Bilgisayarıma Virüs Girdi YARDIM!!

MehmetBatınMuştu

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar PaintToolSai Uygulamasını Bilgisayara İndirdim Ve Kurdum. Ancak Daha Sonrasından Bir Terslik Olduğunu Farkettim Ve Uygulamayı Sildim.
İnterneti Açtım Ancak Tarayıcımın Ara Yüzü (Arama Motoru) Değişmiş. Neyse Dedim Yapabileceğim Bir şey Yok Kalsın. Sonra İnternetin Yavaşladığını Fark Ettim. YouTube'den Video Bile İzleyemedim. Her Halde İnternet Kotası Doluyor Dedim, Minecraft'a Girdim Kasmaya Başladı, Neyse Dedim Her Halde Sunucudan Kaynaklı. Oyun Oynarken İyice Kastı Ve Minecraft'ı Aşağıya Aldığımda Ne Göreyim ? İnternet Açılmış Ve Ekranda Reklam Var ? Dedim Her Halde Ben Açık Unuttum. Daha Sonra Tekrar Açıldı. Neyse Dedim Bilgisayarı Açık Bırakıp Yemek Yedim. Ekrana Bir Baktım 10-15 Sekme Açılmış Hepsi Reklam. Bunları Kapatırken Ekrana FireFox Güncelle Yazısı Geldi. Kapattım. Sonra MineCraft'ı Açınca Java Güncelle Yazısı Geldi. Ve Anladım ki Bilgisayara Virüs Girdi. İnternetten Bakıyordum, Kendiliğinden Sekme Açmaya Başladı. Ve Etraf Reklam Doldu. Abim şu an Ankarada Ve 1 Hafta Sonra Gelecek. Abim Gelmeden Bu Sorunu Çözmem Lazım. Format Demeyin Hem Format Atmayı Bilmiyorum Hemde Windows 10 Kurma, Bilgisayardaki Programları Kurma Falan Derken Bilgisayar İyice Gider Diye Korkuyorum. Bundan Dolayı Lütfen Yardm Edin Bu Sorunu Nasıl Hallederim. Şimdiden Yardım Eden Herkese Teşekkürler. (Skype Falan Da Bozdu Açılmıyor Skype.) YARDIM EDİN LÜTFENNN

caylak29y

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kaspersky kullan bende kullanıyorum lisanladım cok az ram yiyor tabi tarama oldu pc biraz kasa bilir pc eskiymiş :/ olmadı format atır

MehmetBatınMuştu

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Taramayı Akşam Başlatacağım. Düzelirse Yazarım Herkese Teşekkürler.

Themis

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
1.Antivirüs'leri Bilgisayara Virüs Girmeden Önce Kurulu Olması Gerekir....
2.Bu taramalardan sonra geçmeyebilir söylemekte fayda var...(Technopat sosyal güvenlik diye arat google'da cikan yere konunu turkce imlalara uygun şekilde aç bu çözümler olmazsa senden sistem tarama raporları isteyebilirler o raporlara göre dediklerini yaparsın)
3.Sandıgım kadarı ile sadece bir virüs degil bu çoğalmış yani başta reklam sonra mining'e dönmüş şu an bilgisayarında bitcoin mininde yapiliyor eğer ram ve cpu fazla yiyen bir şey varsa görev yöneticisinden kapat Güvenligin En Başı Bilinçli Bir Kullanıcı Olmaktır :şapka:

MehmetBatınMuştu

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
1.Antivirüs'leri Bilgisayara Virüs Girmeden Önce Kurulu Olması Gerekir....
2.Bu taramalardan sonra geçmeyebilir söylemekte fayda var...(Technopat sosyal güvenlik diye arat google'da cikan yere konunu turkce imlalara uygun şekilde aç bu çözümler olmazsa senden sistem tarama raporları isteyebilirler o raporlara göre dediklerini yaparsın)
3.Sandıgım kadarı ile sadece bir virüs degil bu çoğalmış yani başta reklam sonra mining'e dönmüş şu an bilgisayarında bitcoin mininde yapiliyor eğer ram ve cpu fazla yiyen bir şey varsa görev yöneticisinden kapat Güvenligin En Başı Bilinçli Bir Kullanıcı Olmaktır :şapka:
1. Biliyorum Bende Onun İçin Soruyorum Zaten
2. Deneyeceğim.
3. Şunu Belirteyim Yavaş Yavaş Büyüme Değil Hepsi Aniden Oldu. Kapattım Zaten.

Bu Arada 30%-45% Arası CPU Kullanan Bir Program Var Kapatamıyorum. Adı: Abagxuj

Themis

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
O adı araştırdım ve Trojan olduğuna dahil microsoft kaynak sunmuş ancak Kaspersky vb av lerden bir şey bulamadım istersen dosya konumunu açıp oradaki exe yada herhangi bir dosyasını virüstotal atabilirsen anlarsın 2. bir kaynak ise bunun vir av yada oyun datalarını işleyen bir program oldugunu söylemiş tam bir araştırma yapamadım sende kendin google'a onu Trojan - Virüs vb terimlerle aratirsan belki birşeyler bulursun..

OyunYapımcısıOmer

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
En Kolay yöntem Sitenin Tarayıcısını internete adını yazin silmeyi gösteriyorlar silince sorun yarısı çözülür trojen ise virus koruma programı kullan

MehmetBatınMuştu

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
En Kolay yöntem Sitenin Tarayıcısını internete adını yazin silmeyi gösteriyorlar silince sorun yarısı çözülür trojen ise virus koruma programı kullan
Dostum Arama Motorunda Bir Sorun Yok Yani Dursa da Fazla Bir Önemi Yok Diğerleri Benim İçin Önemli. Zaten Bu Virüsü Kaldırırsam Oda Çözülür Diye Düşünüyorum.
O adı araştırdım ve Trojan olduğuna dahil microsoft kaynak sunmuş ancak Kaspersky vb av lerden bir şey bulamadım istersen dosya konumunu açıp oradaki exe yada herhangi bir dosyasını virüstotal atabilirsen anlarsın 2. bir kaynak ise bunun vir av yada oyun datalarını işleyen bir program oldugunu söylemiş tam bir araştırma yapamadım sende kendin google'a onu Trojan - Virüs vb terimlerle aratirsan belki birşeyler bulursun..
Sağ ol Dostum Araştıracağım. Teşekkürler Emek Verdiğin İçin.

Klasus

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bu tür tarayıcı sorunları için Adwcleaner i kullanmalısın , Çogu antivirüs bu tarayıcı virüsünü engelleyemez .

Shrike

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
kaspersky yada bitdefender kur ikisiylede tara sorun kalmaz

MehmetBatınMuştu

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
kaspersky yada bitdefender kur ikisiylede tara sorun kalmaz
Bu tür tarayıcı sorunları için Adwcleaner i kullanmalısın , Çogu antivirüs bu tarayıcı virüsünü engelleyemez .
Teşekkür Ediyorum Hepsini İndirip Teker Teker Taratacağım. Tarama İşlemlerine Bu Akşam Başlayacağım. Yarın Haberdar Ederim Ben Sizi. Herkese Yardımları Ve Cevapları İçin Şimdiden Teşekkür Ederim.

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
Ruh hali
AdwCleaner (bleepingcomputer'den indir, en günceli orada)
Malwarebytes

bu ikisi geçirir.