... Bana Sorular Sorun ...

Hyroeth

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Lütfen yeterli bilgi sahibi değilsen yorum yapma güzel kardeşim. Bu dünyada haram olan yiyecek ve içeceklerin haram olmalarının bir nedeni var. Mesela domuz eti, bulduğu her pisliği yediği ve etinin de pis olduğu, insan vücuduna fizyolojik olarak zararları bulunduğu için haramdır. Aynı şekilde bira, şarap, viski gibi maddeler de insan iradesini bozduğu, yani insanı sarhoş ettiği için haramdır. Ancak cennette "Şarap" adı verilen alkolsüz, içene keyif veren bir içeceğin olduğunu okumuştum. Aynı şekilde cennette dilersen bira, viski, votka da içebilirsin. Bu tür içecekler cennette sarhoşluk vermeyeceği için de haram olmayacaktır.

Ve lütfen değerli arkadaşlar, bu tür konuları konuşmadan önce cennete hazırlık yapın. Daha cennete gidip gidemeyeceğimiz bile belli değilken içindekileri tartışıyoruz... Önce dünyada bize verilen görev ve sorumluluklarımızı yerine getirelim ondan sonra cennette ne var ne yok zaten öğrenmiş olacağız...

Düzenleme: Allah'ın neyi kabul edip etmeyeceğini de kimse bilemez, yaptığın yorumları, yazdığın cümleleri tart bence..
Kesinlikle, katılıyorum.

Gutenberg

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Geçmişi ve geleceği gören Allah bizim gelecekte hata yapıp cehenneme gideceğimizi bile bile neden bizi Dünyaya yolladı?

Ateist değilim.

Biz aslında bu dünyaya sınav olmak için geldik. Ölüm sonrası daha çok kötülük işlersek cehenneme, daha çok iyilik yaparsak cennete gideriz. şu an Allah bu hayatta insanların kimin cehenneme kimin cennete gideceğini biliyor.

O zaman bazı insanları ölüme attı. Bunu da kabul etmen gerek.

Yapacağım ilk şey sudan çıkmak olurdu. Çünkü suda ben asla yaşamam. :D

Şimdi sana şöyle bilgi vereyim. Cennette günah içeren bir şey isteyemeyiz. Mesela senin söylediğin "Cennette Bira İçmek" Allah bu isteği kabul etmez.

Bak bu alıntıda sorduğun sorunun cevabı var. Tek bir alıntıda 2 soruyu cevaplamışsın, ama cevaplardan biri yanlış. Ben de yanlış olanı düzelttim. Umarım anlamışsındır..

Şimdi bir insan suda yaşar mıydın? diye sordu. Suda uzun süre durduğumuz an vücudumuzun derisi buruşuk içinde olur. Biz su canlısı değiliz. İnsanlar suda değil karada yaşar. Sizin söylediğiniz cevap çok farklı. Bir alakasını bulamadım. Hem bilgi sahibi olmasaydım yorum yapmazdım.

Hyroeth

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
"canlıyken istediğim kadar bira içebileceğim ama cennette yasak yani" demişti arkadaş siz ise, "Şimdi sana şöyle bilgi vereyim. Cennette günah içeren bir şey isteyemeyiz. Mesela senin söylediğin Cennette bira içmek Allah bu isteği kabul etmez." demişsiniz bundan bahsediyoruz.

Mr_Obliviate

Play.BlokDunyasi.Net
En iyi cevaplar
18
şu tek bendemi var ? "Ölüm sonrası daha çok kötülük işlersek cehenneme, daha çok iyilik yaparsak cennete gideriz." bildiğim şeyleri duyunca çıldırıyorum.

Gutenberg

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
şu tek bendemi var ? "Ölüm sonrası daha çok kötülük işlersek cehenneme, daha çok iyilik yaparsak cennete gideriz." bildiğim şeyleri duyunca çıldırıyorum.

Buna biz karar veremeyiz, çünkü Allah dağlar kadar günahı olanı bile bağışlayacağını vaad ediyor. Kaldı ki şefaat, tevbe gibi günahlardan korunmak için birçok yol mevcut. Dinimiz o kadar merhametli bir din ki her yerden her şekilde bağışlanma ihtimalin var. Ancak dediğim gibi, bu olaylar gayb konusudur ve Allah'ın dilemesine bağlıdır, fazla kurcalamak imanı sıkıntıya düşürür.

Ek 1: Ne insanlar vardır ki cennet ehlinin amellerini yaparlar ancak kendileri cehennemliktir.
Ek 2: Ne insanlar vardır ki cehennem ehlinin amellerini yaparlar ancak kendileri cennetliktir.

EquiliBrium

Elmas Madencisi
Emekli
En iyi cevaplar
1
Benim sorum Soru sormak nedir? ve Soru nasıl sorulur?Neyse şaka şaka bu konuyu açma amacını söylesen yeterli.

GameKingTr59

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Başlayalım sormaya :)
1-) Işık hızında giden bir araba farlarını yaktığı anda ne olur?
2-) Tavuk mu yumurtadan çıkar yumurta mı tavuktan?
3-) Işık 300km/sn hız ile ilerlediğine göre karanlık hangi hızla çökmektedir?
4-) Teflona hiçbir şey yapışmadığına göre teflonu tavaya nasıl yapıştırıyorlar?
5-) Hava bu gün 0 dereceyse ve yarın iki kat daha soğuk olacaksa hava yarın kaç derece olacaktır?
@CowboyBebopTR

Dipnot: Bu sorduklarıma cevap geldikten sonra diğer sorulara geçebilirim.

CowboyBebopTR

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
1
1) Bir yarışta ikinciyi geçen bir yarış arabası kaçıncı olmuştur?
2) Basketbol maçında 40. sayı barajını geçen bir pivot'un mevkisi değişirse oyun kurucuya ne olur?
3) Yalan söyleyebilen mi yalancıdır, yalan söyleyemeyen mi?
4) Marsta bulunan su ile abdest alınır mı?
5) Eğer mide patlaması mümkünse neden Gastrik asit mideyi delmiyor?
6) Kolanın içinde böcek varsa vejetaryenler et tüketmiş olur mu?

Shenkenator

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
"canlıyken istediğim kadar bira içebileceğim ama cennette yasak yani" demişti arkadaş siz ise, "Şimdi sana şöyle bilgi vereyim. Cennette günah içeren bir şey isteyemeyiz. Mesela senin söylediğin Cennette bira içmek Allah bu isteği kabul etmez." demişsiniz bundan bahsediyoruz.
Ben sana daha açıkça bilgi vereyim. Biz cennetin nasıl bir yer olduğunu bilmiyoruz. Ama şunu biliyoruz ki "günah işlenecek şeyler istememek". Bizi yaratan Allah. Cennette her şey istenebilir fakat kötü şeyler istenemez bence. Cevabımda bu kadar nokta..

Gutenberg

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ben sana daha açıkça bilgi vereyim. Biz cennetin nasıl bir yer olduğunu bilmiyoruz. Ama şunu biliyoruz ki "günah işlenecek şeyler istememek". Bizi yaratan Allah. Cennette her şey istenebilir fakat kötü şeyler istenemez bence. Cevabımda bu kadar nokta..

Yukarıda yazdığım yorumu okuyup ona göre cevap vermeni dileyeceğim. Ve lütfen dini konularda bilgi sahibi olmadan yorum yapmayın. Cennette kötü şeyler olmayacak zaten, şarap, viski vs maddelerde alkol olmayacağı için içilebilecektir.

Shenkenator

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Önce kendine şu soruyu sor. "Bizi kim yarattı, dünyayı yaratan kim?, Biz bu dünyaya ne için geldik?" Bu soru çok önemli. Bizim inancımızda doğrusu insanların inancında öldükten sonra kötülükler çok ise cehennem, iyilikler çok ise cennete. Bizim inancımızda bu var. Bu soruyu isterseniz ailelerinize de sorun.

Hyroeth

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Benim tercihim konuya kilit konulsun ve uygunsuz mesajlar kaldırılsın. Yoksa, böyle daha fazla uzayacak.

Shenkenator

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Benim sorum Soru sormak nedir? ve Soru nasıl sorulur?Neyse şaka şaka bu konuyu açma amacını söylesen yeterli.
Ben bu sorunu şaka saymıyorum. Soru sormak istediğimiz zaman cümlenin sonuna "?" koyarız. Örneğin şu soruyu sorabiliriz. "Senin adın ne?" gibi. Soru sormak zor olmamalı.

Gutenberg

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Önce kendine şu soruyu sor. "Bizi kim yarattı, dünyayı yaratan kim?, Biz bu dünyaya ne için geldik?" Bu soru çok önemli. Bizim inancımızda doğru insanların inancında öldükten sonra kötülükler çok ise cehennem, iyilikler çok ise cennete. Bizim inancımızda bu var. Bu soruyu isterseniz ailelerinize de sorun.

Acaba bende mi problem var diyorum anlatımda ama yok ki.. Arkadaşım, güzel kardeşim, ailelerden, çevreden, hacıdan hocadan öğrenilen iman "Taklid-i İman"dır. Bizim inanmamız gereken iman çeşidi ise "Tafsil-i İman"dır. Yani "inanılacak şeylerin tümüne ayrıntılı olarak inanmak"tır. Yukarıda o kadar yorum yazdım bu konularla ilgili hiç okumaz, araştırmaz mısınız? Kuran-ı Kerim'de bile geçer "Siz hiç aklınızı kullanmaz mısınız?"

Nice cennet ehlinin amellerini işleyenler vardır ki, kendileri aslında cehennemliktir. Aynı şekilde nice cehennem ehlinin amellerini işleyenler vardır ki, kendileri aslında cennetliktir. Bunların üzerine şefaat, kul hakkı vs konular da binecek tabii. Detaylı olarak araştırıp düşünmek lazım..