FieldBird
Richie Rich
- En iyi cevaplar
- 0
Eski güzel günleri herkesin görmesini istiyorum. Üşenmeyin okuyun. Emin olun şimdiki minecraft o kadar güncelleme olmasına rağmen eski minecrattan daha ilkeldir.
"Bu gün aklıma Minecraft'ın en güzel günleri geldi. Muhtemelen bir çoğunuzun bilmediği eski efsaneler.
Mesela İnciCraft. Hatırlıyorum da o zamanlar ya Faction plugini yoktu yada beğenilip kullanılmıyordu bile. Towny kullanan bu sunucu Türkiye'de gördüğüm çoğu sistemi ilk kez kullanan sunucuydu. Mesela arsaları. Bu arsalarda kafamıza estiğince ev yapamıyorduk. Belli başlı tema bölgeleri vardı ve oradan aldığımız arsalara yalnızca oranın temasına uygun ev yapabiliyorduk. Şimdiki gibi ha deyince para birikmiyordu. (Lapisli sunuculara bir göndermedir bu
) Kanla başla biriktirdiğim parayla ilk arsamı almıştım. Kar temalı bir arsa bölgesiydi. Her bölgede temaya en uygun ve en güzel ev seçilip ona güzel ödüller verilirdi. (Yani eventler de emeğe bağlıydı. Kafanıza elmaslar exp potionlar fırlatmıyorlardı
) Sonra Türkiye'nin ilk çekirdek sunucuya benzer yapısını geliştirdiler. Birde üstüne RPG bölümünü açmışlardı. Haritası o kadar özgün ve o kadar mükemmeldi ki... (Yine de ben Towny sunucudan ayrılmazdım B)) Neyse bu sunucuda birde 2 efsane Town vardı. Bu townlardan birisi Naziler diğeri ise (Adını unuttum iyi mi
). Neyse önemli olan bu iki Town arasındaki müthiş savaşlardı. Town dışında wilderness alanda birbirini gören bu iki Town birbirine kedi köpek gibi girişirdi. Ama herkeste pro 4 elmas zırhlar olmadığı için (O zamanlar enchant bile yoktu galiba ve yayla taramalı sıkabiliyorduk
) savaşlar oldukça çekişmeli oluyordu. Ben nazilerin olduğu Towna katılmıştım. Townlar o kadar kalabalıktı ki herkesi tanıman neredeyse imkansızdı. Town açmak öyle kolay iş olmadığı için kafasına esen zırt diye gidip town açmıyordu. Zaten Townlarda öyle bir ortam oluşuyordu ki kimse ayrılmak dahi istemiyordu. Birkaç kez Town başkanıyla sohbetim olmuştu. Bayağı büyük işinde gücünde bir adamdı bu. O gün minecraftın bir çocuk oyunu olmadığı aklımda netleşmişti (Şimdikinin aksine
) Daha aklıma gelmeyen (Pek aklımda tutamam zaten bunlar yanlış hatırlamıyorsam 2011 sıralarında vardı.) birçok güzel olay vardı. Eğer o zamanlar bu sunucularda oynayan birileri varsa buradan yazsın, tanışalım 
Ve geldik ikinci efsaneye. AvianaCraft. İnciCraft'ın kurucusu (Barbarosİnciler) evlenince host parasını ailesine harcamak istediğini söyleyip sunucuyu kapatınca bende bunun gibi bir server aramaya başlamıştım. Ne kadar sunucu ararsam arayayım İnciCraft gibi olmayacağını düşünüyordum. Fakat bu sunucu şifa gibi geldi o zamanlar. Mükemmel yönetici kadrosuyla ve muhteşem sistemleriyle beni mest eden bu sunucuyla ilgili ne kadar az anım olsa da gerçekten müthiş zamanlardı bunlar."
Ben yazarken yoruldum okumaya üşenen arkadaşları anlayışla karşılıyorum
"Bu gün aklıma Minecraft'ın en güzel günleri geldi. Muhtemelen bir çoğunuzun bilmediği eski efsaneler.
Mesela İnciCraft. Hatırlıyorum da o zamanlar ya Faction plugini yoktu yada beğenilip kullanılmıyordu bile. Towny kullanan bu sunucu Türkiye'de gördüğüm çoğu sistemi ilk kez kullanan sunucuydu. Mesela arsaları. Bu arsalarda kafamıza estiğince ev yapamıyorduk. Belli başlı tema bölgeleri vardı ve oradan aldığımız arsalara yalnızca oranın temasına uygun ev yapabiliyorduk. Şimdiki gibi ha deyince para birikmiyordu. (Lapisli sunuculara bir göndermedir bu
Ve geldik ikinci efsaneye. AvianaCraft. İnciCraft'ın kurucusu (Barbarosİnciler) evlenince host parasını ailesine harcamak istediğini söyleyip sunucuyu kapatınca bende bunun gibi bir server aramaya başlamıştım. Ne kadar sunucu ararsam arayayım İnciCraft gibi olmayacağını düşünüyordum. Fakat bu sunucu şifa gibi geldi o zamanlar. Mükemmel yönetici kadrosuyla ve muhteşem sistemleriyle beni mest eden bu sunucuyla ilgili ne kadar az anım olsa da gerçekten müthiş zamanlardı bunlar."
Ben yazarken yoruldum okumaya üşenen arkadaşları anlayışla karşılıyorum
Son düzenleme: