar gereği bir havalimanına iniş yapar.
İniş planlı olmadığından mecburi iniş deklare edilir. Bu durumda o havalimanı da iniş sırasında hemen bir tedbir alarak itfaiye ekiplerini yollar. Tahliye için önlem alınır. Hepsi bu işte. Yeni cam bulunur, takılır ve o uçak yine güvenle uçar.

Cullen

alt veit eg Odin
Emekli
En iyi cevaplar
18
Ben şu soruyu cevaplamak isterim. Cam çatlarsa ne olur?
Bir yüzeyde çatlama olunca pilot tedbiren cam üzerindeki basıncın daha azalması için alçak irtifaya iner, kabin basıncını ayarlar ve uluslararası kurallar gereği bir havalimanına iniş yapar.
İniş planlı olmadığından mecburi iniş deklare edilir. Bu durumda o havalimanı da iniş sırasında hemen bir tedbir alarak itfaiye ekiplerini yollar. Tahliye için önlem alınır. Hepsi bu işte. Yeni cam bulunur, takılır ve o uçak yine güvenle uçar.
Ama benim sorum bu değildi.

Shenkenator

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
"Sorulara saçma sapan cevap vermeyi ne zaman bırakacaksın?" Saygıdeğer fizikçi, kimyager, biyolog, tarih profesörü, filozof hocam bu soruyu cevaplarsanız çok sevinirim.
Öncelikle bana ilk sorduğun soru "saçma sapan cevap verme". Eğer ben saçma sapan cevaplar verseydim haklısınız. Ben buraya bildiğim cevapları buraya yazıyorum.
Kelimeleri verip cevaplamamı istemişsiniz. Ben sadece kelimelerin anlamlarını yazmak istiyorum. Bildiklerim;

Fizikçi; Fizik bilgini ya da fizikle uğraşan kimse.
Kimyager; Kimyacı dır. Kimyacı; kimya bilimiyle uğraşan kimse, kimya uzmanı, kimyager.
Biyolog; yaşambilimle uğraşan kimse.
Filozof; felsefeyle uğraşan ve felsefe biliminin gelişmesinde katkıları olan, felsefede çığır açan kimse, düşünür.