Biraz Nostalji

FieldBird

Richie Rich
En iyi cevaplar
0
Eski güzel günleri herkesin görmesini istiyorum. Üşenmeyin okuyun. Emin olun şimdiki minecraft o kadar güncelleme olmasına rağmen eski minecrattan daha ilkeldir.

"Bu gün aklıma Minecraft'ın en güzel günleri geldi. Muhtemelen bir çoğunuzun bilmediği eski efsaneler.

Mesela İnciCraft. Hatırlıyorum da o zamanlar ya Faction plugini yoktu yada beğenilip kullanılmıyordu bile. Towny kullanan bu sunucu Türkiye'de gördüğüm çoğu sistemi ilk kez kullanan sunucuydu. Mesela arsaları. Bu arsalarda kafamıza estiğince ev yapamıyorduk. Belli başlı tema bölgeleri vardı ve oradan aldığımız arsalara yalnızca oranın temasına uygun ev yapabiliyorduk. Şimdiki gibi ha deyince para birikmiyordu. (Lapisli sunuculara bir göndermedir bu :)) Kanla başla biriktirdiğim parayla ilk arsamı almıştım. Kar temalı bir arsa bölgesiydi. Her bölgede temaya en uygun ve en güzel ev seçilip ona güzel ödüller verilirdi. (Yani eventler de emeğe bağlıydı. Kafanıza elmaslar exp potionlar fırlatmıyorlardı -_-) Sonra Türkiye'nin ilk çekirdek sunucuya benzer yapısını geliştirdiler. Birde üstüne RPG bölümünü açmışlardı. Haritası o kadar özgün ve o kadar mükemmeldi ki... (Yine de ben Towny sunucudan ayrılmazdım B)) Neyse bu sunucuda birde 2 efsane Town vardı. Bu townlardan birisi Naziler diğeri ise (Adını unuttum iyi mi :ha:). Neyse önemli olan bu iki Town arasındaki müthiş savaşlardı. Town dışında wilderness alanda birbirini gören bu iki Town birbirine kedi köpek gibi girişirdi. Ama herkeste pro 4 elmas zırhlar olmadığı için (O zamanlar enchant bile yoktu galiba ve yayla taramalı sıkabiliyorduk :kaş:) savaşlar oldukça çekişmeli oluyordu. Ben nazilerin olduğu Towna katılmıştım. Townlar o kadar kalabalıktı ki herkesi tanıman neredeyse imkansızdı. Town açmak öyle kolay iş olmadığı için kafasına esen zırt diye gidip town açmıyordu. Zaten Townlarda öyle bir ortam oluşuyordu ki kimse ayrılmak dahi istemiyordu. Birkaç kez Town başkanıyla sohbetim olmuştu. Bayağı büyük işinde gücünde bir adamdı bu. O gün minecraftın bir çocuk oyunu olmadığı aklımda netleşmişti (Şimdikinin aksine :olgun:) Daha aklıma gelmeyen (Pek aklımda tutamam zaten bunlar yanlış hatırlamıyorsam 2011 sıralarında vardı.) birçok güzel olay vardı. Eğer o zamanlar bu sunucularda oynayan birileri varsa buradan yazsın, tanışalım :)

Ve geldik ikinci efsaneye. AvianaCraft. İnciCraft'ın kurucusu (Barbarosİnciler) evlenince host parasını ailesine harcamak istediğini söyleyip sunucuyu kapatınca bende bunun gibi bir server aramaya başlamıştım. Ne kadar sunucu ararsam arayayım İnciCraft gibi olmayacağını düşünüyordum. Fakat bu sunucu şifa gibi geldi o zamanlar. Mükemmel yönetici kadrosuyla ve muhteşem sistemleriyle beni mest eden bu sunucuyla ilgili ne kadar az anım olsa da gerçekten müthiş zamanlardı bunlar."

Ben yazarken yoruldum okumaya üşenen arkadaşları anlayışla karşılıyorum :şapka:

Son düzenleme:

adenzu54

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Eskiden hiç serverlere girmezdim, hala girmiyorum. O yüzden dediklerin bana pek nostalji etkisi yapmadı.

Secret_wither

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Şimdiki sunuculardan düşünürsen bir sunucu ne kadar güzel olabilirki diyebilirsin. Ama emin ol o zamanlarda o heyecanı o duyguyu herkesin yaşamasını isterdim :)
aynen ya çok güzeldi. Adamdan dosyaları istesek açsak o serveri 1 güne server server değil hayvanlar alemi olur. Ama eskiden hiç öle değildi herkes kurllara uyuyordu fln.

DirenCan

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
ilk 4 ay multiplayer den uzak oynadım. nostalji için daha gerilere gitmen gerek :)

NemesisX

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Hatırlarım,gerçekten eğlenerek oynuyorduk o zamanlar şimdi saygı diye bir şey yok nede olsa karşıdaki beni gömüyor,duymuyor diye denilmedik bırakmıyorlar.Öyle sunucular bulunmaz kolay kolay.

umut_

┌────────────┐ [ 1881 - 193∞ ] └────────────┘
En iyi cevaplar
0
Bana Göre Oynadığım İlk Sunucu Olan Efsane CandyMC Dir Neredeyse İlk Adam Akıllı Hub Sunuculardandı Sunucuyu Oynamayanlar Bilemez O Zamanlar Hile Devri Falan Olmadığı İçin HG Farklı Bir Zevk Veriyordu Ama tabii ki Vazgeçilmezim Olan SkyBlock İle İlk Tanışmam Orada Oldu Uzun Zaman Oynadım Orada Ve Sanırsam SkyBlock Ta Pvp Attığım İlk ve Son Sunucu Oldu Şuanki SkyBlock Sunuculara Bakıyorumda Cidden Lapisli Faction Gibi Onlarıda Bozdular Yok Marketindeki Orantısızlık Yok Milletin Para İçin Oyuncuları OP Yapması Ve En Önemlisi Kartopu Satılması Baya Bir Bozdu Sunucuları Git Gide SkyBLock Ölüyor Keşke ROR Değilde Candy Mc 1.5.2 Olarak Tekrar Açılsa Efsane Olurdu Biz @CmJustice Nin Yaptığı Striptizci Giant Spawnerlarını Özledik @Ranork @ta1ha Hafiften Duyurayım Dedim :p

Mockingjayy

Obsidyen Madencisi
Sponsor
En iyi cevaplar
0
İlk oynadığım sunucu lapisliydi banada acıyın ;(

Sent from my iPhone using Tapatalk

PnowsMC

Beelzebub
En iyi cevaplar
0
1.5.2 yaması vardı BizimTayfaCraft diye bir serverda ilk builderlığımı yapmıştım çok sevinmiştim hiçbir şey bilmiyodum arsa satın almıştım.Arsama otel yapmıştım millete bedavaya oda veriyodum ah ne zevkliydi be o zamanlar oyundan cidden zevk alıyodum şimdi bir serverda durma sürem en fazla 1 saat yeni serverlar eskisi gibi zevkli gelmiyo malesef. :(

umut_

En iyi cevaplar
0
1.5.2 yaması vardı BizimTayfaCraft diye bir serverda ilk builderlığımı yapmıştım çok sevinmiştim hiçbir şey bilmiyodum arsa satın almıştım.Arsama otel yapmıştım millete bedavaya oda veriyodum ah ne zevkliydi be o zamanlar oyundan cidden zevk alıyodum şimdi bir serverda durma sürem en fazla 1 saat yeni serverlar eskisi gibi zevkli gelmiyo malesef. :(
Sunucular Gayet Zevkli Oluyor ( En Azından Birkaç Tanesi ) Ama Herkesin Hile olması Oyunun İçine Ediyor Oynayamıyorsun Multiplayer Sunucularda Oyunun %50 Sİ Pvp Oluyor Ama Bu Zevkten Mahrum Bırakıyorlar Adamı Ne Anlıyorsa Hileden O Lanet Olası Egolarını Tatmin Etmek İçin Ailesine Küfür Yiyorlar Yetiştiren Annesinin Ne Suçu Var Çözemedim Bu Kitleyi Survivalde XR4Y Factionda Nuker SkyBlockta AutoMine Sg-Hg De Chest ve Player Esp Ve İçinde Her Pvp Olan Sunucuda Binbir Türlü Hile Böyle Olunca Sunucu Ne Kadar Kaliteli Olsada Zevk Alamıyorsun Bir Yabancı Sunucuya Gittiğinde 100 Kişide 3-5 Hile Varsa Bir Lapisli Factiona Girdiğinde Hile Olmayan Adam Bulamıyorsun SG-HG Sunucular İçinde Geçerli Bu Olay Adamı Hileden Banlıyorsun Yan Hesapla Giriyor Ben Hile Değilim Makroyum Diye Küfür Ediyor Nasıl Bir Kafa Yapısına Sahipse :p

FieldBird

Richie Rich
En iyi cevaplar
0
Bide sunuculara girmeden önce oyuna ilk başladığım sıralar single girerken daha fırını nasıl kullanacağımı bilmiyordum. Arrnek'in videolarını izlemeye başlamıştım. Bu yüzden Arrnek te benim için bir efsanedir.

HTC One dual sim cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

R

Reloven

Ziyaretçi
Yazdıgını Okumadım Ama İlk Zamanlar Bana Bilmiyorum Diye Sırf Taş Kazdırmışlardı Hainler!

umut_

En iyi cevaplar
0
Bide sunuculara girmeden önce oyuna ilk başladığım sıralar single girerken daha fırını nasıl kullanacağımı bilmiyordum. Arrnek'in videolarını izlemeye başlamıştım. Bu yüzden Arrnek te benim için bir efsanedir.

HTC One dual sim cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende Burak Oyunda İzledim Efsanemi Oluyor Yani :( Ama Oyuna Başlarken Fare Düşmanı Mimari Yarışması İle Başladım B)

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Benim oynadığım ilk sunucuda adam vip parasına takmıştı ve hammadde'ye sadece taş koymuştu. Markette satılmıyor, exp vermiyor. Kimse bizi takmıyodu. Ama adam iyi para kırdı hee :(

Jacops

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Şimdi ben anlatıyım eskiden bir tane güzel server vardı ismini unuttum ama büyücü savaşları yapılıyordu çok zor serverdi ama eğlenceydi
kimse kolay güçlenmiyordu lapis falan yoktu xp yi orman dışında mob keserek kasıyorduk sonra basıyorduk elmas setimiz hiç olmadı onun için maden kasmak lazımdı ama elmasda bulmak kolay değil sonra bir kale yaptık denizin altına sistem ekledik kapıya öyle giriyorduk içeri
çok güzel savaşlar oluyordu ateş topları su topları yavaşlık atıyorduk birbirimize ben yavaşlığı çok severdim kimse kaçamazdı ve bir gün ormanda elmas setli gördüm ve arkadaşlara ihbar ettim gelin keselim diye onlarda geldiler ben adama koştum önden arkadaşlarımda arkadan destek için koştular adam bizi gördü kaçmaya başladı yavaşlık attım ve kestik seti bölüştük şimdiki gibi kesenin olmuyordu set paylaşma vardı kaskı ben aldım pantolunu biri aldı göğüslüğü biri aldı vb işte hey gidi günler şimdi öyle bir server nerdeeee aylar geçtikçe serverde adam kalmadı online azaldı admin kapatmaya karar getirdi duyuru yaptı günler geçtikçe biz üzülüyorduk ve bizde bir karar verdik servere adam çekelim diye servere adam çektik ama admin kurucu falan yoktu göremediler :( ve gelen kişilerde çok durmadı ve server kapandı şu an hala üzgünüm o günleri özlüyorum.