admiraldus

YASAKLANDI
Mesajlar
1,234
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
923
Puanları
0











Hoşgeldiniz, Uncharted'ın son türküsüne. Birbirinden güzel anlara şahit olduğumuz Uncharted'da son maceramıza adım atıyoruz artık.

Playstation 4'de kavuştuğumuz Uncharted 4, belki kalbimizde bir boşluk bırakacak, veya tatlı bir hüzün ile elveda diyecek bize... Haydi biraz daha üzülmeden oyunumuzu son kez kaleme alalım. Kim bilir, belki bir gün bir sürpriz yaşanır ve Uncharted 5'i alırız kalemimize... Ha..?
Dipnot : Bilgi panosunu okursanız, tuhaf ve güzel bilgilerden tutun, diğer tüm bilgilere ulaşabilirsiniz!


* Oyunun Tüm Detaylarını Sömürebileceğiniz Bilgi Panosu *


Uncharted 4'ün geliştiricisi Naughty Dog'dur, oyunun yayımcılığını ise Sony üstlenmiştir.
Oyun, 10 Mayıs 2016'da Playstation 4'e özel olarak geliştirildi.
Uncharted 4, Uncharted serisinin son oyunudur.
Uncharted serisinde 4 oyun bulunur. Bunlar: Drake's Fortune · Among Thieves · Drake's Deception · A Thief's End'dir.
Uncharted 4, odağı hikaye olan üçüncü şahıs nişancı ve aksiyon-macera türünde bir oyundur.
Uncharted serisinin 4 oyunu da AAA kalitesinde oyunlardır. Bu düzen 4. oyunda da bozulmadı.

Biliyoruz ki Uncharted 4, ülke sömürür gibi grafikleri nedeni ile PS4'ünüzü sömürüyor. Ama grafikler oyunda harika. Bu yüzden oyun size grafiklerin hakkını veriyor, ama sizde oyunun hakkını vermelisiniz. Oyun size güzellikler sunuyor, çok güzel bir oyun oynayabilirsiniz ama bilgisayarınız altta ki sistem gereksinimlerine uygunsa. Yoksa, güzelim oyun gitti... :(

Uncharted 4 - Minumum Sistem Gereksinimleri
Uncharted 4'ü oynayabilmek için gereken işletim sistemi, Windows 7/8/10 - 64 bit olmalıdır.
İşlemci, Intel Core i5 2400s – 2.5 GHz yada AMD FX 6350 – 3.9 GHz olmalıdır.
Bilgisayarınızda olması gereken minimum bellek, 6 Gigabyte olmalıdır.
Ekran kartı, Nvidia GeForce GTX 660 yada AMD Radeon R9 270 [2 GB] olmalıdır.
Gerekli boş alan, minimum 50 Gigabyte olmalıdır.
Direct X, 9.oC olmalıdır.

Uncharted 4 - Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri
Uncharted 4'ü oynayabilmek için gereken işletim sistemi, Windows 7/8/10 - 64 bit olmalıdır.
İşlemci, Intel Core i7-3770 @ 3.5 GHz yada AMD FX-8350 @ 4.0 GHz olmalıdır.
Bilgisayarınızda olması gereken minimum bellek, 8 Gigabyte olmalıdır.
Ekran kartı, Nvidia GeForce GTX 660 yada AMD Radeon R9 270 [4 GB] olmalıdır.
Gerekli boş alan, minimum 50 Gigabyte olmalıdır.
Direct X, 9.0C olmalıdır.
Nathan Drake karakterini seslendiren Okan Yalabık, Victor Sullivan karakterini seslendiren Ege Aydan, Elena Fisher karakterini seslendiren Ceyda Düvenci, Chloe Frazer karakterini seslendiren Dolunay Soysert, Sam Drake karakterini seslendiren Rıza Karaağaçlı, Vargas karakterini ise seslendiren Talha Sayar...

El Dorado'nun Öfkesi – Bu mistiği attığımızda Uncharted 1'den El Dorado lahitindeki ruhları serbest bırakmış oluyoruz ve o bıraktığımız ruhlar, düşmanları izliyor ve onlara zarar veriyor. Doğru yere attığımızda "Galibiyet bizimdir!" ifadesini yayıla yayıla yani rahatça tekrar edebilirsiniz.

Cin'in Ruhu – Bu mistiği attığımızda Uncharted 3'ten Cin'in büyüsü oyuncumuzun kısa mesafelere ışınlanmasını sağlar ama siper alamayız.

Çintamani Taşı – Bu mistiği attığımızda Uncharted 2'den attığımızda etki ettiği alanın içinde yaralı askerleri iyileştiriyor. Çok iyi mistik. Harika mistik. Eğer iyi kullanırsak çok etkili oluyor.

Ayar Manco'nun Asası – Bu asa Uncharted: The Fourth Labyrinth romanından, tüm harita boyunca büyülü bir güç oluşturuyor ve rakip takımın olduğu yeri size gösteriyor. Ne kadar sinir bozucu aslında, değil mi? Ayrıca mini haritada da görünüyor, isterseniz yok edilebiliyor. Sinir bozan, işe yarıyan, tatlı mı tatlı mistik!

Indra'nın Ebediyeti – Uncharted: Eye of Indra çizgi romanından çıkıyor bu mistik. Etkili olduğu alana giren tüm düşmanları yavaşlatıyor. Biz de beklemiyoruz, şarjörü boşaltıyoruz.

Nişancı – Rakip takımın oyuncularını alaşağı etmek için bir bölgeyi, nişancı tüfeği ile savunuyor. Uzaklardan bir ses duydum: "HEADSHOTTT!"

Kurtarıcı – Takımızda yere düşen oyuncuları canlandıran, cephane tedarik eden ve takımınızın teçhizatını daha hızlı yenileyen sıhhiyelerdir. Çok işe yarıyorlar. Maaşına zam yaptım!

Avcı – Çağırdığımızda, en yakın düşmanı avlıyor ve sizde onu çatır çutur öldürüyorsunuz.

İri Kıyım – Çok fazla ateş gücüne ve ağır zırha sahip olan İri Kıyım, size yaklaşan düşmanları püskürtüyor. Ama yavaş hareket ediyor bu yardımcı.

1 - Açılış eğitiminde tüm temel bilgileri öğrenebilirsiniz. Yakın saldırılara ve oyun içi mağaza özelliklerine dikkat etmenizde fayda var.

2 - Uncharted 4, daha çok yardımlaşma ve koordinasyon üzerine kurulu bir oyun İyi dengelenmiş bir takım, kendi başına takılan kişilerden oluşan bir takıma göre çok daha iyi sonuçlar alır. Bu yüzden takım oyununa dikkat edin.

3 - Siperde veya düşmana karşı hücumda iken kör atış kullanmaktan kaçınmamanızı öneririm. birçok silah ve özellikle pompalı tüfekler, nişan almadan nakavt etmenizde çok yarar sağlar.


Tüm özellikleri sömürdüyseniz ve ön bilgilendirmeyi bitirdiyseniz artık incelemeyi daha iyi anlayacaksınız!


SON TÜRKÜMÜZÜ SÖYLÜYORUZ


uncharted_4_a_thiefs_end_4k_8k_hd-wide.jpg



Hikaye, Uncharted serisinin 3. oyunu bittikten 3 yıl sonrasına gidiyoruz. Oyuna tam olarak ilk girdiğimizde karakterimiz Nathan ve ağabeyi Sam ile fırtınanın ortasında ve denize, bir grup düşman botundan kaçmaya çalışıyoruz. Bu heyecanlı sahnenin oyun ilerlediğinde gerçek olacağı kimin aklına gelirdi ki? Bu sahneden hemen sonra zamanda geçmişe gidiyoruz ve tahminimce oyun kontrollerini öğretmek amacı ile Nathan ve ağabeyi Sam'in yetimhanede ki yıllarına dönüyoruz, en azından Nathan yetimhanede... Bu sahneden de sonra tekrar ileri gidiyoruz, ve ne görelim? Nathan hazine avcılığını bırakmış, Elena adında güzel biriyle evlenmiş ve klasik masa başı bir işi var. Bu esnada işin içine Sam giriyor. Ve Sam'in başının belada olduğunu öğreniyoruz. Sam'in hayatını kurtarmak için de bir hazinenin peşine düşüyoruz. Meşhur korsan Henry Avery'in hazinesini bulmak için tehlikeli ve macera dolu bir yolculuğa çıkıyoruz.

Uncharted 4'ün hikayesi de diğer oyunlarından farksız şekilde başlıyor. Ancak biraz ilerledikten sonra oyunda çok güzel ayrıntılar görüyoruz. Nathan'ın problemleri... Yetimhanede, ailesiz şekilde geçirdiği zamanlarda yaşadığı olaylar, oyunda gayet açık şekilde Nathan'a yansıyor ve bunu rahatlıkla görebiliyorsunuz.

Bu ayrıntılardan bir diğeri ise karakterlerin yeri geldiğinde güzel espriler yapması.


KUSURSUZ GRAFİKLER


Uncharted-4-A-Thiefs-End-April-4-2016-7.jpg



Naughty Dog gerçekten harika bir iş koymuş. Grafikler hayatımda gördüğün en iyi grafikler oldu. Ülke sömürür gibi PS4'ü sömürüyor oyun arkadaş. En ufak detaylardan tutun, bakmadığınız veya önemsiz yerlere bile kafa yorulmuş bunu hissedebiliyorsunuz. Oyun görsel açıdan kusursuz desek adımız yalancı çıkmaz. Oyun PS4'ünüzü bile zorluyor.

Karakterlerin yüzlerini gördüğümde şok oldum. Böyle bir ayrıntı, böyle bir işçilik olamaz! Modellemelerinden tutun, mimiklere kadar her şey Nathan başta olmak üzere kusursuz şekilde yapılmış. Duygular karakterlerin yüzlerinde o kadar güzel gözüküyor ki, karakterin ne hissettiğini bir insan sarrafı gibi okuyabiliyorsunuz. Grafikler tek kelime ile kusursuz. Ek olarak diğer oyunlar gibi sadece fotoğraflarda güzel değil, oyun içinde de gerçekten fotoğraftakiler gibi. Dahası sinematikler dışında, bu detayları oyunu normal oynarken bile görmek gerçekten beni şok etti.

Animasyonlara gelirsek, bu güzellik animasyonlarda da geçerli. Tırmanırken, karakterlerin zorlandığını veya vücutlarının ağırlığını hissedebiliyorsunuz. Fakat her güzelliğin bir bedeli vardır. Nadiren de olsa karakter ile duvar iç, içe girebiliyor. Ancak dediğim gibi nadiren oluyor. Uncharted 4'de Naughty Dog, grafikler konusunda çıtayı arşa çıkarmış. Ek olarak öldüğümüzde yere düşmemiz çok gerçekçi. Dahası darbe aldıktan sonra düşerken, darbe aldığımız yere göre karakterimiz düşüyor.


BEKLE BİZİ AVERY!


HQ-Uncharted-4-A-Thiefs-End-Wallpaper.jpg



Karakterler dışında mekanlarda harika. Avery, bir korsan olduğu için doğal olarak daha çok doğa anayı görüyoruz ve en çok tropikal mekanlarda, daha sonra Madagaskar'da geçiyor oyun. Fakat oyun yine bu mekanlarda inanılmaz detaya boğuyor bizi. Normalde bu tür alanlar çok büyük olur, bir kısmı çok ayrıntılı diğer kısmı ise direk geçmemiş. Nereye giderseniz gidin, her yer detayda suyu çıkmış yerler. Ağaçlardan tutun, çiçekler... O kadar doğal ki! Biz giderken sağa, sola savrulan çalılar, rüzgar ile yaprakları hareket eden ağaçlar. Ek olarak çamur veya suda üstümüzün ıslanması veya kirlenmesi. Terlediğimizde, terin ışıkta parlaması. Yapılara gelirsek, yapılarda müthiş ve gerçekten oyunda ki bir manzarayı saatlerce izleyebilirsiniz.

Buna ek olarak Madagaskar'da çamurun içinde arabanızı sürerken arabanızın dışının çamur olmasını görebilirsiniz. Dahası oyunda bolca halat kullanılacak yer bulunuyor. Bu alanlar sanki gerçekten halat kullanıyormuşsunuz gibi bir his veriyor. Halatın en çok göze çarptığı sahne bence Madagaskar'da arabamız ile uçurumdan düşerken, arabamızda o an gereği halat bağlı ve o halat hayatımızı kurtarıyor.

Ayrıca oyunda çok oyunculu modunu 60 FPS oynayabilirken, hikaye modunu 30 FPS oynayabiliyorsunuz. Bunun nedeni ise hikaye modun da 30 FPS ile oynadığınız için ince detayları görebiliyorsunuz. Çok oyunculu modunda ise grafikler kısılıyor fakat 60 FPS oynayabiliyorsunuz.


FİLM TADINDA OYUN VE ÖZGÜRLÜK


Uncharted-4_drake-sully-hill_1434429065.jpg



Bazı oyunlar vardır... Grafikler harika ama senaryo berbat. Bazı oyunlar vardır... Grafikler berbat ama senaryo harika... Bazı oyunlar vardır... Kusursuzdur... İşte Uncharted'ın özeti budur aslında. Senaryo çok sağlam bu oyunda! Oyuncuyu hikayenin akışında koparmayan bir oyun. Atmosfer ise sinemada gibi hissettiriyor. Sanki film izliyorsunuz.

Şimdilik özgürlük konusuna geliyor birazdan tekrar film konusuna geleceğiz. Özgürlük açısından artık bir yere gitmek için daha fazla yolumuz var. Uncharted 4, bize harika bir dünya vaat ediyor. Oyunda gitmeniz gereken yerlerden uzaklaşarak (tabii ki düşman yoksa, gizlice ilerlemeniz gerekmiyorsa) diğer yapılmış mekanları incelerseniz gizli hazineler bulabiliyorsunuz. Ama bu sefer gerçekten iyi saklamışlar bu hazineleri. Bu şekilde oyunun diğer detaylarını keşfedebiliyorsunuz. Keşfetmek konusunda ipler sizin elinizde. Oyun sizi "Şuraya git, gitmezsen görev iptal edilir." tarzı şekilde zorlamıyor.

Şimdi gelelim hikaye modunun süresine. Eğer oyunda ki her şeyi keşfederek, izleyerek, araştırarak oynarsanız oyunu bitirmeniz için gereken süre sizi çok tatmin edecek. Yaklaşık 17 ila 20 saat arasında bir süre ayırmanız gerekiyor Nathan'ın son türküsüne... Eğer "Ben keşfetmem, direk adamı öldürür yoluma bakarım. Diğer detaylar umurumda değil." tipinde bir oyuncu iseniz oyunu yaklaşık 8 - 12 saat arasında bir sürede bitirebilirsiniz. Fakat neler kaçıracağınızı bilmiyorsunuz. Oyun bodoslama oynayanları değil, kaşif ruhluları ödüllendiriyor. Oyunda, oyunu oynamak değil haritayı keşfetmek, ayrıntıları izlemek temel göreviniz olmalı. Çünkü bu oyunda her yer kaşifler için birer cevher gibi tasarlanmış. Kim bilir? Belki gizli yerler bile bulabilirsiniz.


TÜRKÇE DEĞİL AKSİYONCA


3038854-mad-preview-still-10.jpg



Aksiyon kısmında ise serinin klasik siper nişancısı tarzı korunmuş. Yine düşmanlar ile çatışırken sürekli yer değiştirmeniz, siper almanız ve düşmanları temizlerken yine beceri konuşturmak zorundasınız. Zor gibi gözüküyor fakat silah ile ateş ettiğinizde tepme hissi inanılmaz gerçekçi. Silah ateşliyormuşsunuz gibi hissettiriyor. Silah ile ateş etmenin iki yolu var. Ya silah ile nişan alacaksınız, ya da nişan almadan sıkacaksınız. Eğer nişan alırsanız omzunuza yerleşen kamera ile düşmanlarla çatışmak muazzam bir his veriyor. Fakat nişan almadan ateş ederseniz o hazzı alamıyorsunuz. Ancak bu atışlarda bazen hayat kurtarabiliyor.

Aksiyon demişken oyunlarda ki en baş belası konuya değinelim: Yapay Zeka. Uncharted'da yapay zeka ortalama üstü ama biraz aklınızı kullandığınız zaman çok basit kalıyor düşmanlar. Sizi görüyorlar fakat bir kaç saniye gizlendiğinizde hiç görmemiş gibi yollarına devam ediyorlar. Fakat yapay zeka bazen sizi şaşırtıyor. Üzerinize koşmuyor hiçbir zaman yapay zeka, pusuyorlar. Hatta bazen aynı yolda ilerlemiyorlar, yön değiştirip tansiyonu birden tavan yaptırabiliyorlar. Ama bazen de tansiyon hiç zorlanmıyor.

Naughty Dog, Uncharted 4'de gizliliğe de önem veriyor. Büyük bir haritada, onlarca düşmanla doğrudan savaşmak yerine çalılara saklanarak, duvarlara veya kayalara tırmanarak hatta ve hatta suyun altında ilerleyerek düşmanları öldürmeye teşvik ediyor oyun sizi. Nişan aldıktan sonra L3 ile düşmanların hepsini işaretlediğiniz de iyi bir taktik ile tüm düşmanları takır takır öldürebiliyorsunuz. Bu şekilde oynamak çok zevkli.

Ama oyun size "Gizlen, yoksa ölürsün." diye zorlamıyor. Belirli bir sayıda düşmanı öldürdükten sonra, kalan az miktarda düşmanı doğrudan öldürebilirsiniz. Önce ekşi, sonra tatlı kıvamında bir oyun aslında Uncharted. Önce gizlen, sonra öldür...

Oyun sizi hiç zorlamıyor. İstediğiniz kadar gizliliği sürdürebilirsiniz. Her şey çok güzel şekilde işliyor oyunda. Çok zevk alıyorsunuz, neden mi? Zira her şey de özgürsünüz!

Naughty Dog, her şeyi ne zaman yapmasını (sınavda bütün cevapları bilmek gibi) doğru biliyor.


İÇİNDEKİ KAŞİFİ ÇIKAR


Oyunun özellikle Madagaskar bölümünde çoğunlukla direksiyon başında olacaksınız. Madagaskar'ın oldukça geniş haritasında yollarda olacaksınız. İşte bu alanlarda kaşif ruhunuz dışarı çıkacak. İstediğiniz zaman araçtan inebiliyorsunuz. Gitmeniz gereken yolu bulduktan sonra diğer yerlere gidebilirsiniz. Gitmeniz gereken yer kaçmıyor, istediğiniz kadar keşfedin ve gezin... Müthiş manzaraları izleyin!

Oyunda ki bulmacalara değinirsek hiç zor bulmacalar değil. Hatırlarsınız, 2 gün gibi bir süre önce "The LAST GUARDIAN" incelemesi yapmıştım. Orada bulmacaların çok zor olduğundan yakınmıştım. Uncharted 4'de ise bulmacalar saatlerce içinden çıkamayacağınız kadar zor değil. Nadiren zor bulmacalar çıksa da biraz aklınızı kullanarak hemen geçebiliyorsunuz bu bulmacaları. Bu bulmacalarda bize yardımcı olan bir etken bile var. Karakterimiz Nathan'ın tuttuğu defter... Gördüğü şeyleri bu deftere aktarıyor Nathan, bazen bu defterde bulmaca ile ilgili ipuçları bulabiliyorsunuz. Çok yardımcı olabiliyor. Bu bulmacalar oyuna keyif katıyor. Çok eğleneceksiniz bu bulmacaları çözerken.

Oyun kaşif ruhlu demiştim. Yalan söylemiyorum, gerçekten. Oyun size gitmeniz gereken yolu göstermiyor, yeri geldiğinde gizlediği de oluyor. Oyun sizi zorlamıyor dedik fakat keşfetmeye zorla teşvik ediyor. Çünkü oyunu araştırdığınızda size ödül veriyor Uncharted, ödüllendiriyor sizi... Mekanları iyice araştırırsanız hikayeye derinlik ve anlam kazandıran mektuplar veya notlar bulabiliyorsunuz. Bu notlar veya mektuplar, genellikle Avery'in ta kendisi ya da tayfası tarafından yazılmış oluyor. Bu mektuplarda o zamanlar mektubu yazan kişinin neler hissettiğini veya o dönemler neler yaşandığını anlatan ayrıntılar bulunuyor. Dahası o döneme ait eserleri bulmak da ayrı bir keyif veriyor.


DÜZELTİLEN OYUN MEKANİZMASI


Uncharted 3'de kontroller çok saçmaydı. Düşmanları vurmak çok zordu veya kör atışlar etkili değildi gibi şeyler buna örnek gösterilebilir. Ancak 4'üncü oyunda bütün bu kusurlar giderilmiş ve çok rahat, basit bir oyun kontrolü oluşturulmuş. Halat kontrolü, tırmanmak, nişan almak gibi şeyler aşırı basit, kolay ve çok zevkli olmuş Uncharted 4'de...


FARKLI BİR ÇOK OYUNCULU DENEYİMİ


"Ben sert biriyim, dayanabilirim. Rahibelerin yanında büyüdüm."


Şimdi gelelim Çok Oyunculu moduna.

Çok oyunculu modunda 3 adet mod bulunuyor.

Takımlı Ölüm Mücadelesi

Takımımız ile ölesiye bir kaç yapıyoruz bu oyun modunda. Buram buram rekabet kokuyor bu maçlar. Buradaki temel amacımız aslında düşmanı Nakavt ederek 1 puan almak. Klasik ama heyecan verici bir oyun modu.

Yağmalama

Putu kapıp hazine sandığına gidip takımımıza 1 puan kazandırmaya çalışıyoruz. Put ile tırmanabiliyoruz. Böyle olduğunu için düşmana kaplumbağa gibi bir hedef (bakınız: MMOFPS oyunlarda ki sancak savaşları.) olmuyoruz ve hemen ölmüyoruz. Burada ima etmeye çalıştığım şey, devamlı hareket etmemiz. Aslında bu oyun moduda fena değil.

Testler

Rekabetçi karşılaşmalara başlangıç olan bu modda belirli çok oyunculu mekaniklerini kullanarak yüksek puana ulaşmayı hedefleyen düşman NPC rakiplerine karşı savaşıyoruz ve onları alt etmemiz gerekiyor(muş). Bu modda 10 test bulunuyor ve bu 10 testin her birinde birbirinden farklı ve her seferde daha çok zorluklar var, tamamladığımız zaman da Antika kazanıyoruz. Açıkçası güzel bir oyun moduna benziyor.

Ölüm mücadelesi modu aslında tecrübe gerektirir. Fakat Uncharted 4'de böyle değil. Her şey tecrübeli ve yeni başlayanlara özel hazırlanmış. (ağzımın suyu akıyor adamım!)
  • Eşitliğe önem verilmiş: Oyun alanı önemli olduğu için sevgili geliştiricimiz Naughty Dog, sadece oyunu oynarken kazanabildiğimiz antikaları yapmış. Bunlar ile şu an veya ilerde eklenecek ekipmanların sinir bozucu kilidini tak diye açabiliyorsunuz.
  • Harika bir oyun deneyimi var: Zaman ilerledikçe Naughty Dog, (eğer yaparsa ki yaptı.) farklı türlerde olan oyun modlarından tutun haritalara kadar yeni gelen şeyleri ilave ücret almadan yayınlıyor.
  • Herkes tarafından erişebilen ve bizim de erişebildiğimiz indirilebilir içerik : İlave ücret ödemeden, oyunu oynarken oyun içi öğelerin mevcut kilitlerini açabiliyoruz.
  • Kaynaşma önemli: Bu şekilde DLC sunma fikri, harika bir şey. Haritalar ve modlar herkes için aynı gün içinde ilave ücret ödemeksizin kullanılabiliyor. Tabii bunun artısı nedir? Oyuncular birbirinden kopmayacak!

Çok oyunuculu modu hala ağızınızı sulandırmadı mı?

Gelelim haritalara. şu an çok oyunculu modunda 8 harita bulunmakta. Bu haritalar, önceki oyunlardan alınmamış. Tamamen yeni haritalar ve oldukça büyükler. Ancak saatlerce düşman görmeyerek hunharca koşabileceğiniz kadar büyük değiller. Harita tasarımları çok başarılı olmuş. Siperler aktif şekilde kullanılabiliyor, halat kullanımın sık olması çok güzel olmuş. Tropik bölgelerden Madagaskar'a kadar birçok değişik yerde maç yapabiliyorsunuz. Çok keyif veriyor.

Çok oyunculu moduna çok değişik bir özellik eklemiş sevgili Naughty Dog. Bu özelliğin adı ne derseniz mistikler denen tuhaf bir şey. Bu mistikler size süper güçler veriyor. Bu özellik eşitliği bozmuyor, aslında çok keyif veren bir özellik. Oyunda toplam 5 mistik var. Mesela siz Çintamani Taşı adlı mistik, sağlık için olan bir mistik. Takımınızda yaralı varken bu mistiği kullandığınızda bütün takım iyileşiyor. Bu şekilde süper güçler veren küçük ama eğlenceli bir özellik. L1 + R1 ile istediğiniz yere fırlatabilirsiniz bu mistikleri.

Mistiklerin yanı sıra yardımcı adında bir özellik daha var. En az mistikler kadar güzel bir özellik. Çatışmalarda size yardım ediyor bu yardımcılar. Mesela sizde Kurtarıcı Yardımcı var. Yaralandığınızda sizi iyileştiriyor. Buna ek olarak Avcı Yardımcı var. Düşmanların izini sürüp onları yakalayıp size doğru getiriyor. Burada onları rahatlıkla öldürebiliyorsunuz. Diğer bir yardımcı ise İri Kıyım Yardımcısı. Bu yardımcı, sizi takip ediyor ve size doğru gelen düşmanları yanınıza yaklaştırmıyor. Son bir örnek olarak da Nişancı Yardımcıyı örnek vereyim. Dürbünü ile uzaklarda pusan veya diğer dürbüncülere hasar veriyor.

Gelelim asıl soruna: Bu mistikleri veya yardımcıları nasıl kullanıyoruz? İlk olarak seçili olan mistik veya yardımcıyı satın almalıyız. Bunun için maçlarda para kazanmalıyız. Tabii para kazanmak içinde başarılı olmalısınız. Paranız yetiyorsa dokunmatik panel aracılığı ile açılan menüden mistik veya yardımcıyı satın alıyorsunuz. Maç içinde kazandığınız para o maç için kullanılabilir yani o maç için geçerli yalnızca. Diğer maçlar için geçersiz yani o maçlara transfer olmuyor para.

Mistik ve Yardımcılar bir yana Güçlendiriciler çıktı şimdi ortaya. Oynanış stilinize çok katkı yapabiliyorlar. Bu güçlendirici denen özellik sürekli aktif oluyor. Mesela bir yakın dövüşçü iseniz güçlendiricinizi ona göre seçerseniz daha sert yumruklar atabilirsiniz. Küçük ama çok etkili bir özellik Güçlendiriciler. İyi kullanmakta fayda var.

Vurulup, enerjiniz bittiğinde ölmüyorsunuz. Bir takım oyuncusunun sizi iyileştirmesini bekliyorsunuz. Bu bekleyiş içinde hareket edip, bir sipere sığınabilirsiniz, böylece ölmekten kurtulabiliyorsunuz. Bir düşmanı ateş ederek veya iyi bir tekme ile yere serebiliyorsunuz. Düşmanı eğer ölmeden yere indirebilirseniz bunlar size maç içi para olarak geri dönüyor.

Çok oyunculu modunda birde zorlayıcı ama oynamaya çok teşvik edici bir puan sistemi var. İlk başta 20 puana sahipsiniz. Seçtiğiniz her ekipmanın bir de puanı mevcut. Kendi envanterinizi oluşturur iken bu puanlama sistemine dikkat etmelisiniz. Envanterinize koyduğunuz eşyanın puanı, sizin toplam puanınızdan eksiltiliyor. Böylece 20 puanı tamamladığınız zaman, envanterinize kullanılabilir başka bir silah veya ekipman alamıyorsunuz. Anlamadıysanız hemen örnek vereyim: Diyelim ki bir silah var, puanı 7. İşte bu silahı envanterinize koyduğunuzda 20 - 7 yani 13 puanınız kalıyor. Bunun yanına mistik eklediniz. Mistik de diyelim ki 5 puan. 13 - 5 yani 8 puan kalıyor. Son olarak da bir yardımcı eklediniz. Onun da 8 puanı var. 8 - 8 yani 0 oluyor ve envanterinize daha ekipman koyamıyorsunuz. Bu yüzden seçtiklerinizi kendi oynanış tarzınıza uygun ve mümkün olan en düşük puanı fakat en iyi performansı vaat eden ekipmanlar tercih etmelisiniz. Ayrıca tecrübeniz arttıkça bu 20 puan olan limit, 1 artıyor.


TÜRKÇE SESLENDİRME VE İNCELEME SONU FİKİRLERİM


Uncharted 4'de Türkçe seslendirme gerçekten çok güzel. Oyunu film gibi izliyorsunuz sinematiklerde. Altyazıyı okumanıza gerek bile kalmıyor. Özellikle Nathan'ın seslendirmesi çok güzel olmuş. Diğer yan karakterlerin seslendirmeleri de gayet güzel şekilde yapılmış.

Ses efektlerine gelirsek her şey kusursuz. Bir yere tırmanırken, elinizi koyduğunuzda düşen küçük parçaların yanınızdan geçerken ki sesleri bile harika şekilde koyulmuş oyuna. Tema müziği ise oyunda biraz geri planda kalmış. Oyun için bestelenmiş besteler, daha çok karanlık bir tonda. Ancak burada bir şey anladım. Oyunun seslendirmesinden tutun, ses efektleri veya arka planda ki müzikler harika yapılmış.

Uncharted 4 kusursuz ve tamamen mükemmel bir oyundu. Gerek oynanışı, gerek grafikleri, gerek çok oyunculu modu, ses efektleri, seslendirme her şey çok güzeldi bu oyunda. Oyun bittikten sonra bir kaç gün boyunca kalbimde bir boşluk hissettim. Aslında hala hissediyorum. Tatlı bir hüzün var, Uncharted 4 bütün oyun dünyasını çok etkiledi. Naughty Dog, diğer Uncharted serilerine göre devamlı üstüne koyarak şimdi ki Uncharted 4'dü çıkardı. Nathan'a bu seride daha çok bağlandık belkide. Sevgimiz daha da güçlendi. Neden diye derseniz çünkü Uncharted 4'de karakter duygularından tutun, geçmişteki yaşananları her şeye yansıtabildi Naughty Dog... Hikaye modu bitse de senle tekrar görüşeceğiz Nathan, çünkü çok oyunculu modundan daha aylarca oyalanabilir, eğlenebiliriz. Uncharted 4'de puanım 100 üzerinden 100. Grafikler serinin 3'üncü oyunu ile 4'üncü oyununda büyük bir değişime girdi. Google görsellere: Uncharted 3 ve Uncharted 4 yazarak grafik farkına bakabilirsiniz...


Fikirleriniz benim için önemlidir. Her zaman yeni şeylere açığım. Geliştirmem gereken yerleri bana belirterek sonra ki konularımı senin için daha uygun ve daha kaliteli bir konu açmamı sağlayabilirsin!


 


Son düzenleme:

BraveHero

Dobloyu n'aptın
Mesajlar
2,109
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
2,886
Puanları
6,850
Ruh hali
1 satır bile okumadım. Sadece resimlere baktım :(
Bir de bilgisayara çıksa...
 

Üst