Bazı tablolardaki gözlerin bizi izlemesi

fallenCrown

Yeni Üye
En iyi cevaplar
0
Kendi çizip odama astığım çizimlerde bile hissediyorum bunu, benzerini yaşayan var mı acaba veya herhangi bir bilimsel açıklaması? Özellikle bu durumu geceleri yaşıyorum.

Kovalski_Eyes

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
tablo seni izlemiyor sen gözüne odaklanıyosun
senin ppdeki kızda beni izliyo mesela .s

TReaperTR

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Çiziminiz çok gerçekçi ise yaşamanız normaldir. Sonuçta açık bir göz var. Mesela sınıftasın, sınıfa bakıyorsun, sınıftan birisi gözlerini dikmiş size bakıyor. Dikkatinizi çekmez mi ?

AdexTR

Muvaffakiyetsizleştiriveremeyebileceklerimizdenmiş
Emekli
En iyi cevaplar
112
Hatay'da kaldığım dönemde, Hatay Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret etme şansım olmuştu. Müzedeki güvenlik görevlilerin gazına geliyor olsalar gerek, birçok yerli turist bu mozaiğin önünde gidip geliyor ve bir çift zeytin göze dikkatlice bakıyorlardı. O zamanlar küçüktüm, mozaik beni bir hayli etkilemişti çünkü ben de odaklanmıştım dolayısıyla sürekli bana baktığını hissediyordum. Denildiği gibi, büyük oradan odaklanmayla alakalı fakat sanatçının da başarısını göz ardı etmemek gerekiyor. @Waffleinstein
1-thalasa-720x340.jpg

Cullen

alt veit eg Odin
Emekli
En iyi cevaplar
18
Küçükken uyumadan önce oyuncaklarımın gözlerini başka yöne çevirirdim. Bu arada şu an masamın sağ tarafında bir çizimim var ve gözleri tam sandalyemin bulunduğu yere dönük. Korktum şimdi :pof:

98SarıBücür98

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hatay'da kaldığım dönemde, Hatay Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret etme şansım olmuştu. Müzedeki güvenlik görevlilerin gazına geliyor olsalar gerek, birçok yerli turist bu mozaiğin önünde gidip geliyor ve bir çift zeytin göze dikkatlice bakıyorlardı. O zamanlar küçüktüm, mozaik beni bir hayli etkilemişti çünkü ben de odaklanmıştım dolayısıyla sürekli bana baktığını hissediyordum. Denildiği gibi, büyük oradan odaklanmayla alakalı fakat sanatçının da başarısını göz ardı etmemek gerekiyor. @Waffleinstein
Siz çok şehir değiştirmişsiniz galiba :D

Waffleinstein

şüşko insan
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Hatay’ın her şeyi büyülüdür Adex bey ne de olsa benim şehrim :)

Midoss

Bay Boş
En iyi cevaplar
1
Öyle çizmek zordur la

Küçükken uyumadan önce oyuncaklarımın gözlerini başka yöne çevirirdim. Bu arada şu an masamın sağ tarafında bir çizimim var ve gözleri tam sandalyemin bulunduğu yere dönük. Korktum şimdi :pof:
Hmm o bebeklerin içlerine ruhların girebildiğini duymuştum ne derece doğru bilmiyorum ama oyuncak bebeklerden pek hoşlanmam

Son düzenleme:

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Çizim belli bir genişliğe sahipse bu durumu yaşarsınız. Gözlerin kabul edilebilir ölçülerde algılanabileceği şekilde çizildiği resimlerde bazen 180'e yakın derecelik açılarda bile izlenme hissi uyanıyor.

Bunun püf noktaları geniş bir göz, dar olmayan göz arası mesafesi ve gölgelendirme/ışıklandırma. En etkili faktör ise çizimdeki ışıklandırma.