Buildimi Nasıl Geliştiririm.

Eroiser

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Öncelikle hangi yapı türünü sevdiğini düşün veya, "hangisinden başlarsam en iyi biçimde ilerleyebilirim?" sorusunu sor kendine. O sorunun cevabı çok basit; Ortaçağ...

Minecraft'ta 100'den fazla yapı türü var ve bunlardan en çok alt dala sahip olan yapı türü; "Ortaçağ"'dır. Nordic, Gothic, Fantasy, Steampunk gibi, bir sürü alt dala sahiptir. Ayrıca hepsi, kendine özel ana paletler taşıyabilir veya bazıları "custom" dediğimiz palet özelliğini taşıyabilmektedir. Hepsinin tekniği farklıdır ancak genellikle, detaylar birbirine benzer.
Ortaçağ, çok ünlü olan; "detay ve derinlik" kavramını anlamanda çok yardımcı olur. Detay türleri de değişkenlik gösterir ancak Ortaçağ, temel detayları öğretir.
Ortaçağ türüne hakim olduğunda, "parça detay", "belirgin detay" veya "temiz detay" türlerini denemeni tavsiye ederim.
Bu türün evlerinden başlayarak, yavaşça mega yapıya doğru geçiş yapmaya başla. Hem küçük yapılarda kullanılan normal detayları öğrenirsin, hem de büyük yapılarda, yapıların büyüklüğüne göre detayları ölçmeyi...

Daha anlatılabilecek çok şey var, ancak kısacası, yapı yapma becerini geliştirmek; ilk önce teknik öğrenmeye, sonra da hayal gücüne göre o teknikleri, doğru yerlerde kullanmaya bağlıdır.

Umarım yardımcı olur bu yazdıklarım, iyi forumlar...
Üşendim Ama Eren Yazdıysa Bir Bildiği Vardır :D

Rocco_Can

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Öncelikle hangi yapı türünü sevdiğini düşün veya, "hangisinden başlarsam en iyi biçimde ilerleyebilirim?" sorusunu sor kendine. O sorunun cevabı çok basit; Ortaçağ...

Minecraft'ta 100'den fazla yapı türü var ve bunlardan en çok alt dala sahip olan yapı türü; "Ortaçağ"'dır. Nordic, Gothic, Fantasy, Steampunk gibi, bir sürü alt dala sahiptir. Ayrıca hepsi, kendine özel ana paletler taşıyabilir veya bazıları "custom" dediğimiz palet özelliğini taşıyabilmektedir. Hepsinin tekniği farklıdır ancak genellikle, detaylar birbirine benzer.
Ortaçağ, çok ünlü olan; "detay ve derinlik" kavramını anlamanda çok yardımcı olur. Detay türleri de değişkenlik gösterir ancak Ortaçağ, temel detayları öğretir.
Ortaçağ türüne hakim olduğunda, "parça detay", "belirgin detay" veya "temiz detay" türlerini denemeni tavsiye ederim.
Bu türün evlerinden başlayarak, yavaşça mega yapıya doğru geçiş yapmaya başla. Hem küçük yapılarda kullanılan normal detayları öğrenirsin, hem de büyük yapılarda, yapıların büyüklüğüne göre detayları ölçmeyi...

Daha anlatılabilecek çok şey var, ancak kısacası, yapı yapma becerini geliştirmek; ilk önce teknik öğrenmeye, sonra da hayal gücüne göre o teknikleri, doğru yerlerde kullanmaya bağlıdır.

Umarım yardımcı olur bu yazdıklarım, iyi forumlar...
Sana katiliyorum cok haklisin.

HTC Desire 816 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BlockMagician

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Buildinin gelişmesi için gerek şey sadece zaman ve merak.Sen araştırma yapmak yerine böyle saçma bir konu açtığın için pek ışık yok.Zamanla merak sahibi olursan belki iyi bir builder olabilirsin!Yeteneğe gerek varmı bilmiyorum benim yoktu.

Einherjar

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hayal etmek ile başarılamaz sadece build. Eğitim alabilirsin build takımlarından ya da her gün tutorial izleyerek ders alabilirsin.Yavaş yavaş gelişirsin.

SuperNova14

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Eğitim veren builder takımları vardı sanırım onlara katılabilirsin veya KALİTELİ minecraft sunucularına katıl...

Muhtarif

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Kardeş bende buildimi geliştirme aşamasındayım.
Ben şu an günümüzde bulunan modern evleri yapmaya çalışıyorum.
Hatta dikkat edersen keralis gibi youtuberlerin yaptıkları evler hayali değil. Keralis genellikle yabancı ülkelerdeki evleri yapıyor.
Ben kendi evimden başladım pek modern olmasada :)
Birde senin düşündüğün ve hayal ettiğin fotoğraflardaki buildleri yapan builderler direk çat diye yapmıyorlar. Deneyerek oluyor bunlar ''acaba şöyle olsa nasıl olur'' veya ''böyle olsa güzel gözükürmü'' diye ayrıntıları yeniden deneyip buluyorlar. Ama dediğim gibi bizim gibi çaylakların build ile ilgili hayal etme kapasitesi düşük olduğundan en önce gerçek hayatta gördüğün buildleri inşa etmeye çalışmalısın.
Allah kolaylık versin :)